- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A kerdesem azokhoz szolna elsosorban akik KATA -s vallalkozokent dolgoznak (termeszetesen mas is segithet, ha tud )
Szeretnem elkuloniteni a lakossagi szamlamat a vallalkozoi tevekenysegemtol teljes egeszeben es a kerdesem az lenne, hogy aki KATA -zik es emiatt nyitott masik szamlat az melyik bankot ajanlana ebbol a celbol?
Jelenleg az OTP -nel vagyok.Koszi a segitseget.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
-
atee
őstag
Sziasztok!
Gondolokodom bank/bankkártya váltáson. A mostanit ugyan megszoktam már, de kicsit berágtam rájuk egy nagyobb összegű utalás után egy kissebb vagyont számoltak fel nekem. Persze nem jellemző ez. Csak egyszeri alkalom volt.
Sopron bank Mastercard dombornyomott. Tudom vannak ólcsóbbak ennél, de a megszokás kényelme eddig nem vitt rá a váltásra!Amire szükségem volna!
-Kényelmes, egyszerű netbank!
-Minenhol tudjak vele fizetni online is, külföldön is!
-Mastercard mert bevált.
-Dombornyomott mert az a "menő"
-Ne legyen Erste, Cib, OTP mert ezekkel csak negatív tapasztalataim voltak!
-Pay-pass, hogy haladjunk is a korral. (e nélkül azért megvagyok)
-Készpénz felvétel automatából minimum 300e
-Ne legyenek megkötések, hogy mennyit és milyen értékben kell vásárolnom!
-Ne legyen havi minimum amit kapnom kell a számlára!
-Mindezek mellé a legkevésbé lehúzós legyen a mindenféle díjakkal!
-Jó lenne kiegészítő szolgáltatásnak egy hasonló ami most is van. Utazás biztosítás. valami 150 Ft./hó.
Ez kifejezetten jól jönne a munkám miatt! Ezt sajnálnám feladni!Létezik ilyesmi?
Gránitot nézegettem. Ha jól látom csak a biztosítást buknám. Egyébként minden olcsóbb lenne!
Netbankja mennyire használható?Köszönöm a válaszokat!
D-day 2002-01-04 01:54
-
addikt
"Netbankja mennyire használható?"
Teljesen. Ami fura lehet, hogy a belépéshez nincs két faktoros azonosítás, csak az egyes banki műveletekhez.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Nordik
őstag
Van valamilyen korlát ha OTP automatából szeretnék pénzt felvenni CIBes kártyával? Csak mert számtalanszor belefutok, hogy nem enged, de gyanúsan csak 100ezer felett.
-
addikt
Szerintem pont ezért van így:
"Igazából tudok le venni máshol is, csak pont OTP automaták esnek az utamba."
OTP ATM-ből van a legtöbb, az OTP pedig azt szeretné, ha a saját ügyfelei fosztanák ki azokat és nem más bankoké. "Védi" a saját ATM hálózatát.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
atomchicken
tag
Sziasztok!
Egy félévet Prágában fogok tanulni Erasmus+ ösztöndíj keretein belül, ezért szükségem lenne egy euro alapú számlára, mivel csak euróban vezetett deviza számlára utalják ki az ösztöndíjat.
Mindösszesen 1 db nagyobb összegű utalás fog érkezni a számlára, durván 2000 euró összegben. Én a számláról utalni nem tervezek.Kint tartózkodásom során, ahol lehet a kártyás fizetést részesíteném előnyben.
Rendelkezem Revolut és Transferwise bankkártyával is, ezért a szükséges készpénzfelvételt mindenképp e két kártyával fogom végezni.A kártyás fizetést még nem tudom melyik kártyával végezném (de majd ott ahol a legjobb az árfolyam )
Az euró alapú magyar kártyával tölteném fel a Revolut és Transferwise fiókomat és ha a konstrukciók olyanok akkor itt ki is merült a használata a kártyának.
Amire szükségem lenne az az, hogy online legyen lehetőségem az euró alapú kártyát ingyenesen tiltani és engedélyezni (azonnali érvényre jutással) vagy lehessen 0-ra állítani a limitet szintén azonnali érvényre jutással.
A Magyarországon fellelhető nagyobb bankok hirdetményeit átnéztem.
Árban a legszimpatikusabb a Takarék Bank Globál Devizaszámla csomagja lett, melyben nincs havidíj, a fogadott euró alapú utalásnak nincs költsége és a legfontosabb, hogy a többi bankhoz képest olcsó a betéti bankkártya. Hirdetmény itt: [link]
Visa Electron vagy Maestro kártya: 1039Ft gyártási díj + 0 ft kedvezményes első éves díj (Kártyaszerződés napjától számított 60 napon belül min. egy db 1000 Ft értékű vásárlás), egyébként 1039Ft + 3897Ft/évVisa Classic vagy Mastercard Standard: 2708Ft gyártási díj + 3074Ft kedvezményes első éves díj, feltétel ugyan az mint előbb, egyébként 2708Ft + 5637Ft/év
SMS szolgáltatás: 295Ft/hó + 20Ft/SMS, de ha a kártyát nem használom aktívan (csak revolut és transferwise tötésre) és a 0-án van a limit, akkor ez nem is kellhet.
Szerintem számomra az olcsóbb Visa Electron kártya tökéletes lenne, így 1039Ft-ból megúsznám a bankkártya költséget.
Fontos hogy a deviza számlára az erasmusos félévem után nem lesz szükségem, tehát kb 7-8 hónap után meg fogom szüntetni.
Lenne valakinek javaslata, hogy hol ajánlja a deviza számla nyitását és az általam preferált Takarékbank Globál devizaszámlája mennyire ajánlott?
Illetve euro alapú deviza számla esetében, hogyan történik a deviza konverzió? Kártyás fizetéseim szinte 100%-a CZK alapú lesz. A kártyát kibocsátó társaság (Visa, Mastercard) végzi a CZK-->EUR konverziót, és a bank az EUR összeget terheli be vagy a bank váltja a saját árfolyamán a CZK->EUR-t és EUR összeget terhel be?
Bármennyire is kerestem ezt nem igazán találtam meg egyik bank honlapján sem.Köszönöm!
-
vnorbi
aktív tag
válasz atomchicken #9271 üzenetére
Közvetlenül a Transferwise számládra nem kérheted az utalást? Vagy csak nem akarod, mert azért ez mégiscsak sok pénz, és jobb helye lesz egy rendes bankban, aztán apránként áttöltesz belőle, amikor szükséged lesz rá?
-
atomchicken
tag
Sajnos nem kérhetem. Nekem is eszembe jutott ez az opció, de újra olvastam a szerződést és egyértelműen benne van, hogy magyarországon vezetett euro alapú devizaszámla kell :/
Illetve az is közrejátszik, amit írsz. Jobb helye van az összegnek a rendes bankszámlán és apránként fogom átvezetni transferwisera vagy revolutra.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Remélem jó helyen járok.
Emaggal jártatok már úgy, hogy online fizetettek rendben le is ment majd küld egy mait az emag, sikertelen próbáljam újra.
Kicsit zaklatom majd őket mobilon de ha a rendszerben az van, hogy nem rögzítették a vásárlást hiába magyarázok...Még jó, hogy sose veszek ötezernél drágább cuccot tőlük.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
vnorbi
aktív tag
válasz atomchicken #9273 üzenetére
Ahogy összeírtad, úgy néz ki, hogy elég alaposan körbejártad, valószínűleg jó döntést fogsz hozni segítség nélkül is.
A kártyás vásárlással kapcsolatban nézted a "Bankkártya üzletszabályzat és általános szerződési feltételek" dokumentumot? Ha jól gondolom, most ez az érvényes.
7.2 Árfolyamok
Amennyiben a Tranzakció devizaneme nem egyezik meg a Bankszámla devizanemével az Engedélyezés során a Nemzetközi kártyatársaság a Tranzakció napján érvényes árfolyamán forintra konvertálja, és a Hitelintézet forint számla esetén ezt az összeget helyezi foglalásba, míg deviza számla esetében a Hitelintézet által jegyzett, aznapi számlakonverziós vételi árfolyamon a számla devizanemére konvertálja, és ezt az összeget teszi foglalásba.
Amennyiben a Tranzakció devizaneme nem egyezik meg a Bankszámla devizanemével, a Tranzakciók elszámolása a Tranzakció napján érvényes, a Nemzetközi kártyatársaságok által alkalmazott feldolgozási árfolyamon kerül átszámításra Elszámolási devizanemre, majd az Elszámolási devizanemről a feldolgozáskor érvényes Takarékbank Zrt. külkereskedelmi deviza eladási árfolyamán történik a Bankszámla devizanemére való átszámítás.
