- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
addikt
válasz LaMotta #26402 üzenetére
Egyszer nálunk is volt a garázsban. Nem értettem hogyan kerül fel valami állat a kb 1,5 méter magasan lévő polcra.
Volt meglepetés amikor a videót visszanéztem.
3 mezei pocok masírozott a polc függőleges lábán felfelé a 3. polcig, és amelyik felért visszafordult, és segített a másiknak felmászni a polcra, nem akartam elhinni. -
Primary92
senior tag
Erről kitről mi a véleményetek? [link] Fisotech
4 db 4MP kamera + NVR
Jó vétel? Hasonló árban van jobb alternatíva?
Az NVR jól használható a HikVision olcsó NVR-éhez képest? -
sambenez
addikt
válasz Primary92 #26404 üzenetére
Annke H500 244,9$
Annke H800 391,99$Mind a kettő jobb szerintem, főleg mert 8ch-s NVR-t kapsz, így később egyszerűbb bővíteni.
-
LaMotta
aktív tag
válasz hevepapa #26408 üzenetére
Köszönöm! Rendben, maradok ezeknél.. Kb. eddig jutottam, hogy Xiaomi vagy TP-Link, de olvasva az összefoglalót, nem voltak ezek nagyon megemlítve, a jobban javasoltak közt.
De azt hiszem, hogy akkor jelenlegi alkalmi célja végett valamelyik tényleg megfelelhet, ezek közül. -
Marci112233
addikt
válasz Primary92 #26412 üzenetére
Semmi ne kerül rá. Annyiért kapod ami ki van írva, egyedül a forint árfolyama változtatja az árát forintba nézve, azért mert EU-ból jön.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
janos666
nagyúr
Milyen IP kamerákat érdemes venni mostanság?
Elsősorban PoE cat5 kábelezésben gondolkozom, nem WiFi-ben.
Magamnak és pár környékbéli ismerősnek olcsó kínait vettem aliexpress-ről, és beváltak, de most felhívott egy rokon ismerőse és elég komoly dolgokat kért tőlem egy tanyára.
Mivel most sötétedéstájon hívott, és elavult a Google műholdkép, így nehéz megmondanom, hogy hova lehet tenni a kamerákat és hol lehet kábelt vezetni.- sürgős (lehetőleg még idén legyen kész, legkésőbb január első hetében)
A szomszédja betontömböket dobált be a kerítésen át egy autószélvédőre és épületre célozva.- 2 kamera lásson el éjjel 60m-ig
Erre elsőre azt gondolnám, hogy legyen nagy felbontású (4k), viszonylag nagy lencse közepes FOV-al, akármilyen beépített infrákkal, és legyen mellette egy különálló, erős infra LED panel a kameráéhoz hasonló FOV-al (szórtan, nem pontszerűen szerűen).- 4-6 átlagos kis kamera átlagos éjjellátó képességgel
Ez gondolom lehet szintén közepes FOV és elég 2k felbontás normál (kicsi) lencsével, tehetősebb féle beépített infrákkal önmagábanVan még pár érdekes kérése, ami itt off-topic. Annyi számít belőle, hogy ne bízzunk WiFi-ben (sőt, ha lehet, akkor mi magunk zavarjuk a közelben a WiFi-t: ha nagyon akarja, én megcsinálom neki, úgyis őt perelik be érte, ha...)
A poén kedvéért leírom ezt is:
- Van azellenségnek
infra kamerája: legyen olyan infra lámpánk, amit ő nem lát vele.
- Ha lehet, akkor vakítsuk meg azellenség
kameráit.
- Ha lehet, akkor legyen vakítás-álló a mi kameránk.Szerintem a konfliktus fűtöttsége ellenére is helyben rögzítenék, mert a WiFi-t messzire kéne ellőni és az könnyen zavarható (nem tudom mekkora cybergyerek az
ellenség
), de lenne LTE modem, hogy távolról is rá lehessen nézni élőben.Persze a költségkeret a hadiállapot ellenére is korlátos, nem gazdag hadúr a tanyatulaj.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
jézusom
addikt
válasz janos666 #26416 üzenetére
Ezzel az a problémám, hogy még ha el is lát 60 méterig, vagy rohadtul szűk látószögben, azt értsd úgy hogy egy ember szélessége, de akkor ugye nem sok területet lát csak messzire kicsit.. Vagy éppen nagy szöget fed le, de akkor 100csillió megapixel kell és bele nagyÍtani, ha esemény van. Vagy vesz egy PTZ kamerát, és egy embert, mert azt valós időben kell nézegetni, különben pont nem oda fog nézni ahova kellene.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy új Annke H800-as szett 4mm Turret kamerával. [Nappal ilyen] képe van, viszont [sötétben ennyit] tud mutatni. A kamera lehet hibás, vagy egyszerűen ebben ennyi van sötétben?
-
janos666
nagyúr
válasz jézusom #26419 üzenetére
Jah, szerintem élérhetőbb cél lesz, hogy a telek 4 sarkára megy 1-1 oszlop, és arra 2-2 nagy látószögű kamera, esetleg megtámogatva egy PTZ-vel az épület csúcsán, ami 24/7 pásztáz és próbál "quantum AI hypercomputer" módban mozgást követni a kerítések mentén, okostelefont zaklatva (legalább is amíg lecsitulnak a kedélyek).
Ehhez is kellhet 4-(8) külön IR LED panel, vagy az vállalható komolyabb kompakt infrával?
Ilyen kialakításra mit ajánlanátok? Sokkal drágább lenne itthoni raktárról, mint kínából? (Bár szerintem az belefér neki, hogy január első hetében rakjuk össze.)Ha jól veszem ki a műholdról, akkor a telek kb. 100x100 m és az épület korai alapjai a belső (nem földút, hanem másik üres telek/szántó felé eső) sarkon állnak. De hogy hol a kerítés, passz. Holnap rajzoltatok róla egy móriczka helyszínrajzot.
Még azon agyalok, hogy egy mini-PC legyen (integrált x86 CPU-s deszka), vagy az a szokásos gagyi dedikált rögzítődoboz, amivel mindig csak a baj van. Kompatból van valami értelmes, ami olcsóbb, mint a mini integrált PC?
A korábban említett "cyberháborús tervek" miatt húzok a PC felé. Mehetne rá Kali Linux. Illetve lehetne spékelni rá "okosságokat", mint távvezérelt hangszóró...[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sambenez
addikt
válasz janos666 #26423 üzenetére
Ezzel az a baj, ha 100x100 a telek, akkor is 50m-t kellene egy kamerával befogni, az meg egy átlag kamerának sok. Ezek a kamerák 30m körül látnak, de szerintem éjjel értékelhető képet inkább 15m körül adnak, és ahhoz sem árt külön infravető, ha nem csak egy pacát szeretnél látni az ott elhaladó emberből. A kamera saját infrája inkább a kép közepét világítja meg normálisan a szélei felé egyre kevésbé ad elég "fényt".
-
hevepapa
senior tag
Akkor ha jól számolom: kell minimum 8 db (4x2) olyan fix kamera aminek az infrája minimum 50 méter távolságig felismerhető képet ad. + középre 1 (de inkább 2) PTZ patrol módban ami szintén ellát minimum 50 méter távolságba. Szóval 9 db 8MP-es kamera. 4MP-nél nem hiszem hogy túl felismerhető ilyen távolságból egy alak. Mert goondoloma felismerhetőség alap elvárás.
Egyébként a normál NVR azért általában nem egy "gagyi dedikált rögzítődoboz" hanem egy dedikált célhardver több videostream egyidejű rögzítésére. Az se véletlen hogy HDD-nek se a normál desktop HDD-t ajánlják hanem az ilyen célra kifejlesztett "purple" vinyókat.
Azért praktikus lenne legalább egy kb. költséghatárt látni mert addig felesleges bármit is ajánlani. -
Geri89
aktív tag
válasz hevepapa #26422 üzenetére
Ez egy ablakban van kívül, egy gerendára rögzítve, és egy márvány párkányra téve. Kiljebb tettem a párkányon, és a kép most tökéletes.. Na ez mi lehet? A világos képen is látszik, hogy a párkány nincs benne a képbe.. de ezek szerint valahogy az infrát csúnyán visszaverte.
-
-
Geri89
aktív tag
válasz sambenez #26430 üzenetére
Igen, most is ugyan olyan volt, mint akkor hóban. Ahogy írtátok, hogy párás lehet, kimentem, bevettem a kamerát, és megnéztem a lencsét. De az teljesen tiszta volt. És ahogy tettem vissza, közben néztem telón a képet, és láttam, hogy van olyan helyzet, ahol tökéletes kép. Így jöttem rá, hogy ha a párkány szélére van kitéve, akkor jó. Ha beljebb húzom, akkor ismét ugyan olyan lesz a kép. (hiába nincs benne a képbe a párkány, szerintem az infra fényét valahogy visszaverheti vagy ilyesmi..) Igazából a lényeg, hogy most jó lett, köszönöm a tippet, végülis ez vezetett megoldásra
-
janos666
nagyúr
válasz hevepapa #26426 üzenetére
Úgy vettem ki, hogy tőlem várja azt, hogy mennyire fog ez fájni a pénztárcájának és szükség esetén több ütemben lesz kiépítve. Se nem csóró, se nem gazdag, és ez nem egy drága nyaraló, hanem egy mezőgazdasági létesítmény, szóval...
A saját cuccaimat PC-vel oldottam meg. Egyszerűen egy bash script indít infinit loop-ban ffmpeg-et, ami írja a stream-et lemezre (használt enterprise HDD-k) és óránként megszakad, hogy új file-t kezdjen. Aztán elérhető a file SMB-n.
Szerinted tervez bárki SoC-t kimondottan DVR dobozba, és nem valami általános célú MIPS/ARM SoC van benne, amit tucatnyi, totál más célra szánt céleszközben is használnak? De legalább 1-2 év múlva vagy sohasem lesz rá firmware frissítés, miközben potenciálisan a neten lóg 24/7, és ki tudja mikor mit telefonál haza kínába...
"Nem IoT, hanem kazalnyi patch-eletlen eszköz lóg az interneten."TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sambenez
addikt
válasz janos666 #26433 üzenetére
Nézd meg az Annke H800 setet. Ez 4db 4K-s kamera+ 8ch nvr meg 100m utp kábel, kell még hozzá 4db Annke C800, így lesz 8db 4K-s kamera.
Ha több kamera kell mint 8, akkor viszont a 16ch-s nvr vagy ez a 16ch nvr + annyi C800 ami lefedi a területet, de ezek sem fognak 50m-re értékelhető képet produkálni.
De kiindulásnak, hogy mennyi lesz kb a vége jó lehet akkor is ha mégis inkább mást választ. -
hevepapa
senior tag
"De legalább 1-2 év múlva vagy sohasem lesz rá firmware frissítés, miközben potenciálisan a neten lóg 24/7, és ki tudja mikor mit telefonál haza kínába..."
Ez inkább az alső és középkategóriás telefonokra a pontos leírás
Azért a "dzsunka balra" NVR gyártókon kívül ez nem jellemző. A kicsit nevesebb gyártóknál a firmware frissítések elég rendszeresek pár évig. -
jézusom
addikt
Magamnak én is elbohóckodok DIY vonalon, de masnak csakis célhardvert. Vagy ha éppen naponta oda akarsz járkálni kókányolni akkor te dolgod. Az NVR nem gagyi cucc, hanem célhardver, PC vonalon melyik hardver tud folyamatosoan 4 db 4k x265 (4*10 mb/s) sztrímet dekódolni, írni,vközben vissza játszani akár több szálon? És ez csak 4, de oda ez is kevés ekkora területre.
Bírom ezt amikor a tulaj megmondja mit kell tudnia a rendszernek és ennyi pénze van rá... Gondolom ő mondja meg a munkadíjat is.
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
Újból nekifutok a kérdésemmel most kicsit részletesebben.
Van egy:
- NVR5216 2013 gyártott (más jelzés nincs rajta) nincs p2p opciója,
- egy ipc hdw4100 egy ipc hdbw2300rp kamerám
- és a router pedig Asus RT N18U és nincs fix Ip címem, nem találom a forward opciót.
- Van még egy modem/ router amin jön be kábeltévé internet.
Belső hálózaton megy minden szépen 192.168.1.1 IP 37777 és 80http porton, dmss applikációval mobilon és PCén is megtaláltam.
Lehetséges hogy távolról is elérjem? Ebben tudna valaki nekem segíteni? -
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #26437 üzenetére
Az elég kellemetlen szitu amikor az elvárások nagyobbak mint a rászánható anyagiak. Elég nehéz lehet elmagyarázni a megrendelőnek, hogy ha az egyik helyen megfelelnek az olcsó kínai noname kamerák az aliexpressről, akkor neki az elvárásai miatt miért kell 3x-os árban egy normális kamera + NVR.
-
hevepapa
senior tag
"egy PTZ-vel az épület csúcsán, ami 24/7 pásztáz és próbál "quantum AI hypercomputer" módban mozgást követni a kerítések mentén, okostelefont zaklatva"
Ezt az ötletet szerintem el kéne engedni.
Abban az esetben ha az épület valóban a 100x100-as telek egyik sarkában van, akkor ez nem lesz megoldható ésszerű árban. Gondolom vannak fák is a tanyán, szóval olyan magasra kellene felrakni a kamerát ami átlát a fák fölött a telek túlsó sarkáig. De még ha nincsenek fák, akkor is olyan kamera kellene ami kb. 150 méter távolságról felismeri a mozgást. És akkor még csak a nappali fényről beszélünk és nem infrásról....
Biztos van ilyen ipari technika, de nem is mernék ilyenre árat saccolni. -
bogabi
senior tag
válasz haligali72 #26438 üzenetére
Vagy csinálsz portforward szabály(oka)t a routereden az NVR felé, vagy VPN. Én a VPN-t javaslom (ha van az RT-N18U-ban).
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Vanos
aktív tag
Sziasztok!
2db Wifi-s kültéri kamerát vennék(15-20m-re lennének a routertől). Az nem tudom mennyire "alap" tulajdonság, hogy ha mozgást érzékel a kamera, a felvétel elindítása mellett (memóriakártyára) képe(ke)t is küldjön egy adott email címre.
Pár éve rendeltem egy kínai csodát. Éjjellátó, mozgatható stb., de képet/videót csak egy fizetős felhő szolgáltató tárterületére lenne hajlandó rögzíteni. A memóriakártyára történő felvételt nem lehet az app-jában beállítani. (kb. dísznek jó).
Szóval ha van egy jó appal megtámogatott jól működő kamera típus ami ezeket tudja, akkor szívesen vennék egy ajánlást. Melyiket lenne érdemes megvennem?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
janos666
nagyúr
válasz jézusom #26437 üzenetére
Miért kéne neki képesnek lenni helyben dekódolni egyszerre több 4k steam-et?
Van egyáltalán olyan, megfizethető, consumer NVR, ami képes rá? Van egyáltalán olyan, amin van 4db HDMI kimenet, hogy ki tudd használni ezt a képességet, ha tudja a SoC?
Bocs, de ez úgy hangzik, mint ha gőzöd se lenne róla, hogy mit csinál egy NVR.Az encoder a kamerákban van, és küld egy nagy, illetve kis felbontású stream-et is.
A rögzítő csak fogadja a stream-eket, 1:1 kiírja lemezre a nagyot, és opcionálisan dekódolja a kicsiket (ez utóbbira sincs feltétlen szükség, ha nem kell élőben monitorra tenni őket, mert nincs aki nézze is).A kis SD stream-ekből simán megbírkózik 4-8-al egy akármilyen integrált GPU is az utóbbi ~5 évből (csak annyinak kell passzolni, hogy ha a kamera már H265, akkor a GPU dedikált videó dekódere is ismerje a H265-öt, amúgy egy 10 éves GPU is elbír 4-8 H264-et, ha alacsony a felbontás, pl. 480p vagy 576p, és a bitráta is, de a secondary stream szarrábutítható a kamera encoder beállításoknál és nincs is értelme nagy felbontásnak, ha egy 2k monitorra van kimozaikolva 4-8 darab ilyen kis stream...). A kis stream-en még az fps is felezhető/negyedelhető a nagyéhoz képest, és máris csökken a dekódolás felé az igény (vagy vállalható, hogy annyi kerül ki a monitorra szaggatva, amit bír a dekóder).
Sőt, meg merem kockáztatni, hogy 4-8 kis (secondary) stream-el a kis x86 CPU magok is albírnak szoftveres dekódolással.De konkrétan itt szerintem még 1 szál monitor se kell helybe (max egy nagyon gagyi leselejtezett/pixelhibás/foltos/stb, ha karbantartás kell, tehát pl. Linux parancssorba pötyögés, mert nincs net/ssh távolról), mert nincs portás, aki nézze élőben. Ha lakna, vagy 24/7 dolgozna ott valaki, aki tud bámulni 4 nagy monitort nagy felbontású stream-ből, akkor telepített kamera sem kéne. Kisétálna az arc egy okostelefonnal és zseblámpával, mikor zajt hall, és kész.
[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
válasz janos666 #26445 üzenetére
Nálunk van olyan notebook kliens, amin a felhasználó legalább 32-es kiosztásban nézi az élő képeket. Nem azt mondom, hogy nem izzad ilyenkor a CPU (integrált Intel HD Graphics 620 általában), de működik. (Avigilon rendszer).
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
janos666
nagyúr
válasz bogabi #26446 üzenetére
Személy szerint 8-nál többet még nem próbáltam kirakni egyszerre gagyi, öreg notebook-al (AMD Bulldozer, amin már a Win10 dekstop is lassú), azért nem írtam magasabb számot, de jó tudni, hogy 16 is sima ügy lehet (főleg ha nem belépő kategóriás és 10+ éves a noti).
-
hevepapa
senior tag
válasz bogabi #26446 üzenetére
Szerverről vagy felhőből mennek a kameraképek a kliensre?
Azért egy Avigilon rendszert nem érdemes összehasonlítani egy olcsósított DIY megoldással. Sem árban, sem minőségben. Nem tudom a mostani árakat, de amikor kb. 2 éve utoljára láttam egy 4 MP-s Avigilon bullet kamerát akkor bruttó 200ezer volt darabja.[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz janos666 #26445 üzenetére
Jó nem kell átkonvertálni. De nekem a pár éves asztali gépem egy darab 4k videot nem tud megjelenÍteni. De ha arról beszélünk, hogy messzire kell látni akkor nem használhatsz butÍtott sztrÍmeket.
De most komolyan érdekel hogy fogod PC vonalon megcsinálni, főleg úgy, hogy az ügyfél is tudja majd kezelni. -
janos666
nagyúr
válasz jézusom #26449 üzenetére
A mini PC simán ffmpeg-el kiírja a main stream-et (semmi de-en-re-code, csak dump to file - minimális CPU terhelés, max egy gagyi HDD fullad ki nagyon sok kamerától) és elérhetővé teszi a file-okat SMB-n és/vagy FTP-n. A secondary strem pedig úgy érhető el távolról valós időben (szintén semmi kódolás a PC-n), hogy kinyitsz egy portot a router-en magára a kamera RTSP portra (ezt is lehet jelszavazni, de lehet hogy nem is gond, ha bárki hozzáfér, mert nem egy nyaraló WC-jében vagy hálójában van a kamera), és akkor akár egy okostelefonon is tudsz nézni még osztott képernyőn is több secondary stream-et (pl. Onvier progival Android-on). Ha történt valami, akkor áthúzod neten a kérdéses 1 órás nagy felbontású file-t, vagy kimész érte pendrive-al. Alternatívaként a secondary stream-et is lehet a PC-ről forward-olni egy új RTSP server progival (szintén kódolás nélkül), ha nem akarsz közvetlenül a kamerához portot nyitni. Ugyan így lehet helyben kiírni HDD-re a secondary stream-et is, ha távolról lassú neten át akarod tekergetni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest