- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HP nyomtatók
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple asztali gépek
- Apple notebookok
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
Okos ismerőseid vannak, az enyémek mind kínai f*sdroidra álltak át.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
Az, hogy egy takarítónő egy nap takarítás árából középkategóriás okostelefont vagy középkategóriás alaplapot vehetett, egy olyan anomália volt, amelynek nem volt eddig sem semmiféle realitásalapja. A hardverek árának végére felkúszó egy darab extra nulla teljesen reális szerintem.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
-
Pikari
addikt
válasz Robitrix #178 üzenetére
Java? amit mondasz, az 15 éve volt. Azóta minden teljesítményigényes program androidra kivétel nélkül c vagy c++, armv7 vagy 64 bites programok esetén v8-ra fordítva. De a fosputtony javat is le lehet fordítani gcc-vel gépi kódra már egy ideje, ha jól tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Robitrix #179 üzenetére
Részben igazad van. Nekem is Pentium N van a laptopomban, méghozzá szintén passzívan hűtött Pentium N3710, szintén 6w és 4 mag. SSD-vel kombinálva semmiféle hangot adó komponens nincs a gépben.
A nyers teljesítménye kb a core2quad és az első generációs i5-ök között van, miközben a fogyasztása kb huszad akkora, mint ezeknek. A benne lévő IGP, ahhoz képest, hogy saccra 1w fogyasztási kerettel rendelkezik, az nvidia pár éves 27w körüli kártyáival van egyszinten.
Eddig stimmel. Az viszont nem igaz, hogy komoly célra használhatatlan lenne, videót is vágtam már rajta pl, de előfordul, hogy ezen kell buildolni valamit, de volt olyan is, hogy hónapokig ez volt az egyetlen gépem, szóval simán el lehet vele lenni.
-
Pikari
addikt
Amikor utoljára foglalkoztam vele (4 éve) akkor még a chromiumban futó javascript is kb 3x gyorsabb volt, a sima c kód meg olyan 40x, szóval engemet ezek a jit szerű megoldások nem nyűgöznek le, értelemszerűen. Főleg a java nem, mert ez a sebesség még a a javascripthez képest is nagyon gyenge. Ha különféle librarykba épített dolgokat kell összezsonglőrködni, akkor minden bizonnyal minden überkirály, de ha algoritmikus szinten kell problémákat megoldani, akkor szerintem ez nem járható út. De ez vonatkozik pl c#-ra is, főleg játékfejlesztés kapcsán, pl meg lehet nézni, hogy az unityben összebarbárkodott c# alapú játékok (pl yandere simulator) mennyire magasabb gépigényűek, mint a rendes programnyelvben megírt társaik.
-
Pikari
addikt
Képzelj el egy egyszerű pár soros emulátort, ami annyit csinált, hogy egy 512 megás memóriaterületen az opkódok által mutatott memóriaterületekről kiolvasta az ott található adatokat a megfelelő helyekről, aztán bitshiftelt, elvégezte a műveletet, majd a megfelelő helyet kiolvasva, bitshiftelve, erre a helyre visszaírta az adatot.
Hogy milyen minőségű megvalósítás volt a java kód, azt nem tudom, mert nem én írtam, hanem olyan, aki állítólag nagyon profi volt benne. Én nem értek a javahoz. Igaz, a javascripthez se különösebben, de a javascriptes megvalósítást én írtam, aztán akkor láttam életemben másodszor javascriptet kb. Na a nagyon profi a javajával 15 mhz-et tudott emulálni, a javascript kódom 40 mhz körül ment, a c kód pedig 500 mhz. (Assembly betétekkel 600). Azzal nem nagyon tudok mit kezdeni, hogy ezt nézzek-azt nézzek, elfogadtam hogy ez van, és kész. Részletekbe nem mehetek, de a javas csávó el is húzott azonnal.
Azért beszédes az is, hogy komoly programot javaban még nem látott senki, csak ilyen nagyvállalati banki bohóckodások, meg régi telefonos appok vannak benne. Az utóbbi időben mintha a piaci részesedése is mélyrepülésbe kezdett volna. Nem akarom bántani, aki ebben dolgozik, de én ezt a nyelvet nem tudom komolyan venni, azon is meg vagyok döbbenve, hogyan volt ennek 15% körüli piaci részesedése.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz MZsoltee #198 üzenetére
Teljesen igazad van, bár nem korfüggő a dolog. Tizenévesek és hatvanévesek között is van, aki nagy informatikus és geek, de a döntő többség egy egyszerű tartalomfogyasztó az okostelefonnal és okostévével, és felesleges neki a pc.
A legnagyobb programozók és guruk legtöbben tényleg most olyan 30-40 év körül vannak, mert ők kapták meg az alacsony szintből magas szintbe áthajló technológiai tudást a technika gyors fejlődése miatt a 90es években, ami az átlagnál nagyobb tudásúakká tette őket, de viszont most meg mindent 2 percbe telik kigooglizni, szóval nincs technikai akadálya a tudás megszerzésének - inkább tényleg csak az, hogy már nem annyira érdekli az embereket.
-
Pikari
addikt
Szerintem érti, hogy mit mondasz, de play station 5-re van max az a pár game, amit a stúdiók időnként kiadnak, pc-re meg játékok milliói az elmúlt 30 évből, aaa, b, casual, indie játékok egyaránt, újabb és régebbi windowsokra, mégrégebbiek dosra, plusz emulátorok százai minden régebbi hardverplatformhoz, emellett a böngészős játékokról se feledkezzünk meg.
Még ha csak egy overclockolt core2quadot kezdtél el használni 2008-tól a mai napig gamingre, benne egy 8800gt-vel, és 2030ig akarod ezt használni, az akkor is több ezerszeresen nagyobb játékélményt fog nyújtani számodra, mint egy bármilyen play station.
-
Pikari
addikt
válasz #72042496 #215 üzenetére
Nem is akarom elvitatni senkinek a jogát ahhoz, hogy megítélje a játékélményt magának. Play Station 5-ből eladtak 30 milliót 2 év alatt, ha szerencséjük van, akkor mégegyszer ennyit eladnak az elkövetkezendő pár évben, amíg folyik a gyártás. PC-ből viszont ennyi idő alatt 700 milliót adtak el, mobiltelefonokból meg évi 1.2 milliárdot adnak el, csak hogy egyértelműek legyenek az arányok.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
-
Pikari
addikt
válasz #72042496 #220 üzenetére
Az egyéni igényeket ilyen szinten nem lehet statisztikába foglalni, viszont vajon mennyi ember fog kerülni az általad elmondott típusú élethelyzetbe?
Sok olyan embereket fogunk találni, aki mondjuk visual novelt akar játszani a barátjával/barátnőjével, sakkozni akar az ismerőse ellen, az általa játszott közösségi médiába épített játékot akarja játszani, a dosboxában futó warcraft2 pályát akarja tovább vinni, a csillámpóniszimulátorban a pokemonját akarja megetetni, a nővére gépére telepített need for speed underground 2-ben akarja a következő pályát végigvinni, vagy az általa immáron 4. hónapja játszott jrpgben akarja kihentelni a soron következő dungeont. Ezekre mind a pc, valamilyen telefon, vagy notebook a legalkalmasabb.
Manapság nem hiszem, hogy sok ilyen törzsi jellegű csoportosulás van, ahol mindenki play stationt vesz a baráti körben, aztán egymáshoz idomulva azzal játszogatnának, ez inkább a 80as években, 90-es évek elején volt divat, hogy az adott barátikörben pl mindenkinek commodore64 volt, aztán így könnyebben tudták cserélgetni egymás között a játékokat, mintha mindenkinek más számítógépe és konzola lett volna. A pc elterjedésével ez szépen lassan okafogyottá vált, a konzolok pedig mára ledegradálódtak egy olyan luxus tartalomfogyasztó árucikké, amelyek mögött valódi tömeges piaci igények már nincsenek. Az általad felvázolt példával rajtad kívül valószínűleg nem fog senki sem találkozni az élete során.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Utánaolvastam, a számok engem igazolnak.
A konzolok eladása markánsan csökkent 2008 és 2016 között.
Egyelőre a play station 5 is kevésbé fogy, mint elődje:
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
A PC eladások is masszívan csökkentek, viszont még így is évi 300 millió körül vannak, a mobilok pedig évi 1.2 milliárd eladást produkálnak.
-
Pikari
addikt
Én nem látok rá logikus magyarázatot, hogy ki, és milyen felindulásból vesz konzolt, valószínűleg ilyen magyarázat ma már nincs is. Korábban felhozták a kommentek között magyarázatként, hogy különleges közösségi élményt nyújt, és ők ezért vettek a baráti körükben ilyet.
-
Pikari
addikt
Ehhez még hozzátenném érdekességképp azt, hogy manapság a tipikus pc gamer - és itt nem a nagyon alászállott hardcore AAA gamerekre gondolok - nem nagyon updatelgeti se a gépét, se a videókártyát, se a drivert. Egyszerűen csak válogat a bőséges kínálatból, amit az elmúlt évtizedekben kitermeltek PC-re.
A 30-50 éves ,,gamer'' ismerőseim nagyrészt olyanok, hogy összedobtak valami 2 magos 64 bites gépet az elmúlt évtized elején (amikor már olcsó lett annyira, hogy nem kellett különösebben rááldozni), beleraktak tipikusan egy fél gigás dx10 vagy jobb esetben dx11 kompatibilis videókártyát (8800gt, 9800gt, esetleg fermi, 3850, 4850, 5xxx, ilyesmire tessék gondolni), 4 giga ramot, 3 vagy 4 db 200 gigás vinyót, és ennyi. A ramot updatelték a legtöbben azóta, meg a proci alá belocsoltak némi 850 forintos hővezető pasztát, és rommáhúzták.
Többen közülük épp az elmúlt hónapokban jelezték, hogy mit javaslok, mert a régit cserélni akarták, hát nagyvonalakban 6 magos elsőgen i7, amd fx, ryzen processzorokat javasoltam 16 giga ram mellett, hardveresen dx11 képes 256 bites kártyákat, na meg azt, hogy az ide vinyókat dobálják végre ki, és álljanak át satára, 1 terásokra, mivel ezek mind filléres dolgok, de a réginél sokkal jobb képességekkel és sebességgel rendelkező konfigokat fognak eredményezni.
-
Pikari
addikt
A második statisztika például a play station 5 eladásait igazolja, ami nem 7 éves, hanem mostani. Felháborodás helyett próbáld meg értelmezni, hogy mi van odaírva.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Ja, az nvidia ebből a szempontból jobb, mert ott kicsit tovább tartják életben a kártyákat, a 4850et pl a 2013-mas driverek támogatják utoljára.
-
Pikari
addikt
Visszatérve:
-Mobil fronton egyrészt core2es, atom N-es laptopokban ide vinyó van még általában.
-A pár száz gigás kifutó IDE lemezek relatíve olcsóak voltak, amikor elkezdett bejönni a SATA, aztán a régi vágású arcok felvásárolgatták párosával - négyesével.
-775ös, AM2, AM3mas gépeken van még IDE csatoló, de korai i7eken is szokott lenni egy port.Ma már desktop gépekben nem sűrűn látni. Ha találkozok vele, akkor általában úgy szokott lenni, hogy 1 vagy 2 db 200 giga körüli IDE lemez, 2 db 200-as vagy 500as SATA lemez.
Az egyik konkrét ismerősnél (most januárban) 1 db 200 gigás ide hdd, 2 db 200 gigás sata hdd volt, amit aztán 2 db 1 terás sata vinyóra cserélt január végén az unszolásomra, na meg mert az egyik vinyó elkezdett haldokolni (mondjuk valószínűbb, hogy valamelyik kábel rosszalkodott, nem maga a vinyó).
Nekem személy szerint van még egy IDE mobil rack a gépben, évente kb 5-10 alkalommal használom is, ha adatot kell lekapnom régi rendszerekről.
-
Pikari
addikt
válasz #72042496 #235 üzenetére
Amúgy teljesen meg tudom érteni a belefáradást. A kétezres évek közepéig-végéig én is olyan voltam, hogy megláttam a közösségi médiában terjedni valami hírt valami felhypeolt játékról, vagy épp technológiáról, én meg omg, futtatni kell, azonnal gépupdate, kompatibilisnek kell maradni, stb.
Valahogy sosem hoztak lehengerlő élményt már az újabbnál újabb titlek, és az újabb grafikus megoldások sem. Aztán szerencsére benőtt a fejem lágya, és rájöttem, hogy ezek a közösségi médiában és híroldalakon professzionális módszerekkel felhypeolt AAA játékok semmiféle játékélményt nem nyújtanak, és teljesen felesleges foglalkozni velük.
Aztán átestem a ló túloldalára, és kb 2008-tól 2021-ig (vagy 2022-ig) nem játszottam semmivel. Aztán jött a korona, lezárások, stb, ráadásul hozzám kerültek régebbi high end kártyák.
És akkor megvilágosodván rájöttem, hogy egyszerűen azokkal a játékokkal kell játszani, amik jól futnak, és amelyekkel az ember tényleg imád játszani, és nem egyfajta furcsa közösségi nyomás hatására veszi őket az ember elő, hanem azért, mert imádja. Nem ezekkel a játékoknak álcázott mozi effektes hulladékokkal. És ha az ember megfelelően keres, akkor hirtelen ott van az orra előtt több százezer szóba jöhető játék, amikből legalább pár száz legalább el fogja nyerni a tetszését annyira, hogy kielégíti azokat az igényeket ténylegesen, amiket eddig a húzócímektől hiába várt. Megfigyelve a környezetemet, ők is hasonló konklúzióra helyezkedhettek, mert időnként ők is hasonló koncepció szerint játszanak, elég öreg gépekkel, szóval el kell azt engedni, hogy az ember kényszeredetten pc-t updatel, szépen össze kell vásárolgatni az évtizedes cuccok minőségibb high-end darabjait pár ezer forintos árakon - mert annyiba kerül - és élvezni.
-
Pikari
addikt
válasz MZsoltee #246 üzenetére
Logikus az a kombó, amit írsz, de ennyi pénzt a köreimben nem nagyon akarnak rászánni ilyesmire.
-
Pikari
addikt
Az szép és jó, csak egy 1 terás ssd annyiba kerül, mint a teljes költségvetés a gépre.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
inkább 40 de kb ja (minusz ház, táp, monitor, perifériák)
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Sok ember nem tudatos fogyasztó, és a különféle számítógépes eszközöket, kütyüket azért veszi, hogy a valóságtól minél jobban el tudjon menekülni.
Végülis a számítógépet is kevesen használják tényleges számítógépként, sokan csak tartalomfogyasztási célra veszik. Aki ténylegesen számítógépes célra veszi, az meg gondban van, mert a high-end is a tömeges tartalomfogyasztást szolgálja. Például elég csak abba belegondolni, hogy egy modern, drága számítógépházban mindenféle világító led van, de mondjuk nem lesz benne hely egy mobilrack és egy dvd író számára, sőt, ha ezt felhozod, egyesek talán még meg is mosolyognak, hogy minek ilyeneket használni, vegyél pendrájvot.
-
Pikari
addikt
Én is így gondolom, és megértem a gyártó álláspontját. Viszont elég nehéz úgy számítógépet összelegózni, hogy a funkcionalitást csak úgy lehet egyáltalán fenntartani, hogy 20 éves cuccokat kell valahogy a mai rendszerekhez használni, ha bizonyos, munkákhoz elkerülhetetlen funkcionalitást akarsz elérni. Egy számítógép ugyanannyira szól a funkcionalitásról, mint a teljesítményről. És az ipar egyre inkább csak az utóbbit igyekszik garantálni.
-
Pikari
addikt
Épp tavaly kellett archív adatokat felmásolnom a régi 15-20 éves dvd lemezeimről, gondolván, hogy hátha olvashatatlanná válnak, és később nem lesz már rá lehetőség.
Volt közöttük jó, kevésbé jó lemez, régi 8x-osan írható, újabb 16x-es lemezek, főleg minuszos lemezek. De pár db CD is volt közöttük. Mindig a lehető legolcsóbb lemezt vettem. Arita, meg hasonló szörnyűségekre kell gondolni.
Az eredmények a következők (DVD):
A DVD-k, amiket klasszikus CLV íróval írtam ki 2x vagy 4x-esen, azok közül mindegyik olvasható volt, de volt közöttük olyan, amin 1-2 fájl szektorhibás volt, és sok olyan lemez volt, amit csak 1x-esen vagy 2x-esen lehetett olvasni már.
-A lemezek kb 80%-a teljesen hibátlan volt.
-A lemezek 10%-án nem volt szektorhiba, de csak 1-2x-esen lehetett már olvasni, a meghajtó érezhetően küzdött vele.
-A lemezek 10%-án volt legalább egy hibás szektor.
-Nem volt köztük olyan, ami teljesen olvashatatlan lett volna.Azok közül, amiket újabb CAV DVD íróval írtam ki (12x -16x írók ezeken a sebességeken, szerencsére ilyenből csak pár darab volt), azok közül volt olyan, ami teljesen olvashatatlan volt, és ami olvasható volt, az se volt szektorhibamentes, itt kb 50% volt a hibaarány.
Az eredmények a következők (CD):
-Azok a CD lemezek, amiket CLV-kompatibilis íróval írtam ki (2x, 4x) mind olvashatóak voltak valamilyen szinten, de kb az 5%-uk szektorhibás volt.
-Azok a CD lemezek, amiket CAV íróval írtam ki (16x, 24x, 32x, stb) kb 10%-uk volt jó, 90%-uk halott volt!
Szóval aki úgy akar adatot kiírni lemezekre, hogy az meg is maradjon, az használjon régi CLV írót, viszont az mind IDE csatolós, szóval be kell szerezni egy átalakítót, vagy egy vezérlőkártyát.
Chaser: ebben a hozzászólásban például itt is volna egy teljesen legitim felhasználás egy régebbi portra. Ezzel persze nem azt mondom, hogy okvetlenül minden alaplapra tegyenek rá ilyen legacy portokat, de talán gyakrabban kéne integrálniuk ezeket a régebbi technológiákat.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Aprón tudsz venni 10k körül blu ray írót. Soha életemben nem láttam még blu ray lemezt, tegyük hozzá. Azonban az információim szerint a blu ray lemezek nem annyira tartósak, mint a dvd, mert a dvd az két db műanyag lap közé van beszendvicselve, a blu ray meg a cdhez hasonlóan kicsit sérülékenyebb a tetején, mert a specifikáció szerint nincs extra védőréteg, hanem a gyártók jóindulatára van bízva, hogy mivel vonják be a tetejét. (mégegyszer - ezt hallottam, látni még sose láttam blu ray lemezt.) Az mdiscről én is csak a nevét hallottam még, de azon kívül semmi infóm nincs róla.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Nekem kellett volna sürgősen egy, 3 héttel ezelőtt. Nem találtam egyet sem. Volt egy 30 kiló körüli szerverház, azt inkább elengedtem. Normál Chieftekből nem volt az egész interneten egy se, csak olyan, ami szét volt törve. Végül maradt a régi made in 1998-as beigie big tower házikóm. Abból kiszedtem alul a vinyó tartó rekeszeket, hogy beleférjen az alaplap, és némi faragás után beraktam alul az elejére egy ventit is. Alulra bement a lap, a vinyókat és a vinyótároló rekeszt felülre költöztettem, a 3.5-ös helyre bement egy kártyaolvasó, és így pont be tudtam férni. Jobban örültem volna, ha 2 db 3.5-ös hely lenne elöl, mert így viszont felül kell az egyik 5.25ös helyet a floppymeghajtó kedvéért elhasználni.
-
Pikari
addikt
Én a floppyt főleg bios és firmware frissítésekhez használom. Vagyis használtam eddig, mert most az alaplapon nincs is hozzá header. Szóval vagy veszek egy usb to floppy átalakítót, vagy veszek egy usb floppy meghajtót (10k).
Vagy használom a régi gépen lévő floppy meghajtót, ami viszont már komoly lassító és kellemetlenkedést okozó faktor. Vagy az imageből boot cd-t varázsolva oldom meg a problémát, ami vagy működni fog az adott updaterrel, vagy nem.
-
Pikari
addikt
Egy hete raktak fel hardverapróra olyat, ami megfelelő lett volna, de akkorra már megoldottam a dolgot.
-
Pikari
addikt
Nem a mostani gépemen kell biost és firmwaret frissíteni (általában), hanem esetlegesen más gépeken és eszközökön (sok olyan van, amiken csak floppyval tudsz frissíteni).
A fogam ahhoz nem fűlik, hogy a floppy miatt külön életben tartsak egy gépet, amiben floppy van. Jelenleg ez a helyzet, van összerakva egy régebbi gép, amiben van 2 db floppymeghajtó is, viszont valami nem kerek benne, és éppen akkor szokott az egész csütörtököt mondani, amikor élesben el kell végezni a feladatot Meg külön bekapcsolgatni, átmásolgatni arra az adatot, stb, időpocsékolás.
Hozzáteszem, kb 3-4 havonta 1x van olyan, hogy okvetlenül floppy kell, szóval ne úgy képzeld el, hogy okvetlenül ehhez nyúlok, hanem csak akkor, ha máshogy nem lehet.
-
Pikari
addikt
Nem mondanám magam szervizesnek, mert nem az a munkám, de valóban nagyon sok régi hardver kerül hozzám, amiket aztán tesztelni, javítani, simogatni kell, mielőtt eladom őket.
Core2Duo éra cuccaitól kezdve egészen Commodore64ig, minden évben hozzám kerül több doboznyi cucc.
De ezen kívül az ismerősi körömben is nagyon sokan használnak olyan régebbi hardvereket, amik máshol már kihaltak - mint amúgy a fentebb említett IDE vinyók, ami az én köreimben még egy létező jelenség.
-
Pikari
addikt
Örülj neki, nem sok olyan munka van, ahol nagyon sokat fizetnek a homokórák nézegetéséért
-
Pikari
addikt
19. Sose helyezd a barátságot a profit fölé.
63. A barát nem barát, ha árengedményt kér.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Járt nálam 3-4 évvel ezelőtt pár armos szutyedli, 1 ghz-en 4 maggal tudnak kb pentium2 szintet azokban a programokban, amik nem direktben rájuk vannak optimizálva. A benchmarkokban persze nagyon gyorsak. A valóságban kb 1998 szint. Én ezt tapasztaltam. Nagyon gáz.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
sajnos ez is igaz, de már olyan alapvető libraryk is, mint pl a qt, vagy a gtk, is legalább 10x lasabbak, mint a régi verzióik. így aztán az a rahedli sok program, ami ezeket hivogatja, akkor se tudna gyorsabb lenni, ha amúgy jól be van optimizálva. az más kérdés, hogy miért ezeket a szarokat használták, és miért nem tanulták meg az xcreatesimplewindow és társainak a használatát ezek a programozók - azzal se tartott volna sokkal tovább felépíteni a különféle guis programokat.
-
Pikari
addikt
válasz Fitzgerald #336 üzenetére
Azért lássuk be, nagyságrendekkel nagyobb szükség van rá, mint világítós ventillátorokra, meg áttetsző oldallapokra. A gondolatmenetedet követve előbb-utóbb egy fél tucat periféria fog mindenfelé kilógni a PC-ből mindenféle kártyaolvasón és optikai meghajtón át usb vinyókig, sata, ide, floppy, akármi konverterekig, vagy fiókhegyek lesznek tele a sok szir-szar adapterrel, és negyed óra elmegy, hogy előhalászd az adott konvertert, aminek roszabb esetben külön adaptere is lesz, ami 220ról megy. Ha te ezzel nem szembesültél még, akkor neked valószínűleg nem asztali alaplap, asztali pc, asztali ház, stb kell, hanem ha jól gondolom, inkább egy erősebb laptop, vagy konkrétan egy gamer pc. Tehát visszatértünk az alap gondolathoz, hogy az emberek döntő többségének nincs szüksége rá, a gyártók ezért nem gyártják, a többiek meg nem tudják megvenni, mert nincs.
-
Pikari
addikt
Én nagyobb gondban vagyok, mert nálam két preferált ODD van, és mindkettő IDE. Szóval vehettem egy külön vezérlőt, meg egy sata-pata átalakítót a kedvükért.
-
Pikari
addikt
Egy megoldás arra, aki látványos RGB-t szeretne, de még nincs a házába integrálva:
-
Pikari
addikt
Lehet venni PCI-E sata vezérlőket (olyat is, amin SAS, vagy akár IDE port is van) viszont ezek ára - a normálisabb daraboké - a 10k-t karcolja. Nekem is van egy, amin 1 db IDE és 1 db SATA port van, ez asszem valami 7k körül volt tavaly.
-
Pikari
addikt
Amúgy a legtöbb low-end vagy micro atx lapon manapság már nem 4, hanem csak 2 db sata van, pl pentium N socokban is csak 2 db sata port van integrálva a processzorba. ha ennél több kell, akkor ahhoz már külön chip kell az alaplapon, amit általában fel se raknak a lapra (néha ott van a helye, de felforrasztva nincs, hanem csak egy másik modellre, amit soha senki se látott, stb).
-
Pikari
addikt
A PCI Express device can support a maximum payload size per TLP from 128 bytes to 4 KB.
Ennek a továbbítása nem fog fennakadást okozni a hangképzésben. Ha ilyen több száz megás burstokat csinálna, az már okozhatna fennakadásokat.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- HP nyomtatók
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest