Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ðávid

    aktív tag

    Sziasztok!

    Remélem jó helyre írok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott a következő konfiguráció:
    i3-4130T
    GA-B85M-D3H
    4x2 GB RAM
    Adata SP600 64 GB SSD
    WD Red 1 TB
    BeQuiet! System Power 7 300 W
    Sharkoon CA-M

    A cél egy hálózati adattár lenne, ami az alapvető file megosztás mellett torrenteket is futtatna és akár az Interneten keresztül is el lehetne érni. Emellett olyan szerepet is szánnék neki, hogy telefonról vagy bármi más eszközről elérve el tudjak indítani zene lejátszást, amit ez a gép végezne a rákötött hi-fi segítségével. Ezt azért szeretném így, mert akkor normális minőségben szólna a zene. A táblagép/telefon pedig csak amolyan távirányító szerepét töltené be. További feladat lenne még a stream képesség, amikor egy másik asztali gépre/laptopra kellene küldenie a videót.

    Eddig nézegettem a FreeNAS-t, a NAS4Free-t és a Windows Server 2012 R2-t és hozzá a Serviio-t. Ami a Windows platform mellett szól, hogy arra tudom telepíteni a Gigabyte ventilátorszabályozó programját és a hangkártyám illesztőjét is. Emellett a Windowsban szerzett jártasságom és a megszokás is ott van.

    A NAS4Free-t próba jelleggel feltettem a fenti gépre és tetszik a webes felület gyorsasága és könnyű áttekinthetősége. De ahogy néztem nincs lehetőség a közvetlen lejátszás indítására, eleve nincs illesztőprogram a hangkártyához és a ventilátorokat se tudom szabályozni alóla, ami pedig nem árt, mert a BIOS-ban nem tudtam annyira leszabályozni őket, mint szeretném.

    Milyen operációs rendszert lenne célszerű választanom? Van esetleg valami alternatíva, ami még szóba jöhet?

Új hozzászólás Aktív témák