- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Ha nem megy a zöldben ahol a hangfal megy akkor valami nem jó.
Kaptál hozzá egy 3,5mm-2,5mm ack átalakítót, azt úgy hiába dugod be normális csatlakozóba. Az csak a picibe jó (telefonokon - pl nokia 6300 - van néha).Dugd be egy MP3 lejátszóba.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sklopp
őstag
Hát itt már elég sok dolog elhangzott. Kezdjük előről. A füles adó egységéből kijön két kábel amint kivettem. Az egyik a mikrofon, ezt a gépen a rózsaszín aljzatba dugtad, ez OK, a mikrofon működik. A másik elvben egy 3.5-ös sztereo dugó (3 érinkezővel) ha jól sejtem. Ennek mindenképp a zöld aljzatba kell mennie (line out). Ha ez megvan, jöhet a hangkártya manager program, amint az elején linkelted, itt elvileg kéne lenni "fejhallgató" menűpontnak, ha nincs akkor a "sztereo hangszóró" a megfelelő. Ha ezeket így állítod, még körülnézhetsz az egyéb beállításoknál (el ne felejtsem, a digitális kimenet letiltandó) is, értelemszerűen kijelölöd/engedélyezed a használt eszközöket stb. Ezek után elvileg működnie kell, mint írtad, korábbi alaplapban már ment, így beállítva itt is kell.
[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
Na ennek örülök. Hogy a mikrofont ne halld, a manager-ben vedd le a hangerejét, vagy tiltsd le. Csak akkor engedélyezd, ha pl. chatelsz, stb. A hangszóró nem is fog működni, vagy a füles, vagy a hangszóró legyen ugyanabban a zöld aljzatban, mivel az az egyetlen sztereó kimenet. Nem tudom, milyen hangszóród van, vannak olyanok, amelyiken van füles csatlakozó, ha ide dugod a fülest, leválasztja a hangszórót, csak a fülesben lesz hang. Ha ilyen a tiéd, akkor a hangszóró fixen a zöldbe dugva, a füles mikrofon csatija fixen a rózsaszínbe, a füles másik dugója csak akkor bedugva a hangszóróba, ha fülezni akarsz. Ha nem ilyen, akkor csak a zöld aljzatban tudod cserélgetni, attól függően, fülest vagy hangszórót akarsz hallgatni. Ez csak így működik.
[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
válasz gizmo20 #2018 üzenetére
Ha semmiképp nem jött össze, csinálj win újra telepítést, bár tudom, kicsit macerás. Ha kész, tedd be az alaplap lemezét, itt szép sorban telepítsd a dolgokat (chipkészlet meghajtó, egyebek,), és a hang dolgait. Így biztosan fel kell települnie az audio manager programnak is.
[ Szerkesztve ]
-
zsloti
senior tag
Üdv
Adott egy alaplapi hangkártya realtek audio vezérlővel
2 napja a mikrofon bemeneten állandóan jelez hogy egy jack csatlakozót kihuztak-egy jack csatlakozót csatlakoztattak kb 5 percenként de van hogy percenként
Próbáltam másik mikrofonnal is de semmi változás
Mi lehet a baj?
Köszi
zsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
sklopp
őstag
Nagy valószínüséggel kontakthibás a mikrofon csatlakozó aljzata. Próbálhatod javítani kontakt szprével, de nem sok reményt látok a hosszútávú javulásra, feltehetőleg a többszöri ki-be dugdosástól meggyengült az érintkezők rugalmassága, deformálódtak. De azért tegyél egy próbát a szprével.
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Egy SB X-Fi Xtreme Gamer hangkártyám van és mikor a mikrofont csatlakoztatom rá, beszélés közben hallom magam a sztereo kimeneten is. Ettől eléggé visszhangos a skype, illetve az msnem is. Valakinek valami ötlete?
Xbox GT: nozsolt
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Van a háztartásunkban egy Régebbi SiemensFujitsu gép amiben egy D1931-es alaplap van....
Ameddig Xp-t használtam a gépeken addig minden rendben volt, de ott sok probléma volt a hálózatkezeléssel 2 hetente újra kellet csinálni mer nem látták egymást stb. ezér felhúztam az össze gépre a windows7-et, közte erre a gyengeségre is (1gb, celeron 2,6ghz)
És innentől kb. fél éve nincs hang a gépen... ez annyira nem zavaró mivel álltalában csak mailozásra netezésre van használva meg irodai melóra, de néha azért kéne rá a hang amikor a másik 3 gép foglalt!
Az alaplapi hang kari tipusa ez: Analog Devices AD1986 @ Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller
Már vagy egy tucat illesztő progit kipróbáltam, de semmi változás.... és a windows közben azt mondja, hogy a lehető legjobb illesztő program van fent... jah csak nem megy
Az eszközkezelőben az van kiírva, hogy nem indítható!
Várom az ötleteket, hátha tudtok valami trükköt!<<<KEEP IT REAL!>>>
-
aakosch
tag
Üdv!
Milyen külső hangkártyát érdemes venni minél olcsóbban? Egy Asus K50 notebbokhoz kellene, tehát lehetőleg USB csatlakozóval, gitározáshoz (Guitar Rig, hátha ismeri valaki ) Fontos lenne, hogy zökkenőmentesen menjen 64 bites Win 7-tel.
-
dudika10
veterán
válasz aakosch #2028 üzenetére
Picit eltévedtél, a Milyen hangkártyát vegyek? tpoikban jobb lett volna a kérdés, de mind1.
Nem tudom mit takar az "olcsó" meg a "gitározáshoz", de első próbára a Behringer UCG102-t javasolnám, kérdés, hogy ez kell-e az igényeidnek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
LAKATOS88
csendes tag
sziasztok kérdésem lene a hang ment el de minden mukődik rendesen nagyob hang falat raktam fel a hang kártyához 2 perc után el kezdet recsegni utána el ment a hang segicségeteket kérném
-
dudika10
veterán
válasz LAKATOS88 #2033 üzenetére
Ki kéne próbálnod a hangkártyát egy fejhallgatóval, vagy fülhallgatóval vagy egy másik hangfallal, hogy működik-e.
Az erősítő maradt és arra kötöttél nagyobb hangfalat? Mert akkor lehet, hogy 8Ohmos erősítőre 4Ohmos hangfalat kötöttél és megölted az erősítőt.
Ki kéne próbálni mindent, hogy mással működik-e (hangkártyát másik hangeszközzel, ha működik akkor a hangfalakat egy másik erősítővel és ha ez is működik akkor meghalt az erősítő). Ha megvan a hibás alkatrész akkor azt ki kell cserélni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
dudika10
veterán
válasz LAKATOS88 #2035 üzenetére
A 4Ohmos erősítőnek nem kell meghalni a 8Ohmos hangfaltól, a hangfalt megölhetted talán túl nagy teljesítménnyel (ha az erősítő nagyobb teljesítményű mint a hangfalak maximuma és feltekerted a hangerőt akkor meghalhattak a hangfalak).
Viszont ha a hangkártya nem szól fejhallgatóval se akkor az mindenképp rossz.
Be kell szerezned egy másik hangkártyát.
Használtan kapsz Audigy 1, 2, 2ZS, 4-et olcsóbban. Esetleg Xfi Xtreme Music-ot, vagy Xtreme Gamer-t. Ezek megérik az árukat.
Vagy jó választás még az Asus Xonar D1 vagy Dx vagy DS is.
Msn-t nem használok, azzal nem sokra mennél.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Krisinto
őstag
Üdv
Azt szeretném kérdezni,hogy van egy alaplapon integrált 5.1-es hangkarim.
Javulna esetleg a hangzás,mint fejhallgató mint hangszóró ügyében,ha lecserélném efy normális hangkártyára?
3-5e ft körül. -
-
-
Krisinto
őstag
válasz dudika10 #2043 üzenetére
Noname 5.1-es hang,realtek fejből nem tudom,Gigabyte 770UD3 lap alaplapi hangja,búgás meg néha van.De elég furcsa dolgokat művel az alaplapi hangkarim
Everestet bekapcsolom,aztán egyfolytában írogatja ki a szoftver,hogy egy jack csatlakozót kihúzott/csatlakoztatott.
De lehet,hogy beszerzek egy normális hangkarit.Használtan már lehet venni normálisat.Trafóra én is gondoltam...de a füles nem búghat ez miatt.Bár most nem csinálja
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Krisinto #2044 üzenetére
Akkor telepítsd újra a drivert, próbálj ki egy másik lejátszóprogramot (ajánlom a jetaudiot vagy a foobart).
Everest összeakad vele, az végülis nem baj (feltéve ha nem akarod folyamatosan futtatni az everestet), ez még nem jelenti azt, hogy rossz.Ha veszel valamit akkor Audigy 1, 2, 2ZS vagy 4 (minden mást kerülj, és ezekkel is könnyen lehet hogy meggyűlik a bajod win7-en), de én inkább azt ajánlanám, hogy tegyél még hozzá és egy Asus Xonar DS-t vegyél minimum.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Szotyi47
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne nekem hogy ha gépbe beledugom a fejhallgatóm mikrofon jackjét akkor nemszól :S Gondolom Hangkártya mikrofon bemenete ment volna szét mert az 5.1em kiválóan megy.. Illetve SoundmaX driver-t használok hozzá és 1-2 szer szólal meg a mikrofon..
Milyen tippeket segítséget tudtok nekem ajánlani?
Előre is Köszi. -
chefbacsi
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy a hang a videomegosztó oldalakon pl: youtube, vagy bármilyen oldalon ahol videot lehet nézni nagyon rossz és nem lehet érteni, de ha elindítok egy filmet a gépről a bs playerrel akkor azon minden rendbe van. Ennekmi lehet az oka, hol kellene beállítani?Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest