- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Draut_HeV
tag
Sziasztok!
Van egy WD Caviar Black 640 GB-os vinyóm, és nemrég cseréltem alaplapot (Asus P5K volt, MSI P45 Neo3-FR Rev1.0 jött). Az a gondom, hogy amikor a BIOS-ban nézelődöm, vagy Windowsban, ha pár percig nem csinálok semmit, elkezd "seekelni". Olyan, mintha valami self-test lenne, persze amint másolok, vagy elindítok valamit, abbahagyja. A régi alaplappal nem emlékeztem, hogy csinált volna ilyet, de most rádugtam, bementem a BIOS-ba, és ott is hallottam. SMART nem jelez semmit, bár az "Ultra ATA CRC Error Count" "468"-as értéket vett fel, kicseréltem a SATA kábelt, de nem szűnt meg a hang. Ha a HDD kap feszt, de nincs rajta az adatkábel, és így indítom, akkor nyugton marad, szóval a vezérlőtől jön a parancs, nem self-test. Kipróbáltam azt is, hogy bementem a BIOS-ba, és ekkor húztam le az adatkábelt, de érdekes módon nem szűnt meg a kattogás, csak akkor, amikor újra visszadugtam. Szóval mégis valami self-test kell legyen, de a vezérlő indítja be.
Kipróbáltam az ICH10R-el és a JMB363-as vezérlővel is, IDE és AHCI módban egyaránt, ugyanaz.Előre is köszönöm a segítségeteket!
szerk: Volt egy wdidle3.exe nevű tool, amit írtak máshol, hogy hasonló problémánál működött, de nálam az az időzítő, amit ki kellene kapcsolni, már eleve "Disabled"-en van.
[ Szerkesztve ]
"Magyar ütőérre magyar vámpírt."
-
Draut_HeV
tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy egy HDD, amire a tápon kívül semmi sincs rádugva, aktivitást mutat? Szóval mintha keresgélne valami után. Ha rajta van az adatkábel, és nem használom, akkor is ugyanígy elkezd keresgélni. Amint írok/olvasok vele, abbahagyja, és teszi rendesen a dolgát, viszont néhány másodperc "idle" után újra elkezdi... elég idegesítő jelenség. A HDD egyébként egy nem túl régi WD Caviar Black 640 GB.
Szerintetek ez normális?
Akinek esetleg ilyenje van, megírhatná, hogy az övé nem csinál-e ilyet.
"Magyar ütőérre magyar vámpírt."
-
Draut_HeV
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD RED SA500 SATA 2TB
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest