Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    Topikgazda

    válasz arabus #7677 üzenetére

    Én sokkal lassabban haladok, pont emiatt. Egyenlőre a 24/7-es profilomat csiszolom, viszont annak a stabilitása nekem fontos. A legdúrvább stresszen is át kell mennie. Eddig az Anta1 Extreme-t és UsmusV3-at tartottam top stressznek (mármint mindkettőt egymás után), de most hogy kijött az ABSOLUT nevezetű config, az mindent visz.
    Had mutassak vmit, persze nem kell ilyen szőrszálhasogatónak lenni mint én, de én már nem változom :)

    Semmi extrém OC, 5.0/4.7@4133MHz:

    VDimm: 1.38V
    VCC IO: 1.20V
    VCCSA: 1.20V

    Extreme1 ami ezen a képen nincs, de már régebben linkeltem, és Usmus, ami nem kis terhelés:


    Átmegy hiba nélkül, ahogy ezt itt már párszor linkeltem is. Ez már Apex-szel van, kóválygok a BIOS-ban nem kicsit ;)
    Sajnos, ez a RAM Profil nem egészen jó, ugyanis az új, Top1 Absolut-on elhasal. Kellett lazítanom, és a feszültségeket is megemeltem:

    1.42, 1.22, 1.22V-ra. Vcore-t is, biztosra mentem. Majd kísérletezek vele, melyik a ludas. Ez még nálam mindig a "baráti" kategóriába tartozik, amit elfogadok napi használatra. Így több mint 2 óra tömény nyüstölés után, 36-37C-on még nem ért véget. El kellett jönnöm melóba, így leállítottam.

    Aki szeretné rendesen letesztelni a memóriáit, annak mindenképp ajánlom.

    [link] TestMem5 Absolut

    TM5-be bemásolni, load and exit-tel betölt, aztán mehet.
    Persze lehet instabil beállításokkal is használni egy gépet, fenti beállítást használom nagyon rég óta, de ma kiderült, még nem az igazi.

    Mostmár az :

    [link]

    Látszik, hogy lazítottam rajta, de még mindig nagyon jó értékeket ad 4133 létére.

    Csináltam én is ilyen extrémebb profilokat, csak dobál hibákat, így biztos, hogy játékra pl, ahol nem 2 percet vagyok, nem használom. Benchmarkolni, amikor az utolsó szuszt is "kitaposom" a gépből, jöhetnek az ilyenek, hiszen működik ;)


    Azért lenne egy kérdésem, hogy 5000+ -os profillal, de lazább időkkel, van e előrelépés? Eddig mindig úgy csináltam a profilokat, hogy sebesség is legyen, de a késleltetést helyeztem előtérbe. 40ns a max, azt nem szabad karcolni. Sosem próbáltam meg a másik verziót.

    Thx

Új hozzászólás Aktív témák