Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #1617 üzenetére

    Amióta bejelentették azt a rohadt BMW gyárat e szempontból átok ül a városon. Mindenki még az alapkőletétel előtt rögtön emelt 20-30%-ot. Aztán közben az újabb gyárak hírére is, mert nem tudom, hogy tényleg azt hiszik, hogy majd német/osztrák fizetéseket fognak ott osztani a sori dolgozónak? A gyártól legtávolabbi városvégben 40+ éves panellakások mennek havi 130 + rezsiért. Abban a városban, ahol a netto 200 ezer ft sem magától értetődő. És hol van még az első havi fizetése az ottani dolgozóknak? és mennyi lesz?
    A másik, ahogy írod is, (de ez mint írtam volt itt a faluban is), hogy munkásszálló. Úgy látom most ez lett itt az új őrület, megunták a társasház mániát. (illetve megtartották a belvárosnak, ahol 3-4 éves lakások fele most is üresen áll).
    Erről jut eszembe : kedvenc kisfalunk főutcáján kezdett most az a divat lenni, hogy megveszik a régi kis házakat, dózer, és már épül is a 4-6 lakásos társasház, ami lakásonként annyiért lesz kiárulva mint a mellette lévő kertes házak. Egyik oldalról tök jó, mert nekünk akiknek kertesük van rakétaként emelkedik az ingatlanunk ára, másik oldalról a zsúfoltság az utóbbi 3-4 évben megsokszorozódott, és nemhogy a végét látnánk, még inkább rosszabb jöhet.

    De visszatérve Debrecenre, én is hallom, hogy most egy csomó helyen építenek városszerte munkásszállókat, most ez lett az új tuti befektetés, és nem lennék meglepve ha emiatt stócolnák az akkugyárakat is, mostmár a BMW-n és a CATL-en kívül még további öt akkugyárat akarnak idehozni*. Kíváncsi leszek, hogy a lehasznált akkuk tárolása hogy lesz megoldva, vagy az ihatatlanná szennyezett víz és elviselhetetlen zaj majd mennyire emeli az ingatlanok árát.

    * Tényleg meglesz a város 280-300 ezresre bővítése 2030 előtt, ennyi gyárnak rengeteg munkás kell majd, és biztos vagyok benne, hogy 95%-uk nem magyar lesz. Most teszi tönkre a kormány az országot (és a környezetet) évszázadokra. Ehhez képest a tönkretett ingatlan piac csak apróság ...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák