- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
vladgabor
tag
válasz spedyboy #24465 üzenetére
Amikor az iPhone mellett döntöttem, akkor több dolog is befolyásolt: Legyen "okostelefon", abban az értelemben, hogy lehessen rá igény szerint programokat telepíteni, normálisan össze legyen rakva, legyen szép kijelzője, ami nem baj ha nagy is, Wifi=must have, bírjon legalább 2-3 napot az akksija. Nem volt viszont feltétel az érintőkijelző, a 200MP-es kamera, és nem akartam többet csúszkás telót se.
És hogy nekem is legyen guminyuszim, olyan oprendszer kell, ami alatt tudok normális magyar - jobbra dőlő - ékezetes karaktereket írni.
Ezeknek szoftveres oldalról nekem a Symbian/Nokia meg is felelt (előtte N86-om volt), bármilyen progit, ami kellett megtaláltam rá, igaz nem egy helyen, de nagy részük a nokiaprogramok.hu-n meg volt/van. Viszont haladni akartam a korral, de azt láttam, hogy szinte az összes Symbian-os Nokia szoftveres instabilitással küzd (kivéve saját tapasztalat alapján N86, de az meg csúszkás és bármennyire is jól van összerakva, azért szépen lassan kopogatott a csúszka rész) és/vagy megálltal a 240*320-as felbontásnál, annak ellenére, hogy anno a E60 és N80 pl 352*416-os volt...A legtöbb Samu kiesett a béna ékezetes karakterek miatt (mégiscsak nonszensz 2010-ben), a Blackberry-re kín szenvedés bármilyen progit feltenni, és habár az Android nagyon ígéretes, de még túl friss .Egy Spica-n azért gondolkoztam, de arról is azt írták, hogy fagyogat...
Szóval a vége az lett, hogy a teló és már meglévő iPod Touch vonalat összefonva vettem egy iPhone-t.
Az akksi cserélhetősége egyelőre nem izgat, mert még életemben nem cseréltem akksit telóban. És hack-elni ugyan nem kell, de JB-elni úgy tűnik sokaknak nem árt. A Flash nem ártana, de azért nem fogok belehalni hogy nincs, a multitasking pedig engem addig érdekel, amíg a zene tud futni a háttérben.
Viszont gáz az összes iPhone/iPod könnyen karcolódó, illetve ha műanyag, akkor még repedező hátlapja is. Továbbá az egyelőre butított bluetooth, stb.
Összességében kevesebb a kompromisszum, mint a többi készülékkel, ha az ember multimédiás telót akar. De ez sem tökéletes, messze nem, csak tökéletesebbnek (tűnik most) mint a többi.
Aktív témák
- Xiaomi 14t pro Blue titan, 12/512gb, újszerű, közel 3 év gyártói garanciával, eladó!
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest