Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D55

    aktív tag

    válasz TechN7ne #29376 üzenetére

    "leszorító keret használata"

    Ha már itt tartunk, egy unalmas estémen én nemrég kipróbáltam az úgynevezett washer modot. Nem tudom itt mennyire ismert, de lényegében arról van szó, hogy a gyári ILM leszorítóerejét lehet vele enyhíteni az által, hogy az egész keret alját alátétek segítségével elemeled az alaplaptól. Max 1mm környékét jelenti ez, én 0,8-as alátéteket találtam hozzá itthon.

    Olyan 3-4°C-ot hozott ez nálam úgy, hogy egyébként sem tűnt vészesen rossznak a felfekvés a pasztalenyomatom alapján:

    Elvileg ugye ahol kevés a paszta, ott van a legnagyobb nyomás. Nálam ez nagyjából középre esett a die fölé, tehát a két fül keresztirányban nem tudta horpadásba húzni a közepét, ahogy egyeseknél, hanem hosszanti irányban húzta csak le a két szélét. Hozzáteszem ez a Lotes féle ILM jobb hírben is áll, mint a Foxconn féle alternatíva.

    AIO kapcsán pedig annyi érdekesség ami kicsit még ide vág, hogy ház csere után felső pozícióba került nálam a 120-as LF II és mintha kissé magasabb értékeket láttam volna ekkor. Persze így belső levegőt szív már, nyilván az sem mindegy, viszont eszembe jutott az is, hogy ezek ugye közel sem légmentes rendszerek és ha fekszik a radiátor, akkor a hőcserélő felületekkel párhuzamos lesz a légpárna, míg ha áll, akkor jó esetben teljesen a bordák fölé fog esni, így azok teljes felületükön kölcsönhatásba lehetnek az áramló hűtőfolyadékkal, ráadásul ugye nálam egy kis 120-as radiátorról van szó, ahol ennek tényleg lehet érdemi jelentősége. Igazam is lett valószínűleg, mert bár így hülyébben néz ki, de átraktam előre, ahogyan a régi házban volt és ez rögtön aztán megint átlag 5°C-kal jobb hőfokokat eredményezett.

Új hozzászólás Aktív témák