...
Elszámolási devizanem: A nemzetközi kártyatársaságok által a külföldi tranzakciók elszámolása során alkalmazott, az adott országra meghatározott devizanem. A MasterCard kártyatársaság Európában EUR-ban, a többi országban USD-ben számol el. A VISA kártyatársaság minden külföldi tranzakció esetén EUR-ban végzi az elszámolást. A Magyarországon végzett tranzakciók esetén mindkét kártyatársaságnál Forint (HUF)-ban történik az elszámolás.
Nem tudom, hogy segít-e, nekem ebből nem egyértelmű. Ha akarom, érthetem úgy is, hogy a foglalás az CZK -> EUR -> HUF -> EUR konverzióval megy. A tényleges könyvelés, ami igazából számít, meg elvileg CZK -> EUR -> EUR, ahol az első konverzió a kártyatársaság árfolyama, a második a banké, de ha tényleg csinálnak egy EUR -> EUR konverziót, akkor azt azért illene 1-es árfolyammal végezniük.
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az a kérdésem lenne, ha munkabért és lakbért kp-ban kapok és én azt magam tenném fel pénzbefizető automatáról a bankszámlámra. Ez számíthat úgy, mint egy nettó jövedelem, vagy csak akkor, ha magától a munkáltatótól kapom a számlámra a pénzt?
Előre is köszi a választ!
-
veterán
válasz bencefica13 #9277 üzenetére
Általában csak a rendszeres utalás számít jövedelemnek.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
KTU
addikt
válasz bencefica13 #9277 üzenetére
"Nekem az a kérdésem lenne, ha munkabért és lakbért kp.-ban kapok és én azt magam tenném fel pénzbefizető automatáról a bankszámlámra. Ez számíthat úgy, mint egy nettó jövedelem,"
Nem, sőt néhány banknál nem ingyenes az ATM befizetés, és van ahol nem is azonnali ennek a jóváírása.
OTP-nél ingyenes és azonnali, még hétvégén is. És nagyon kevés ami egyáltalán tudja a befizetést.
Ott akartam hagyni őket, - nekem sem érkezik számlára munkabér -, mert finoman szólva nem szimpatikusak.
De maradtam, egy már nem elérhető számlacsomagba mert nem találtam jobbat.
Net számlacsomag, 518 Ft/hó, ingyen web kártya, utalás 0,03 % és nincs minimális díj (1000Ft utalása 3 Ft, 100 000 Ft utalása 300 Ft) kis összegű utalásokhoz nagyon jó.
Amíg nem találok jobbat, vagy ki nem dobnak belőle, itt maradok.Ha van jobb érdekel!
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Tudtok mondani nekem olyan bankot, ami teljesen ingyenes? Ahol nincs számlavezetési meg egyéb mondva csinált rabló díj. Az otp rabló díjaiból már nagyon elegem van.
-
dptrsk
addikt
válasz pataslogeza #9280 üzenetére
Párnaciha?
Miért kellene egy banknak teljesen ingyenesnek lennie?
Egyébként, ha minimális költséget keresel, akkor Gránit Digitális feltétel nélkül.
Ha teljesítesz feltételeket pl. beérkező jövedelem, akkor bankracio vagy bankmonitor oldalakat böngészd át melyik számla számodra a nyerő. -
nimfas
addikt
válasz pataslogeza #9280 üzenetére
https://bankmonitor.hu/cikk/ingyenes-bankszamla-a-lathataron/
Van ingyenes, csak sajnos folyamatosan évente-2 évente figyelni kell és váltani. Ha ez nem probléma akkor van megoldás.
Nekem épp Erste Privilegium L van, de jövőre lejár... váltani fogok jó eséllyel, egyelőre a Cib ECO a "nyerő", ha lesz még jövőre is, mert év végéig tart az akció.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Mivel a bankok abból élnek, hogy használják a betétesek pénzét, alapvető dolog lenne, hogy cserébe a betéteseknek ingyenes alap szolgáltatásokat nyújtsanak, mint pl. ingyenes számlavezetés, ingyenes átutalás, ingyenes kp. felvétel. Ezzel szemben a magyarországon a bankok nagyrésze, különböző díjakkal büntetnek, ha náluk tartom a pénzem. Nekem ebből elegem van, számomra ez elfogadhatatlan. Ezért keresek olyan bankot, ahol nem büntetnek azért mert ott tartom a pénzem, hanem jutalmaznak ha oda viszem.
-
albiosz
őstag
válasz pataslogeza #9284 üzenetére
Kell egy jó hitelkártya és akár masszívan pozitív is lehet a mérleg.
-
addikt
Ez jó hír, még én is Erste PriL csomagban vagyok.
Milyen készüléken használod a mobilalkalmazásukat?
Funkciókról:
* Van ujjlenyomatos belépési lehetőség
* Utalni lehet-e
* Kártyalimitek állíthatóak-e
* Push üzenetek vannak-e
* Ha vásárolsz kártyával, akkor azonnal megjelenik-e az alkalmazásban a tranzakció
* A zárolva tételeknél látszódik-e, hogy ki zároltaA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
albiosz
őstag
válasz pataslogeza #9287 üzenetére
Itt írtam róla pl.: [link]
-
pataslogeza
aktív tag
válasz albiosz #9289 üzenetére
Köszönöm! Elolvastam. Mi az a BB UPC? Mi számít költésnek a bank szemszögéből? Kizárólag a kártyás fizetés, vagy kártyás fizetés plusz rendszeres havi átutalás (pl. hiteltörlesztés, rezsi számlák, auto biztosítás, stb.), vagy bármilyen bankból kimenő pénz (pl. eseti átutalás bármilyen számlára, kp felvét is)?
Hogy tettél szert ilyen infókra? Amikor én érdeklődtem a bankban, nekem nem beszéltek ilyen lehetőségekről.
Amúgy milyen kártyának 1320ft az éves díja? Nekem visa volt vagy 5 évig, és annak közel 7ezer ft volt az éves díja. Tavaly vissza is momdtam mert semmi értelme nem volt számomra, csak felesleges kiadás.[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz pataslogeza #9290 üzenetére
Budapest Bank UPC hitelkártya: [link]
Ennek 1320 az éves díja, vásárlás (online vagy személyes) és csoportos beszedéssel történő számlafizetés után jár visszatérítés. Utalni nem lehet hitelkártyákról, készpénzt felvenni lehet, de nem szabad, mert rohadt drága.
Ez egy konstrukció, de megnézheted más bankok hitelkártyáit: Budapest Bank, Erste, K&H, OTP. Ezekben van fantázia mostanában. Raiffeisen is jó volt régen, de ők mostanában talán lebutították a terméküket.
Pedig szokta ajánlgatni a kártyáit sok bank, főleg a számlavezetőd. Vagy itt-ott bele lehet futni hostessekbe is. + Olvasgatni a témában, akár Kiszámoló blog stb.
-
tahepa
senior tag
válasz kleinguru #9288 üzenetére
No akkor egyesével
Huawei Mate 10 Lite a készülék amivel használom.
Ujjlenyomatos belépési lehetőség van és jól működik.
Utalni lehet.
Limitek állíthatók
Push üzenet van.
A kártyával vásárlás nem látszódik azonnal sőt a hétvégi (paypal) fizetés is csak a következő munkanapon látszódik.
A zárolt tételnél én nem látom hogy ki miatt lett zárolva.Ez így nekem bőven elég főleg hogy az értesítésért nem kell fizetni...de lehet kérni SMS értesítést is...
A biztonság szerintem egész jó. Egy időben nem tudsz belépni a mobilon és pc-n. A pc-n belépéshez a mobilon a token generálja az egyszer használatos belépő kódot. Eddig én ilyen rendszerrel nem találkoztam.
Majd meglátjuk milyen lesz...legfeljebb majd váltok.. a Bankmonitor mindig tud jót mutatni..
-
axioma
veterán
Tovabb nyirbaltak a visszateriteses hitelkartyakat. A mult heten ketto felmondast, akarom mondani mas, rosszabb feltetelu termekre atterelest kaptunk: K&H hitelkartya, Erste Supershop kartya. Mindkettonel olyan az alternativa, hogy havi nagyon keves koltesig fizet egyaltalan, es abba a nem visszateritos kolteseket is beleszamolja.
Lassan megszunik teljesen a kategoria. Me'g csak haldoklik, de nem birtak tovabb a tr.ado mellett. -
-
albiosz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest