Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #31594 üzenetére
A VIGI rendszer ilyen szempontból nagyon jól ki van találva. POE-s NVR, de minden rádugott kamerát külön is el lehet érni a saját IP-jén. Az NVR-nek meg a kameráknak megadhatom azt a fix IP-t amit csak akarok. A mobil app-ban ha akarom csak 1 kamerát osztok meg mással. Szóval akár lehet olyan (bár minek?) hogy 3 megosztás más-más kamerát lát csak. Szóval baromira flexibilis a rendszer. ÉS mondom: a kamerák a POS-s NVR-re vannak dugva.
-
a2d2
addikt
válasz hevepapa #31598 üzenetére
Igen, ez a WAS500 az.
Az NVR megkapta a rendes hálózati IP-t (192.168.1.251). Szóval az hozzáidomul a hálózathoz rendesen, ezért lehet netről is elérni gondolom. De ettől függetlenül a kameráknak ezt a hülye címet osztja. Próbáltam teljesen kitörölni a kamerát, úgy hogy az NVR-nek ki lett osztva a rendes cím, de felismerés után megint ezt a hülye címet osztotta ki nekik.
Amúgy láttam egy videót ahol gondolom szponzorálták a srácot mégis kimondta hogy sehogy nem éri el a kamerákat: [link]
Szóval én ezt elengedem. Nem tudom mennyi lesz Csehországba egy ekkora csomag visszaküldése de jó kis tanulópénz volt.
Ez a szett pontosan arra jó hogy elhelyezed a lakásban kb középre az NVR-t és a ház négy sarkára raksz egy-egy kamerát (ha van konnektorod). Illetve ahogy néztem be lehet állítani hogy repeaterként működjön az első kamera és a többi arra csatlakozzon, ha esetleg kicsit messzebb is kellene jelet lőni vagy nagyobb a ház. Kb igazi plug & play rendszer.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz hevepapa #31604 üzenetére
Amik teszten voltak nála azok biztos így működnek.
Én benézve a topikba azt láttam hogy ez az Annke meg a Reolink pörög, azt hittem tényleg kb minden második embernek ez van itt. Biztos voltam benne hogy ha a kettő közül választok akkor nem leszek a tesztalany, de sajnos ez most így jött ki. Az Annke-t részemről innentől kezdve kerülöm mint a tüzet.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Jack72
tag
Biztosan van jó/jobb cucca is az Annke-nak én a VIGI és a Reolink között vacilláltam, aztán az utóbbira esett a választás és jó döntés volt.
Akkor ez a fajta Annke cucc olyan mint amikor nagyon csábító egy nő, aztán a motorháztetőt felnyitva nem is olyan jó...You're a disease and I'm the cure
-
hevepapa
senior tag
válasz Jack72 #31606 üzenetére
A VIGI még eléggé új versenyző ezen a pályán és ezért érthető a bizalmatlanság.
Én is elég sokat vacilláltam mert akkoriban nagyon kevés független tesztet lehetett találni róla, inkább a marketing vonal volt.
A Reolink meg egy bejáratott és valóban jó márka! Sajnos a VIGI árai is elindultak felfelé. Tavaly 32 ezer volt a 4 POE csatornás NVR, most 49 ezer. A C540-es PT kamera is kb 12 ezerrel lett drágább. Az üzleti vonalon könnyebb árat emelni, mint a nagyon árérzékeny lakossági vonalon (Tapo).
Azért a szoftveres vonalon van még némi csiszolnivaló, mert kicsit más irányban megy a mobilos és a desktop szoftver fejlesztése. -
a2d2
addikt
válasz jézusom #31607 üzenetére
Tudom hogy írtad hogy nálad nem üti meg a mércét ez a szett, de egyszer sem fejtetted ki hogy miért.
Én gondoltam vagy a Wifi vagy a H264 miatt. Tudom a bejegyzéseidből hogy te POE megszállott vagy, de attól hogy wifi-s valami még nem kellene hogy ennyire korlátozott legyen! Ráadásul mint kiderült a POE rendszere is ugyanilyen korlátozott.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Marci112233
addikt
Nekem H800-as rendszerem van, 5 darab C800-as még 2.8-as lencsével. Hálózatba kötve és PC-n belépve a Webes felületen el tudom érni külön a kamrákat, sőt ott lehet igazán a képet babrálni is. igaz így az NVR vezérli őket zárt láncon, de elérhető külön. Tehát nem elérhetetlen külön minden Annke kamera képe.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
jézusom
addikt
válasz Marci112233 #31612 üzenetére
Igen ez jó is Így, viszont a felhős appjukkal (nem apjukkal ) nem beszélgetnek Így. Otthon tudod babrálni, de a kinai távolról kevésbé.
-
a2d2
addikt
válasz Marci112233 #31612 üzenetére
Magyarul nem ilyen hülye IP-t oszt ki neki az NVR hanem kap egy rendes hálózati IP-t mint ami nálad be van állítva?
Vagy úgy is kérdezhetném hogy ha nem közvetlenül az NVR-re kötöd a POE kamerát hanem felcsattintod bárhova a hálózatodra (POE switch-el vagy POE adapterrel) akkor látja az NVR is és te is a hálózaton?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Marci112233
addikt
Ezt passzolom. Nálam az NVR Poe portján ül az 5 kamera, és ezeket csak a Webes felületen érem el külön, pontosabban a részletes beállításait. IP címet konkrétan az NVR ad neki, és onnan lehet külön ablakban elérni a kamerákat. Ha felírod a megnyitott kamera elérési útvonalát, akkor azt beírva más böngészőben is bejön, de kép nem lesz csak Edge böngészőben IE módban.
Bár elvileg működik külön switch-el is. Én csak egy teszt erejéig kötöttem össze egy C800-ast ami vésztartaléknak van itthon NVR-en kívül, csak a Switch és a saját router segítségével, és volt kép, de hogy milyen IP-vel ment azt már meg nem mondom, és ugye nem volt mellett másik kamera.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
a2d2
addikt
válasz jézusom #31613 üzenetére
Nem gond, tapasztalatnak jó volt - láttam ilyent is. (Amúgy arra tényleg jó lenne amit írtam kicsit feljebb).
@Marci112233: akkor úgy néz ki hogy a C800-as tudja azt ami nekem kellene. Aliexpress kereskedő nem válaszolt még, lehet futok még egy kört a LAN portokkal, vagy nézelődök még egy kicsit neten. Mert tényleg nem értem hogy mi célból lenne a kamerákon a LAN port ha nem ez miatt.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Marci112233
addikt
Löktem egy tesztet. Röviden szabad portom a fő routeren nincs, de az utána kötött sima switch-en van egy még. Arra rákötöttem a Poe switchet és a kamrát összekötöttem a Poe switch-el. És így ad képet, és IP címet is a fő routerem adott neki. Amin keresztül el is érem a kamerát a weben.
De azt is leírom, hogy nálam 1 C800-as beadta magát, és egyszer csak nem adott képet sehogy se. Írtam az Annke-nak egy levelet amire jött pár kérdés és kértek képeket innen onnan a beállításokról aminek végén kaptam egy új kamerát ingyen. A régi azóta is itt van nálam, de azóta se javult meg. A levelezés kb 4 napba telt és rá 3 napra itt volt a csere kamera. Igaz én eleve az Annke honlapjáról rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz Marci112233 #31618 üzenetére
"Löktem egy tesztet. Röviden szabad portom a fő routeren nincs, de az utána kötött sima switch-en van egy még. Arra rákötöttem a Poe switchet és a kamrát összekötöttem a Poe switch-el. És így ad képet, és IP címet is a fő routerem adott neki. Amin keresztül el is érem a kamerát a weben."
Tulajdonképpen ezt a változatot vázoltam.
Az úgy jó lenne, ha POE-s NVR előtt lennének a kamerák, mert akkor a router ad nekik IP-t, de akkor meg minek a POE-s NVR?
Magyarán én ha ki van húzva a villanyból az NVR, akkor is elérem a kamerákat.
Te meg ha a POE-s NVR után vannak a kamerák, ha kihúzod a villanyból az NVR-t, akkor nem éred el őket.[ Szerkesztve ]
-
Jack72
tag
Én csak azt nem értem, hogy miért kell megnehezíteni egy felhasználó életét mindenféle idiótaságokkal némely gyártónak.
Kameraszett megjött, felszerelés előtt rádugtam az NVR-re, az összeset felismerte azonnal, a beállítások könnyen mentek, egyszóval felhasználóbarát.You're a disease and I'm the cure
-
Marci112233
addikt
válasz kunberci #31619 üzenetére
Én csak vázoltam hogy megy NVR nélkül is akár. Nekem jobb hogy az NVR portján vannak a kamerák. Mivel kültéren favázas épület alatt van, maga rögzítő egy fadobozban, de jó nagyban így van hely hol elrejteni a csatlakozást és a sok kábelt is, na meg főleg hogy kívül akad hely ahol a felesleges kábelt tekercsben felakasszam. (Mondjuk az egyik 30-as kábel egyben megmaradt, mert a másikat kettévágtam és csatlakozóztam és így is elég hosszú lett.)
De amúgy mindennek még a kamráknak külön a dobozában is van leírás hogy NVR-en vagy POE switche-en akarod-e használni, és annak beállítási menete is.
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz Marci112233 #31621 üzenetére
Értem amit mondasz, de akkor konkrétan a válasz az, hogy:
Annke POE-s NVR esetén, mindenképpen kell működnie az NVR-nek (ha rajta csücsülnek a kamerák), hogy azokat külön is meg tudd nézni.
Tehát továbbra is helyes az a megállapítás, hogy csak NVR-en keresztül tudod elérni a kamerákat. POE-s NVR-re gondolok. -
DavidQ
tag
Sziasztok! Van egy Imou Cruiser SE+ 4MP-es kamerám, de azt vettem észre hogy a mozgáskövetés funkciója borzasztóan gagyi. Nem követi végig az ember mozgását csak egy bizonyos pontig, majd visszafordul, pedig nem éri el a forgatási határt. Van esetleg valami frissítés, amivel kitartóbban tudná követni a mozgást?
Nem minden kínai szirszar szar!
-
Marci112233
addikt
válasz kunberci #31622 üzenetére
Így igaz. De nálam ez nem probléma, tekintve hogy azért ha egyszer be van lőve a kamerák képe, akkor ritkán kell őket babrálni. ha meg meg akarok nézni valamit telón ott az Annke Vision ahogy a PC-n is a Windows verziója és már minden rendben is van. Így ritkán nézem meg a Webes felületen. Az áram meg ha kimard, akkor a kamerák is ugyanúgy elszállnak hacsak nincs szünetmentes táp a rendszer előtt. Mert nekem nincs.
Én most vagyok gondolkodóba hogy a házra kéne 2 kamera, de egy non Poe-es Annke NVR drágább magában mint egy 4 csatrnás POE poros NVR plusz 2 darab C800-as kamera.
[ Szerkesztve ]
-
SSD mennyire bírja az NVR-beli használatot? Berendeltem egy 500GB-os Dahuat-t 11 690et, mert elegem van az állandó hdd zúgásból. Feltételezem 2-3 évet kibír, ez se rosszabb, mint a torrent a htpc-n nonstop.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
jézusom
addikt
Bárhol is látja. Nem muszáj poe portokra kötni, nekem is voltak/vannak egyéb nem poe kamerák. Igaz poe splitterrel is lehet hasznalni ami csak dc12v pl.
Ha poe portra teszem akkor kap mondjuk 192.168.254.xxx címet, amúgy a halózatom 192.168.0.xxx ilyenkor úgy érem el a kamerakat, hogy kameraip:65001 mondjuk tehát egy porton oda iranyít.
-
jézusom
addikt
Ha találsz olyan beállítást, hogy host vagy ilyesmi nem jut eszembe 😂 az lehet hogy kiengedi a kamerákat hálóra, de akkor is a kameraknak az nvrre kell menni először. Egyébként én úgy kezdtem, hogy egy darapb 720p ip kamerát vettem minden féle nvr nélkül, sd nem volt rajta. Próbálkoztam okosba. Anyáméknak meg ahd rendszert vettem, arra volt pénz. Valahol el kell kezdeni.
-
hevepapa
senior tag
válasz Jack72 #31620 üzenetére
Szerintem nagyjából az az oka, hogy spórolás van a szoftveres/hardveres fejlesztéseken és nagyon lesarkítva a dolgot: úgy vannak vele, minek költsenek ilyenre ha jó volt ez 5 éve is. Legyen minélolcsóbb...
Jellemzően a drágább eszközök gyártóinál nem kell variálni a telepítésekkel. A Vigi NVR-nél is csak össze kell dugni, bele a HDD-t, bekapcsolás. 1 menetben aktiválja az összes kamerát, HDD-t, jelszavakat stb. Gyakorlatilag 1-2 perc és minden jól működik az alap beállításokkal is. Ha jól tudom a Reolinknél sincs variálás, pikk-pakk megy. Ennek viszont ára van. -
-
kunberci
senior tag
válasz motrola #31635 üzenetére
Szerintem mindenki olyat vesz amilyet akar.
De pl (mondjuk régebbi SSD)
Intel DC S3700 SSD-nél
10x lehet teleírni az egész tárat naponta 5 éven keresztül. Endurance: 10 drive writes per day5 for 5 years
Ezt azért semelyik mezei SSD nem tudja, főleg az Általad linkelt
dzsunka balra (hevepapa szóhasználatával) SSD nem.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
-
tutitibi
senior tag
válasz hevepapa #31641 üzenetére
Nem tudom mi történhetett HilLook kamerák vannak HiLook NVR rögzítővel. Pár napja már az internetre is felkonfiguráltam a rendszert és lehetett a Hi-Look alkalmazásban mobilon nézni a kamerákat. Ma du. 14 órakor egyszercsak minden camera offline lett. Az NVR az online maradt de a kamerák mintha nem kapnának tápot. Sajnos a belső hálón is kiszürkültek a kamerák. Mindent újraindítottam ,áramtalanítottam de semmi. A Kamerák segédfénye bekapcsolás után felvillan de utána semmi. DIGI a szolgáltató de a HiLook alkalmazást és DDNS-t használom így nem is volt szükség a routerben portnyitásra.
Mi lehet a gond ??
-
-
hevepapa
senior tag
válasz tutitibi #31645 üzenetére
Hátha segít ez a videó. https://www.youtube.com/watch?v=0--tivDHiyk
Vagy ez: https://www.youtube.com/watch?v=B1i5CgYXytU
Az első tűnik egyszerűbbnek.[ Szerkesztve ]
-
Jack72
tag
hdd or ssd for NVR címszó alatt lehet azért bőven találni véleményeket.
Pl. [link] Egy a sok közül...You're a disease and I'm the cure
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest