- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
válasz concret_hp #4296 üzenetére
Csak azért ilyen kínszenvedés mert tudod hogy mehetnél de már csak egy papír hiányzik.
Redmi Note 7
-
tothm
őstag
Sziasztok! Újra én! Nah ezt nem értem!
előírt min. életkor 16,5 év
elméleti vizsgára bocsátás 16,75 év
gyakorlati vizsgára bocsátás 17 év
Az előírt min. életkor és az elméleti vizsgára bocsátás miben különbözik? Üdv: Máté -
VR6-Fan
veterán
Szia!
16,5 évesnek kell lenned hogy elkezdhesd a B kat. kressz részét, 16,75 évesnek kell lenned hogy ebből kressz vizsgát tegyél és 17 évesnek kell lenned hogy letted az első gyakorlati vizsgád (rutin).
üdv
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
Manitou
veterán
Hamarosan én is csatlakozok a klubbhoz, "vén" fejjel belevágok a jogsi szerzésbe.
-
trassher
addikt
Holnap megyek az NKH-hoz. EÜ viszga igazolás, vizsgalap és személyi kell csak?
Redmi Note 7
-
mayerlaci
senior tag
Hello.
Elméleti vizsga 16.75 év.
Elméleti tanfolyam elkezdése 16.5 év.
Rutin elkdezése 17 éves korod elött 2 hét.
Nem igazán érted a kérdésed de remélem segitettem.Amugy 4 honapja van jogsim és ahogy elnézem nem csodálom azt a rengeteg balesetet.Föleg a robogosokon lepödtem meg hogy mennyire szemtelenek tudnak lenni.Most nem a piros lámpára gondolok ( amikor elöre jönnek PL olaszba azt hiszem elöre is kell engedni) hanem az elözésekre mit bevállalnak... Szoval ovatosan és soha ne hallgass senki másra !
-
degu
senior tag
válasz mayerlaci #4309 üzenetére
Nagyon komolyan gondolkodsz a dologrol! Nekem tetszett... a hsz-ed.
En viszont azon csodalkozom/ 30 eve vezetek/hogy csak ennyi baleset van!
Engem az pl.,ami kiakaszt,hogy a faszi,a robogon,macsosan,becsatolatlan bukosisakkal rodeozik!
Ez kb. olyan,mint lyukas kotonnal kozosulni...verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Hippo
aktív tag
Nah végre!.. Ma a postán kézbe vettem a jogosítványom, mennyire jó érzés! .. hát még vezetni..
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Amúgy okmányirodába nem kell időpotnot kérni ugye?
(nyitvatartás megvan) -
Cassidey
senior tag
En is nemreg kezdtem a jogsit, epp az elsosegely reszen jarok. azt mondta a csaj aki tartja, h 1-2 even belul eu-s szabalyok miatt csak az elsosegely egy honapos tanfolyam lesz, es tenyleg megtanitjak mikor mit kell csinalni, berendezett baleseti helyszin meg ilyesmik. es vmi muanyag babat kell ujraeleszteni, ami ossze van kotve egy geppel, es csak akkor mesz at ha a gep kiadja, h jo volt a szivpumpalas pl szerintem azert ez ilyen hamar meg nem lesz Mo-n
[ Szerkesztve ]
-
mayerlaci
senior tag
válasz Cassidey #4315 üzenetére
Hello.
Nem csak az elsősegély vizsgán kivánnak modosításokat végrehajtani.(PL: Jogsi elkezdés 18 év,2 évig csak ugy vezethetsz hogyha egy már x éve vizsgázott ember ül melletted,1.4-es kategoria felett nem vezethetsz 2 évig). Hogy ebböl mit is fognak bevezetni azt nem tudom.(Halkan jegyzem meg az 1. pontal egyet is értek) -
trassher
addikt
válasz eastsider #4313 üzenetére
Bizony hogy kell időpont. Ma mentem épp, nő mondja kell időpont. Akkor kérnék egyet. Erre a válasz: Hétfőn 8:20 . Lol mondom. Elmentem, telefon faternak, 5 perc múlva hív hogy mehetek be sorszám se kell. Onnan már ment egyszerűen a dolog. Csekk befizet, kép, papírmunka. Összesen 25-30 perc. Ha sorszámmal megy valaki akkor viszont horror.
Redmi Note 7
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #4316 üzenetére
Illetve hülye vagyok, az a személyi meghosszabbításához kellett. Nem is helyben, hanem a szomszéd városban intéztem el a papírokat, mert oda nem kellett bejelentkezni, hanem sorszám alapján intézték az ügyet. Igen korán odamentünk, első is voltam, nem kellett sokat várni. Bár amikor kérdezték, hogy hol lakok, kiderült, hogy nem helyben, akkor mondta hogy be kell jelentkezni. Mondom telefonon ez nem így volt... aztán intézték a jogsimat.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
EZoli752
tag
Sziasztok!
B jogsival lehet vezetni most segéd motorkerékpárt?
Köszönöm szépen a választ! -
eastsider
nagyúr
nah megvan minden, már "csak" azt kell megvárni, h megjöjjön, két hetet mondott a nő
-
EZoli752
tag
M a kismotor mint Moped már minden ok!
Köszönöm szépen! -
eastsider
nagyúr
-
EZoli752
tag
Nekem holnap lesz 1hét hogy voltam az okmányirodában.
Nekem azt mondták 1.5 2hét
Még nincs meg a jogsim. -
jerry311
nagyúr
válasz EZoli752 #4331 üzenetére
Az "A1" az nem segédmotoros kerékpár kategória.
"A1" - 16 éves kortól, legfeljebb 125 cm3-es és legfeljebb 11kW teljesítményű motorkerékpár vezetésére jogosít.
eastsider
T - mezőgazdasági vontató 2 nehézpótkocsival. B jogsihoz is jár de csak korlátozással, ezért van a végén a 185-ös szám: mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsijának vezetésére jogosít. Tehát csak 1 pót és az is könnyebb mint 750 kg.
[ Szerkesztve ]
-
hoby36
senior tag
Asszony nekiállt lerakni a jogsit.Nem tudjátok honnan lehet letölteni tesztet hozzá?
A logikában semmi sem véletlen!
-
fullextra
tag
Mostanság nagyon sokat vitáztunk arról, hogyan jobb vészfékezni?
Kinyomott , vagy felengedett kuplunggal?!Én mindig is azt állítottam ,hogy kinyomott kuplunggal!
Érvek:
-Motorfék nem húz, kormány, és fékszervó csak járó motornál működik, illetve, ha elkerülted a veszélyt akkor egyből tovább tudsz menni.Ti miként gondoljátok?
-
fullextra
tag
up!
Ilyen elgondolkodtató téma lenne?
-
fullextra
tag
De akkor sajnos leáll a motor, és nincsen sem fékrásegítésed, sem kormányszervód.(tehát csökken az autó kezelhetősége)
Illetve a motorfék lassabban lassul ,mint maga a jármű, ezáltal a fékkel nem csak az autót kell lassítanod, hanem még a motort is, bár ez számításaink szerint 1-3 métert jelent.
Legalább is én így gondolom.Szerk: Bár erről nem tudok biztosat mondani, de lehet ,hogy leállított motornál az ABS sem működik.Tehát ,ha most rosszat mondtam ,akkor ne kövezzetek meg
[ Szerkesztve ]
-
hoby36
senior tag
válasz fullextra #4345 üzenetére
Ameddigre leállna a motor valószínű le is lassulsz.Nekem 5.-ben is bírná kb 30-ig tutira.Ha meg városban mész akkor nem valószínű,hogy 5-ben.Akkor meg mégúgysem fullad le.De kimész a kocsidba,keresel 1 kihalt utat és kipróbálhatod,hogy mikor jobb.
A logikában semmi sem véletlen!
-
fullextra
tag
Próbálgattam már magánterületen
De ha két lábbal beletaposol a fékbe, akkor a kerekek megállnak és ha megállnak akkor a motor lefullad, ill. ha ABS-el szerelt autód van, akkor másodpercenként 40-szer fogja meg és engedi el a féket az elektronika (emiatt érzed úgy ,mint ha rázna. )
és ha leáll a motor, akkor elvész a fék- és kormány szervó, azaz Volvonál 6x erősebben kell taposni a pedált, hogy elérd u.azt a fékhatást, és lehet ,hogy az ABS elektronika sem működik, bár ez nálam amúgy sem működik úgyhogy nem tudhatom -
fullextra
tag
válasz uborka3 #4348 üzenetére
Nem tudom szoktál-e régebbi útmutatókat olvasni?
Ott minden-minden pontról pontra le van írva.
Mégis mi lenne kivitelezhetetlen rajta, kuplung és fék!?
Illetve próbáltad-e már álló motornál tekerni a kormányt?
Mentél-e már úgy ,hogy vontattak(szerk: és a te motorod nem járt)?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Apple notebookok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kupon kunyeráló
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok