Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz TaliGa #3091 üzenetére

    Ez csak 2017-től esedékes - ha jól szerepel a teszten.
    Nem igazán tartom jó ötletnek ezeket a szabályokat, legalábbis ebben a formában. Passzív játék esetén, eddig volt lehetőséged kapura lőni: elvileg ha szabálytalanul akadályoztak ebben, akkor kvázi a végtelenségig támadhattál. Most ez nem fog számítani: 8 passz és kész. Ilyen értelemben, indokolt lehet a 8 (öt helyett), de valóban nem egyszerű számon tartani. Ráadásul igen durva szubjektívumokat lehetett felfedezni már eddig is, ami a passzív jelzés kezdetét érinti (láttam olyan meccset, hogy az emberhátrányban levő csapat, kapott gól utáni középkezdése után egyből felelmelte a kezét a bíró, pedig nem voltak szignifikánsan lassabbak az olyankor szokásosnál (nyilván nem kapkodnak emberhátrányban), és nem volt meccs vége helyzet sem, valamint a másik csapat vezetett). Inkább az egységes megítélésben kellett volna előrelépést elérni.
    A fetrengést valóban már korábban is lehetett volna büntetni, ugyanakkor ez is kétélű dolog. Egy sportsérülés adott pillanatban nagyon fájhat: akár sokkal komolyabbra is gondolhat a játékos, mint ami valójában érte. Szvsz a lennmaradók egy jelentős része nem időhúzó jelleggel teszi. Ebből kifolyólag, túlzásnak érzem a három támadásból kimaradást (elég büntetés lenne egy támadásból kimaradni, ráadásul könnyebben nyomon követhető).
    A kék lappal meg csúnán vissza fognak élni a sporik, már látom előre (amikor 1-1 erősebb/favorizáltabb csapat gyengébb napot fog ki, ezzel fogják megnyeretni a meccset). Pedig alapból jó ötlet lenne, de kellene hozzá megfelelő játékvezetői kar is (mondjuk azt nem tudom, hogy a 4 bírós felállás hogy fog működni: ez esetleg javíthatja a bíráskodás általános színvonalát, ugyanakkor jóval többe fog kerülni a kluboknak).

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák