Hirdetés

Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz jos3ph #38251 üzenetére

    Szerintem, félreérthettél vagy én nem fogalmaztam egyértelműen! Ezzel a HFK-val nincs semmi kisérletezgetés. Ez a benne lévő relé révén, biztonsággal kizárja, hogy azonos időben két erősítő adjon jelet a hangsugárzók felé.
    Amikor nálam is külön erősítő lett a zenei vonalra, néhány hónapig bőszen dugdostam a hangfal kábeleket (bár elég pici hely volt ahhoz, hogy ezt néhány perc alatt kivitelezhető legyen) majd a kényelem kedvéért beszereztem még egy hangfal kábel párost. Így már a könnyebben hozzáférhető hangsugárzóknál cserélgettem a kábeleket.... De azután "besokalltam" és mégis beruháztam egy ilyenre.
    Nyugalmi állapotban a benne lévő relé az egyik erősítő (amelyiket legtöbbször használom) 2 x 2 pólusát közvetíti a hangfalak felé. A relé tápegysége (kb. 400 mA) a HM erősítőhöz van csatlakoztatva. Ha az erősítőt bekapcsolom, a táp szuflát ad a relének és az átvált a tartó 4 pólusra. Így, abban az esetben is ki van zárva a lehetőség a másik erősítő jelének továbbítására, ha azt ki sem kapcsolom.
    Remélhetőleg, így már értelmezhető a HFK lényege.

    PS: közben Sanci már felvilágosított! :)

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Aktív témák