Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
válasz BeLucZ #14596 üzenetére
Milyen 1.5v? Én 1.447v-t adtam neki, intel azt mondja 1.52v fölé ne menjünk. Linx-szel hozzá se nyultam se más ilyennel. Miután 4.5ghz-en 7 orat prime stabil volt és crysis 3 1 mp után kifagyott...
Kupakhoz se nyultam, csak crysis 3 így terheli, hogy 70 fokos marad. Szerintem jó érték, 85 alatt azt mondják mindegy.
-
BeLucZ
addikt
válasz Toby888 #14600 üzenetére
bullshit p67ben is lehet huzni, csak max kevésbé huzhato mint z77ben, utobbinál jobb eredmény érhető el szerintem
(#14601) ZozzHUN : hát nem tom, de itt nem nagyon szokott senki se adni neki ennyit mert rohadtul melegszenek az ivyk, nálam is 1,35 volt a max amit adtam neki de csak teszt erejéig, de hát ha tudod hűteni akkor hajrá, nekem most 1.1875öt kap llc5el és megy a 4,5 ghz, terhelésnél joval visszaveszi a feszt és stabil, régebben 4.8al járattam 1,3 Val de feleslegesnek éreztem kinozni
hát az egy dolog hogy mit ír elő az intel 1,52 Vot nem mernék neki adni, megfőne kb
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz ZozzHUN #14604 üzenetére
nekem olyan hihetetlennek tűnik hogy 1,45 V-on ami kikurt sok léghűtéssel csak 70 fok a cry 3 alatt ami azért terhel rendesen, jo igaz nem egy linx de mondtad hogy kupaktalanitva se volt, én sztem ha ráengednék ilyen feszt felforrna pedig prolimatech megahalemsem van ami elég brutál léghűtő
-
amdkiller
aktív tag
Srácok, a 3770 funkciói kozott van olyan ami esetleg hiányozhat a hétköznapokban a K-s verzióból?
-
bandika0626
senior tag
Tartósan adható a memóriavezérlőnek 1.15V?
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Nemsokára szeretnék platformot váltani Intelre.A kiszemeltem egy I5-3570K lenne. Régebben hallottam olyat hogy a Sandy Bridge procikhoz csak 1.5V-s RAMokat szabad tenni.Ez fennáll az Ivy Bridge processzoroknál is?
[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
Köszönöm a válaszokat. Biztos ami biztos alapon maradunk az 1.5V memóriáknál
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Asbee
veterán
válasz ZozzHUN #14621 üzenetére
Én is nézelődtem a témában és konkrétat nem nagyon találtam, sandy és ivynél hogy komoly gond lett volna. De azért azt se várd, hogy majd a memória gyártó mérnöke azt mondja, hogy igen szarok az 1,65V-os Ramjaink 1155-re.
Én is 1866-on használom a ramjaimat 1,6V mellett és kicsit emeltem a memóriavezérlő feszén. Alapban 1,65V 1600. Mondjuk lehet hagyni kéne 1600-on azt 1,5V-al viszi...Kinyírni szerintem sem fogja.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
ZozzHUN
addikt
Akkor én sütöm tovább a procit, hátha nem 50 évig megy, hanem csak 20-at
-
ST05
őstag
pedig lassan, de biztosan csökken a memoria fesz, általánosságban, mint ahogy, a procik is egyre kevesebbet kérnek,
1.35 lesz az ajánlott ugy tudom már haswellnél, vagy valami hasonlót olvastam,
mindenesetre a gyártók is állnak át szépen lassan,
szerintem a kövi generációnál az 1,65 ösök teljesen felejtösek lesznek.
Egyébként pedig minek 1,65 öset venni ,amikor egyre több gyártó áll elő az 1,5 ösökkel ?
én már kingmax herculest is 1,35 el járattam ,söt ha jol emlékszem még 1,25 el is böven elvolt
egy évvel ezelőtt,
szval nem is értem minek ekkora feszkó, aki nem hallgat intelre meg is érdemli csinálja csak ki aprocivezérlőtmemvezérlőt a prociban[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Igazából, ha nagyon gyors tuning ramot akarsz, ott elkerülhetetlen az 1.65V...
A 1.5V, hivatalosan 2133Mhz-ig mennek (direkt ilyet vettem én is...), de aki feljebb akar menni, ott csak 1.65V-ost talál... Az lenne a legjobb ha gond nélkül lehetne válogatni az alacsony fogyasztású 1.35V-tól az csúcs teljesítményű 1.65V-ig... Ilyen CPU kellene... -
krx21
nagyúr
Igen, az azért hozzá tartozik, hogy hivatalos gyártó még nem publikálta, hogy az 1.65V különösebb problémát jelentene.. Az egész onnan kezdődik, hogy a intel az 1.5V-ot jelöli meg, és a 1.35V-ra meg írja, hogy nem jó...
Viszont több memória gyártó pl: Corsair, a hivatalos oldalán is ajánlja Ivy cpu-khoz az 1.65V-os ramjait...ZozzHUN: Tőlem hajthatod 1.8V-on is...
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Amíg nincsen bizonyíték degradációra, vagy cpu meghibásodásra, addig persze, hogy nem fog olyat írni a gyártó, hogy nem ajánlott. De azért ebben a témában nem is a ram gyártót tartom mérvadónak. Még ha nem is a legjobb ivy-nek az 1,65V nem fogja azt írni, hogy ne vedd meg hozzá a memóriámat.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Az 1.35V-ra említi, hogy nem ajánlott! A mai memóriákat vizsgálva, igencsak elvárható lenne, hogy az intel is állást foglaljon ebben a témában és akkor nem kellene találgatásokba futnunk... A kapható memóriák fele 1.65V-os... A tájékoztatás hiánya egyértelműen azt intel felelőssége!
[ Szerkesztve ]
-
jogyur
csendes tag
A tapasztalataimat írom le. Amikor beraktam a gépbe az 1.65V-os 2400-as Ram-okat, ha hosszabb leállás után bekapcsoltam, felpörgött a gép, néhány másodperc után leállt és kb. 1 mp után megint elindult akkor már rendesen. Namost ezután itt olvasgattam erről, álítottam a VVT-n, hogy ne legyen nagyobb a különbség a kelleténél, és ezután már hiba nélkül idult a gép
[ Szerkesztve ]
-
Dönc
tag
ha ilyen ramod van: KHX1600C9D3B1K2/8GX akkor próbáld meg nyugodtan 1,5Volton az 1866-ot 10-10-10-28 1T időzítésekkel. Nem csak nálam működőképes ez a beállítás hozzá. kovsol kollega javasolta még tavaly, azóta így használom.
-
krx21
nagyúr
Hát nem keveset kellett keresnem: "Note:There is no support for DDR3L DIMMs/DRAMS running at 1.35V."
ITT. 23.oldal... -
zack
nagyúr
F@szom kivan a várakozassal. Kedd délelőttig baromi lassan fog telni az idő. De ezt a szűk 3 napot már csak kibírom valahogy.
[ Módosította: radi8tor ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ST05
őstag
de rendes vagy,h kikerested ja hogy ennyire el volt dugva..
de szerintem félre értetted, szerintem szerver ramról van szó ott
( egyébként én is azon akadtam fenn pont) de más a jelölés nem sima ddr3 hanem ..
DDR3L DIMMs ez talán szerver ram jelölés de lehet tévedek[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
not supported ( én akárhogy forditom, azt jelenti: nem támogatott)
nempedig nem jó, vagy nem ajánlott mint az 1,65,
Ezt abbol is gondolom ,hogy a köv sorban kiemeli, hogy vegyesen használva ddr3 a ddr3L -el másfelen fognak üzemelni
valamint igy kezdödik : (IMC) supports DDR3 / DDR3L protocols
tehát én ugy fogalmaznék, támogatott a DDR3L szabvány, de 1,5V ra tesztelték, igy az 1,35 fesz üzem nem garantált, de azt nem mondanám, hogy nem yo, tehát kárositásról ezesetben biztos nem beszélhetünk, mint az 1,65 nél esetlegesen .
ne érts félre nem kötekedés vagy hasonlók, csak szeretem tisztázni a dolgokat
(és nem mellesleg én 1,35 ösöket használok)de valóban nem valami nyitott az intel ilyen téren nehéz elmenni rajtuk
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iOS alkalmazások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek