Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gamepad
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott a következő konfiguráció:
i3-4130T
GA-B85M-D3H
4x2 GB RAM
Adata SP600 64 GB SSD
WD Red 1 TB
BeQuiet! System Power 7 300 W
Sharkoon CA-MA cél egy hálózati adattár lenne, ami az alapvető file megosztás mellett torrenteket is futtatna és akár az Interneten keresztül is el lehetne érni. Emellett olyan szerepet is szánnék neki, hogy telefonról vagy bármi más eszközről elérve el tudjak indítani zene lejátszást, amit ez a gép végezne a rákötött hi-fi segítségével. Ezt azért szeretném így, mert akkor normális minőségben szólna a zene. A táblagép/telefon pedig csak amolyan távirányító szerepét töltené be. További feladat lenne még a stream képesség, amikor egy másik asztali gépre/laptopra kellene küldenie a videót.
Eddig nézegettem a FreeNAS-t, a NAS4Free-t és a Windows Server 2012 R2-t és hozzá a Serviio-t. Ami a Windows platform mellett szól, hogy arra tudom telepíteni a Gigabyte ventilátorszabályozó programját és a hangkártyám illesztőjét is. Emellett a Windowsban szerzett jártasságom és a megszokás is ott van.
A NAS4Free-t próba jelleggel feltettem a fenti gépre és tetszik a webes felület gyorsasága és könnyű áttekinthetősége. De ahogy néztem nincs lehetőség a közvetlen lejátszás indítására, eleve nincs illesztőprogram a hangkártyához és a ventilátorokat se tudom szabályozni alóla, ami pedig nem árt, mert a BIOS-ban nem tudtam annyira leszabályozni őket, mint szeretném.
Milyen operációs rendszert lenne célszerű választanom? Van esetleg valami alternatíva, ami még szóba jöhet?
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Gigabites internetkapcsolat mellé építenék egy kis gépet, aminek az egyedüli feladata torrentek futtatása lenne (kb. 50-60 darab egyidejűleg), de aktív adatforgalom az esetek többségében egyszerre csak 5-10 darabon menne. Valamilyen integrált processzoros mITX alaplapra gondoltam.
Ami már megvan hozzá:
gépház: IX-01B-OP
pico PSU + adapter
SSD (Intel X25-V, régi, de erre a megfelel)
2,5"-es HDD a letöltött anyagok tárolására
Szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot. Hardveraprón többen is árulnak alaplapokat integrált AMD E-350 CPU-val. Ezek vajon képesek kiszolgálni egy gigabites kapcsolatot?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ðávid
aktív tag
válasz freelanced #5243 üzenetére
Szia!
Az is számít, hogy a Plex-szel csak megnézed a szerveredről a videót vagy átkódoltatod a géppel. Ha az utóbbira is szükséged van, akkor ahhoz erősebb processzor szükséges.
Szerk.: Nem frissítettem az oldalt mielőtt írtam és közben már Patice is válaszolt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wuthering Waves
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- DIGI internet