- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
JIAYU G2F
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz Mákdaráló #3697 üzenetére
További infó, hogy honnan lehet felismerni a különböző build verziókat.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
klarkzone
tag
Sziasztok, ha 10%-ra csökken az akku töltöttsége, akkor egy nagyon idegesítő hibajelenség, méghozzá a SystemUI leállás. Ez gyakorlatilag megakadályozza a telefon használatát, mivel minden más helyett előtérbe kerül egy ablak, amin csak ok-zni lehet, ám ezután rögtön feldobja ugyan azt. Csak akkor szűnik meg, ha rádugom töltőre, de amúgy rögtön megváltoztatja a háttérképet. Élek a gyanúval, hogy az alacsony töltöttségi riasztás nem tud megjelenni, ezért a rendszer bekrepál. Van valakinek valamilyen megoldási javaslata?
-
bb71
őstag
válasz klarkzone #3705 üzenetére
A framework-res.apk-ban egy bizonyos fájlban meg lehet változtatni a riasztási szinteket.
4.0.3 és 4.0.4-es rendszerekben ezt mindig meg kellett változtatnom, mert nem ment deepsleep-be a telefon.Ugyan ez a systemui leálláson nem tudom, hogy segít-e... milyen rendszered van pontosan? Stock, vagy más?
-
bb71
őstag
Halihó!
Helyzetjelentés a műtétről: a telefonban a következő Wolfson chip van - WM8918G
Minden adat róla: [link]
-
bb71
őstag
Nem jutottam előre, átforrasztottam sok alkatrész lábat, nem javult semennyit...
Megtaláltam nagy nehezen a loudspeaker meghajtó IC-jét: [link]
Sajnálatos módon a speakert nem közvetlenül a Wolfson chip hajta meg analóg sinus jellel, hanem:
High efficiency、Ultralow distortion、Constant large volume、Sixth generation Class K Audio Amplifier
ic-vel. (Adatlap: [link])
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Ha valaki megtenné nekem, hogy papírmatricás G2F-ről csinál egy CWM mentést és feltölti nekem valahova, megköszönném...
Szerintem szoftver gond van...
Jiayu.es disztributornak írtam emailt, most válaszolt, hogy a kínaiaktól várnak választ![ Szerkesztve ]
-
-
bb71
őstag
MEGVAN a hiba oka ...
-
mereszk
csendes tag
válasz mereszk #3639 üzenetére
Szevasztok!
Egy kis segítség a képernyő hibával küzdőknek.
Leejtettem a telefont......touchpanel alsó része bedöglött.
Rendeltem egy touchpanelt, de amikor megpróbáltam szétválasztani rossz touchpanelt az LCD-től az LCD eltört.
Rendeltem egy kompett touchpanel- LCD egységet.
Ilyet:
http://www.aliexpress.com/item/100-Original-Jiayu-Phones-screen-LCD-display-screen-add-Touch-screen-For-JY-Jiayu-G2F-GSM/2045101599.html?spm=2114.32010308.4.95.eccLlCTegnap megjött, beraktam, azóta fasza a telefon.
A külön touchpanelem megmaradt, ha kell valakinek jóárasítva, dobjon egy mailt a (mereszkaroly kukac gmailre)
Ez az:
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Original-Jiayu-G2F-Touch-Screen-Touch-Pannel-Screen-For-Jiayu-G2F-Smart-Phone-Black/32247653339.html -
bb71
őstag
Na,
1. sajnos csak a recsegést tudtam megszüntetni, kb. a vásárláskori állapotra. Az alaplaptól a hangszóróhoz menő szalagkábel érintkezése okozza a recsegést. Bekötöttem fixen két zománcozott huzallal.
Most nem recseg úgy, hogy elviselhetetlen, mint tegnap, meg már régóta.2. Az alap zúgás, súgás, sistergés megmaradt. Nem tudom megszüntetni...
-
bb71
őstag
válasz poffsoft #3717 üzenetére
A PC 4Ohm-os hangszóróját tettem rá a próba alatt - az erősítő kimenetére-, és hát igazából megvallva nem füleltem közelről, de legalább akkor nem recsegett, és én már akkor is örültem. Míg ha ugyanezt a PC-s hangszórót a speaker két pad-jére kötöttem, akkor az is sistergett. Ezért örültem meg az eredménynek, és lett egyértelmű, hogy a szalagkábelen történik a recsegés. Mint kiderült ott is a kiinduló oldali csatlakozás okozza...
Egy fontos tény, hogy a Wolfson chip utáni erősítő - aminek linkeltem is az adatlapját - 8 és 16Ohm-os terhelésre van méretezve, tehát ez a 4Ohmos terhelés sem volt egészséges.
Még mindig várom a Jiayu.es levelét, hogy a kínaiak válaszolnak-e nekik. Tegnap azt kérdezték, hogy rootolt-e a telefon, és - ezt már 3x kérdezik - what is the speaker configuration? Én meg 3x kérdeztem vissza, hogy mire gondol, de erre nem válaszol. Szerintetek?
Az is rossz hír, hogy Cirrus.com oldalon - merthogy megvette a Wolfson-t - azt látom a Linux driver oldalon, hogy ehhez a WM8918-as chiphez NINCS hivatalosan Linux driver a Wolfsontól - ez azt jelenti számomra, hogy Jiayu-ék írtak drivert, ami ennyit tud. VAGY a fémgravírozott illetve jól működő G2F-ekben MÁS a Wolfson chip - de ennek minimális esélyét látom.
ekrisztian-t megkérem, hogy nézze meg, mert nála van egy szétszedett, ami elméletileg jól működött.
Egyébként találtam egy XDA postot is tegnap este, ahol valami Voodoo hangbirizgáló programba direkt a Wolfsontól letöltött konfiguráló szolftver által kiadott equalizer értékeket lehet belehekkelni a Voodoo-ba... lehet, hogy megérne egy misét... (már elnézést a kifejezésért).
De szerintem, még ez - súgás, sistergés - még mindig szoftver, driver hiba!!!
-
vargacs0909
csendes tag
Sziasztok!
Először is jelezném, hogy nem vagyok telefon/android guru (mint az majd a lentiekből kiviláglik).
A problémám a következő:
Adott egy Jiayu G2f TD teló, G2F20140123-TD_HD_R-V0.10.4, root, MUT van.
SD kártyát cseréltem (volna) benne. Ahogy azt az eszem kiadta, felraktam a titanium backupot, csináltam egy teljes adatmentést, majd a kártya cseréje után csináltam egy "hiányzó programok, felhasználói adatok" visszatöltést. A visszatöltés során valami com.mediatek "csomagnál" sokáig vacakolt, gondoltam lefagyott, így újraindítottam a telót. Újra próbálkoztam a visszatöltéssel, de az valamiért sikertelen volt (írta, hogy x csomag hányzik, és x visszatöltés sikertelen).
Na azóta valami gebasz van
1/ A beállítások/tárhely menüben mind a belső tárhely, mind az sd kártya "méretjelölő" csíkja üres. A mappákra (alkalmazások, képek, hang stb.) vonatkozóan nem ír méreteket, csak egy "Számítás..." felirat látszódik.
2/ Bármit töltenék le a marketről, az lejön, de telepítésnél "Ismeretlen hibakód az alkalmazás telepítésekor: "-110"" üzenetet kapok.
3/ Kínomban már rom telepítéssel próbálkoznék, innen leszedtem a CWM-et, felnyomtam az sd kártyára, majd mut-al recovery update-t csináltam. Látszólag minden rendben, hibaüzenet nincs, bár gyanúsan rövid idő alatt (1-2 mp) megcsinálta az update-et. Reboot után azonban nem megy recovery-be hanem simán újraindul.
Manuális próbálkozással (power+hangerő fel) bejutok recovery-be de full kínai (mármint hieroglifák).
4/ A beállítások/gyári adatok visszaállítása nem csinál semmit, szimplán újraindul, minden korábban telepített app ugyanúgy megvan...
5/ Az SD kártyára másolt .apk-ok manuális telepítése szintén sikertelen üzenet...
6/ Ha az appokat át akarom mozgatni sd-re sikertelen üzenet (semmi konkrétum, csak "sikertelen")...
7/ Gyári fájlkezelőben (beállítások/alkalmazások/belső tárhely) valamennyi telepített app mérete 0.00 B...
Az sd kártyát egyébként a mind a telóról fájlkezelővel, mind számítógépre dugva látom...
A másik problémám, hogy fel volt telepítve a go launcher, illetve annak névjegyzék, és tárcsázó kiegészítője, amit kínomban most eltávolítottam. Na azóta, sem a gyári tárcsázó, sem a gyári névjegyzék nem indul "az alkalmazás nincs telepítve üzenettel"...
Megpróbálkoznék egy gyári rom (G2F-20140225-TD_HD_R-V0.11.2) felrakással, csakhát cwm nem akaródzik működni, manuál recovery meg kínaiul van...
Lécci segítsetek! Mit tegyek?
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz vargacs0909 #3720 üzenetére
De miért akartál varázsolni itt a másolással?
Anno, amikor feleségem telefonjába nagyobb kártyára cseréltem (8 GB -> 32 GB) az SD kártyát, simán csak átmásoltam mindent úgy ahogy volt, és ment tovább az egész...;) - The Power of the Light Side
-
ekrisztian
őstag
válasz vargacs0909 #3720 üzenetére
Én spflashtoolsal feltennék egy hozzá való TD romot.
Az helyre tesz mindent.
Aztán root, cwm és ha valami módosított rom kell cwm-ből felteszed.
De mentést előtte csinálj, mtkdroid és spflashtool (is)
Mivel utóbbi nekem még mindig nem megy (számítás) így ebbe érdemben nem tudok nyilatkozni. -
vargacs0909
csendes tag
Azért akartam "varázsolni", mert nem gondoltam, hogy egy sd kártya csere csak egy szimpla másolásból áll
Egyébként időközben megoldódott a probléma, a gyári recovery simán felment (a cwm valamiért nem akaródzott működni), aztán azzal már ment a rom csere.
Még egy laikus kérdés: a custom romok - azon kívül, hogy kinézetre esetleg szimpatikusabbak a gyári romnál - működési/minőségi javulást is hoznak (a gyári romokhoz képest)? konkrétan a MIUI 4.8.29 TD telepítésén agyalok... szimpla felhasználóként van értelme egy rom frissítésnek, ha egyébként a gyári rom tudása az én igényeimnek simán megfelel?
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Haver telefonján is eljött a töltő (nem mindig tölt) és a mikrofon gond (néha hallják, néha nem).
Olvastam itt, hogy rendelkező olcsón alkatrész hozzá, de hol lehet kicseréltetni?
Akinek volt ilyen gondja, kivel cseréltette ki? Esetleg otthon nehéz ezt megoldani?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
bb71
őstag
Lehet, hogy így van a telo összerakva: [link]
Habár amiről írtál hibát - nem végigolvasva a fórumot - én nem tudtam, hogy ilyenek is előfordulnak... ezért majd más helyesbít, ha már korábban kitárgyalták itt.Hátlap leszed, akku-sim-sd ki, 8 kiscsavar ki, megfelelő műanyag lapocska és erős körömmel lepattintod finoman a hátlapi műanyagot az előlapiról.
Én a linkelt képen látható FPC kábelt finoman feltéptem - ragasztott a hátoldala - DE NEM teljesen végig, majd eltolva vízszintes irányban egy icipicit - a töréseknél (merthogy nem egyenes ugye) oldal irányban kijjebb téve visszaragasztod.
Vigyázni kell, mert az alaplapnál is egy ugyanolyan csatlakozó van, mint alul az USB csatlakozónál - 2-3 cm-nél jobban a feltépéssel ne közelítsd meg.DE először a csatit kell alul - ami esetleg ferdén állt - rendesen a helyére csatlakoztatni!!! Utána visszaragasztani az FPC kábelt, ezután az már nem lesz teljesen sima, ezért én pl. a fémlapot az akku alá - összeszerelésnél - már nem tettem vissza, hogy ne feszüljön az egész...
Ha mégsem ez az oka, akkor nem tudom...
-
bb71
őstag
válasz ekrisztian #3728 üzenetére
Akkor bocsánat.
-
kano
nagyúr
válasz ekrisztian #3728 üzenetére
Ez jó kérdés, megkérdeztem havert.
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
bb71
őstag
válasz ekrisztian #3731 üzenetére
Mert egy 5 perces szoftveres beavatkozás helyett, egy 1-2 órás hardveres gányolást ajánlottam...
-
bb71
őstag
Loudspeaker problémára ÚJ remény: [link]
Állítólag a németek is és egy orosz srác - aki megerősítette az én hang sistergő problémámat - dicsőíti... most töltöm, este beszámolok róla
-
bb71
őstag
Na, mivel én kezdek becsavarodni... nem érzem megoldásnak - biza ez is sistereg az én fülemnek. Gyors, szép, de csak angol, ráadásul a sima kernelcsere után el sem indul, egy spéci Lewa csomag kell hozzá.
De facto ki merem jelenteni - nem megbántva senkit - az összes G2F loudspeaker hibás, méghozzá szoftveresen!
Aki azt mondja, hogy az övé nem sistereg, egyszerűen rossz a hallása. -
bb71
őstag
válasz ekrisztian #3737 üzenetére
Aláírásomból látható, van itthon egy G3N is, szinte alig, de hallom, míg a G5L hallhatatlan de komolyan.
(Az egyébként világmárka Tatop W858 - ezt használom én éppen - valamiért szintén hallhatatlan... hogyan, miért?!?!?!?! )
Lehet, hogy túlmisztifikálom a dolgot, de sajnos maximalista vagyok, ennek minden hátrányával együtt! -
Bl.Gyo.
őstag
Egy fura dolog: jelenleg tesztelem az F1es modell 2400mAh uj akkujaval es... Egesz szep a hagja... Meg mindig sistereg de sokkal halkabban. Meg probalgatom hogy csak rosszul hallok, vagy tenyleg jobb lett. Ebbol az johet le hogy az akkuja zavar be a rendszerbe (
Ugye a szalagkabel az akku alatt fut vegig, es ugye toltes kozben hangosabban sistereg!). Lehet az akku a ludas!Visszont kerdezem en, hogy aki nem a gyari akkuval hasznalja (F1es modellevel mint en, vagy a G2F 2050mAh-es akkuval), hogy naluk mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
válasz Bl.Gyo. #3740 üzenetére
Hááát, nem igazán érzem jó útnak a gondolataidat...
cappa72 által említett dolgokhoz: a G5 és G4 akkuja ugyanaz! Tehát minimális - szinte nulla - esélyét látom, hogy ez a jelenség okozója...
Egyébként megtáplálhatom a kedvedért egy külső tápegységről is a telefont, majd megírom az eredményt.
-
bb71
őstag
válasz ekrisztian #3743 üzenetére
Na szia, rég beszélgettünk tesó, a mi G2F-ünk IS foltos háttér világítású...
Igaz, csak 1 folt van, és az is csak fehéren kijelzőn látszik. -
birooo
tag
Sziasztok!
Feleségem vett egy Jiayu F2 telót. Első töltésről reggel vette le 100%-on és estére 44%-ra esett, pedig nagyjából semmit nem csinált a telóval.
Akkumulátor fogyasztásnál majd 50%-ot tett ki egy Jiayu verzió 1.0 nevű alkalmazás.
Estére leállítottam ezt a prograot és reggelre maradt a 44%, tehát semmit nem evett a teló bakapcsolt állapotban sem.
Kérdésem, hogy ez a program rendszerprogi? Vagy eltávolítható? -
nagyúr
Vélhetően valamilyen Jiayu-es form van rajta.
A jiayu alkalmazás rendszeralkalmazás, és csak root joggal távolítható el (lrgtöbb esetben a /system/app könyvtárban található; ritkább esetben a priv-app, még ritkább esetben a vendor könyvtárban)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Bl.Gyo.
őstag
Sziasztok! Egy kérdés, megpróbálom nem túl bonyolítani:
Van egy 3.8V 2400mAh akkum,
meg egy 3.7V 2200mAh akkum.Miért van az hogy a 2200mAh-esnél, 3.600V-nál kapcsol ki a teló (0%),
a 2400mAh-esnél meg 3.400V-nál (0%)?Mindíg így történik.
És igazából teljesen ugyan annyit bír mind kettő, üzemideileg!!!
Másik kérdés, hogy a 2400mAh-es akkuba, előfordulhat hogy nincsen hőmérséklet mérő szenzor? Mert hideg, és meleg állapotban is 25°C-on áll. A másik akkunál jó, folyton változik a hőmérséklet a használatból adódó melegedés szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Onlány
tag
Sziasztok! Nem szakmai kérdés de remélem kapok segítséget. A telóban van egy bárányos időjárás előrejelző app ami nagyon sok ismerősömnek tetszik. Tudom, hogy ezt nem lehet külön letölteni de valami hasonló alkalmazás nincs a play áruházban? Keresgéltünk de nem találtunk hasonlót. köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Te vagy a világon a legszebb a faluból :)
-
bagyusz
őstag
Sziasztok
Erről a romról van valakinek linkje?
-
Bl.Gyo.
őstag
Szia! "3D live weather" az app neve. Gyari G2F ROM-jaban benne van. Nekem is. Lehet a tiedbe is benne van, csak levan tiltva. Nezd vegig a "menu gomb>alkalmazasok kezelese>osszes" pont alatt, hatha ott van, es engedelyezd. Hasonlo alkalmazast nem ismerek. En pont avval kuzdok hogy ne induljon el folyton magatol ez az app... Nem kell.
Ha esetleg valaki megmonjda hogyan tudom lementeni a telomrol ezt az app -ot, .apk formatban, akkor megcsinalom es elkuldom neked. De fogalmam sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hatvan időegység. [Update 63]
- Home server / házi szerver építése
- EAFC 25
- DIGI kábel TV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest