Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz CyberPunk666 #24944 üzenetére

    > Nos az infláció jellemzően, nominálisan ugye, megjelenik a bevételek között is, még ha mondjuk nem is 1:1 aránylik a zöldség árának változásával, azért a tendencia megjelennik. Szóval azért van összefüggés a kettő között.

    Szerintem ez igy nagyon naiv. Az inflacio szamitasa eleve egy oriasi egyszerusites (a fogyasztoi kosarak extrem elteroek tudnak lenni), de az, hogy a bevetelekben megjelenik, az meg foleg teljesen irrealis. Ha mondjuk egy ceg fekrendszereket fejleszt, atomeromuvekbe gyart szabalyozasi koroket, rontgengepet fejleszt, akkor a hirtelen, egy ev alatt meglodulo inflacio konkretan semennyire nem jelenik meg a beveteleiben, hiszen azok akar sok evre elore fixek. Vagy akar negativan is megjelenhet: siman lehet, hogy pl. az ingatlan.com vagy a szallas.hu bevetele csokken az inflacio miatt.

    Tehat abszolut nem ertek egyet azzal, amit mondasz.

    > Olyan céget láttam már, ahol az így megmaradt pénzt (euróban kapta az anyavállalattól a leány) prémiumként osztották ki.

    Oke, ez elofordulhat egy olyan leanynal, aki lenyegeben fix budzsebol el, persze.

    > Szóval lehet nem kötelező emelni, de van miből.

    Nem azt mondom, hogy kotelezo nem emelni, hanem azt, hogy irrealis elvaras az, hogy az EURHUF miatti panikolas okan az arfolyamvaltozas utan 3 nappal mar megy a feszenges a forumon.

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák