Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz #26097408 #179523 üzenetére

    Ez részben nekem is fura, részben pedig érthető.
    Valóban több százmillió (?) telefont adtak már el lightning csatlakozóval. Nem vagyok Apple fan, de nekünk is van itthon legalább 2 iphone és egy iPad töltő. Tehát nekem valóban fölösleges. Éjszakánként töltöm vagy munkaidőben az íróasztalon, tehát ilyen szempontból is tökmindegy, hogy 1 óra alatt tölt fel vagy 8 óra alatt.
    Ugyanígy a füles. Még mindig megvan a dobozában eltéve az i6-osnak a fülese. Sose használtam.
    Biztos, hogy több tízmillió hasonló ember van még a világon. Tehát innen nézve valóban csupán környezetszennyezés lenne.
    Persze ez meglátszódhatott volna az árban is, de ez már egy másik kérdés. :)

    A telefonok igazából nem drágultak. Az i12pro most is 1000$, ahogy tavaly is ennyi volt a 11pro. A froint lett 30Ft-tal gyengébb és a magyar árak ezért lettek ennyivel drágábbak. Úgyhogy ezért maximum az aktuális kormányt lehet fikázni.

    A 120hz szerintem az akku idő miatt lett kihagyva. Amit én piszkosul sajnálok. Az 5G nagyonsokat fogyaszt és a helyet is foglal, ami miatt kisebb akksi így kisebb kapacitású akksi is fért bele a telefonokba. Ezt némileg kompenzálta az A14-es chip, ami kevesebbet fogyaszt nagyobb teljesítmény mellett. De nem eléggé.
    Az köztudott, hogy az Apple kijelzőit is a Samsung gyártja. És szintén ismeretes, hogy pl az S20-ban lévő kijelző is csak adaptív tudja a 120hz-et, illetve választható formában és csupán full hd felbontás mellett. És ez így azért elég csücskös parasztvakításnak tűnik. 120hz-es a kijelző papíron. Igen. A valóságban viszont csak full hd felbontás mellett tudja és ezt is adaptívan tehát nem minden téren, hanem csak bizonyos appok, funkciók esetében. És ha használod akkor drasztikusan esik az akksi... Szóval, ha innen nézzük, akkor ez igazából csak félmegoldás. És az Apple sose szerette az ilyen kompromisszumos megoldásokat.
    Szerintem ezért nincs még 120hz az Apple telefonokban.

    @Aweriot és 7etape:
    Ja hát, megfontolandó, az tény! :R Hirtelen ötlet volt csak, még át kell számolgatnom.

Új hozzászólás Aktív témák