- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz Gergő170 #72139 üzenetére
A 3050ti se nagy mellélövés, csak tudod, a több jobb, már csak azért is, mert tovább marad használható, később többet ér használtan.
Lenovo Legion 5 82JW006EHV 455ezer - nagyon jó kijelzője van, ha csak 3050ti, akkor talán ez a legjobb választás.
Dell G15 5510 450ezer******
-
echterion
nagyúr
válasz Smithy87 #72153 üzenetére
Nem a vram miatt megy úgy, ahogy, egy Valhalla hogy menne már csutkára húzott grafikán 60 fps-sel egy 3050ti-n, ott már a gpu elfogy, az, hogy feltölti a vram-ot a játék, az egy másik dolog. Annak a gpu-nak adhatnátok 20GB-ot is, akkor se lenne sokkal bentebb az egyszeri játékos.
Amúgy én nem láttam 10 fps-t sehol, 30-45 között ingázott végig.******
-
-
echterion
nagyúr
Linkelt a kolléga egy videót 10 fps-ről (mivel Valhalla teszt kezdődött ott, azt néztem meg). Megnéztem, nem annyi volt. Áruld már el, mit szeretnék szerinted ezzel interpretálni? Csak hogy nekem is világos legyen, miről szeretnék valójában nyilatkozni, mert tudod, 2018 óta fogalmam sincs erről.
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #72214 üzenetére
Ezért nem linkeltem ide a BF-es akcióját a bestware-nek, annyira azért nem jó deal annyi pénzért.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz FőDudu #72274 üzenetére
Hát, a fém az biza minőségérzetet ad, az tuti. Az alja meg a fedél az fém, a palmrest műanyag. Így hidegen nagyon jól kijön a difi, a fém másképp hideg. Itt egy kép róla, a bill. is rajta van. Nagyon csecse az egész gép, nem bántam eddig meg.
Amíg nézelődtem, új lakója lett a doboznak is.
Persze, mennie kell majd onnan, de rögtön lecsapott rá.
-
echterion
nagyúr
válasz Evil Snowman #72279 üzenetére
Köszi.
Nem értem, hogy lehet ez neki kényelmes, mert a fekete műanyag benne eléggé nyomhatja a hátsóját.
-
echterion
nagyúr
Köszi mindenkinek. Megpróbálok egyesével válaszolni minden felvetésre.
2018: ahogy speedy írja, a kinézet és szín miatt kellett ez. Meg kíváncsi is vagyok, hogy mennyivel másabb/jobb, mint a mezei Legion 5.
Ubul: én szerencsére nem tapasztalok ilyet.
KillHates / Malák: ha nem befolyásolja a garit, akkor okés.
Dhampir: Köszi, lányom választását dicséri.
-
echterion
nagyúr
válasz vakablak93 #72296 üzenetére
Ryzen 5, RTX3060, 16 GB ram, 512 GB ssd. Ez elég még a 2k-hoz mindenre, amivel én játszok, annyi pénzt meg most nem akartam erre költeni, amibe egy 2070-es modell kerül.
No, lassan eljutok a tesztekig, frissítget a win ezerrel. Első benyomásra a kijelző nagyon fura, ezt a 16:10-et szokni kell, de jól esik a nagyobb látótér.
Speedy007: ő egy maine coon, elég távol áll az ilyen pincsi-féle jószágoktól.
nggabi: pedig szerintem megér ennyit ez a gép.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
AW X17-re szavazok, most van rá jó kis 15%-os zakcijó is, csekény 2600€-ért magadévá is teheted.
Hát, kb. ugyanazt hozza hőmérsékletben, mint a kistesó, a ventivezérlés kb. ugyanaz: későn reagál. De amúgy csendes kis jószág, eddig tetszik a dolog, a gépelés is jó, az egész összhatás megfelelő most számomra. Mondhatni kiváló AW-pótlás lesz, míg nem veszek másik gépet.
Majd ha végzek mindennel, hozom az eredményeket, csak közben még ezer mást is csinálok, így türelem rózsát terem.******
-
echterion
nagyúr
Nos, van az az ár, aminél ez háttérbe szorul. Azért az Alzás Lenovo ár nagyon baráti volt, ami szintén elmondható a Legion 5 Pro-ról is. Én ezt bevállaltam, lelkem rajta, én nem szeretek arra készülni, hogy valami bedöglik. Nem is szoktak mondjuk sűrűn bekrepálni a dolgaim.
De ha hasonló árkategóriás gépekről beszélnénk, vagy nem saját használatra lenne ajánlás, akkor tartom a fenti kijelentésem, aztán az érdeklődő eldönti, neki mi éri meg jobban.
-
echterion
nagyúr
Nem nagyon van időm vele foglalkozni, egy-két tesztet már lefuttattam, de kb. ennyi, nem állítgatom túl most a dolgokat.
Tegnap este gyorsan összedobtam egy testsetup-ot mindkét gépre, lent az eredmény (a káoszt a gépek körül ne tessék nézni, ez most ilyen lett ). A monitoron a L5 képe van, ugyanúgy 2k felbontással, mint a L5Pro.
-
echterion
nagyúr
Felkészültem, hátha szarok a hőfokok.
Jól látod, igen. Sok lényegi eltérés amúgy nincs közöttük (ez pl. mérési hibahatáron belül van bőven), a TS eredményei valamivel jobbak az L5Pro-nak (2-300 pötty), a hőfokok is hasonlóan alakulnak, pedig a sima L5 vasalva van.
Még nem tudom, mert megvan mindkét gép. Lehet, marad is még egy darabig, meglátom, mit hoz a jövő. Lehet, meghagyom lányomnak, az ő aszaliját meg elbontom, de az is lehet, családon belül lesz új gazdija, de még az aprón is kiköthet a cucc. 412ezer volt összesen nekem a L5Pro, ha buknék is pár tízest, akkor is elégedett lennék a cserével, tetszik az új masina.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Csaby25 #72380 üzenetére
Akkor már inkább ezt választanám:
Fényévekkel jobb mindenben annál a Lenovo-nál, kivéve a 4 mag 8 szálas procit, de azokhoz a játékokhoz ez is bőven sok lesz, viszont sokkal kellemesebb lesz használni, mind hűtés, mind anyaghasználat szemponjából messze jobb választás, ha még az az 5ezer forint belefér.
Ha nem fér bele sehogy sem, akkor kvázi mindegy, a többi típus ebben az ársávban kb. ugyanazt tudja ugyanolyan minőségben.******
-
echterion
nagyúr
válasz Csaby25 #72385 üzenetére
Az általad felsorolt játékok már egy kv darálón is elfutnak, azoknak mindegy, melyik proci. Ebben a gépben ezzel a vga-val rendben van az a proci szerintem.
Lehet, még azon az ssd-n is elférnek, de biztos, ami biztos, lehet bele venni másikat és a kettőt együtt használni. Egy szinte bármilyen 256-os m.2 ssd olcsón kijön manapság.******
-
echterion
nagyúr
válasz Speedy007 #72403 üzenetére
A tuning nálam se hozott érdemi előrelépést ez alatt a bencs alatt. De szerencsére az én szememnek ez teljesen dluid mozgással ment le, ergo több, mint elég és a kép, grafika gyönyörű.
Malák: kissé zsúfolt lett így néhány gomb, viszont igen szép munka. Magyar bill-re tudsz japán kiosztást varázsolni?
-
echterion
nagyúr
válasz Speedy007 #72406 üzenetére
No, én idáig nem jutottam el még vele, de én is arra tippeltem, hogy nem tekeri ki a gpu-t, de majd ha lesz kis időm, megleskedem, mennyit fogyaszt a gpu közben. Ezen amúgy kb. semmi se tud segíteni, ha nem melegszik el a gpu, akkor ez ennyi ennél a játéknál. Meg lehet próbálkozni egy UV görbével, hátha kisebb hőterheléssel magasabb a boost, de kb. ennyi a mozgástér.
-
echterion
nagyúr
válasz motifator #72416 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, a 230W-os táp azért nincs túltervezve, ha max tdp-n megy a proci, az elvileg 54W nálam, de az amd-t nem ismerem eléggé, lehet, ők is úgy működnek, mint az intelek, akkor meg ez csak egy szám. Majd ezt is megnézem este, mit csinál, ha lekorlátozom picit a procit.
-
echterion
nagyúr
válasz Speedy007 #72487 üzenetére
Hát, manapság PC-re bagóért lehet játékokat venni és ha körültekintően választod meg, akkor nem kidobott pénz lesz, mert azt a sok óra szórakozást fizeted ki, amit eltöltesz az adott játékkal.
A Forza-ban nem tudok segíteni, de pl. most van gamepass akció, nagyok sok account kapott 300 Ft-os game pass ultimate előfizetést 3 hónapra, de ha pl. veszel egy év Gold-ot és arra aktiválod be a game pass utltimate-et, akkor az egészet átrakja GPU-té (visszafelé nem így megy).
De ha pl. megveszel egy AC Valhalla-t, az is 50 óra minimum, azért nem pénz az a 20€ körüli összeg, az kb. egy mozijegy plusz nasi egy párnak.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz DonDragonka #72529 üzenetére
Nem is lehet sehogy kiszedni az uefi-ből azt a windows kulcsot? Egyszer beleégett, azt így járt az egyszeri user?
-
echterion
nagyúr
Próbáltalak követni, de lehet, kicsit elvesztem, miközben Speedy007-tel beszéltél. Az én két Legion-om csontra ugyanaz, csak az egyik Pro, a másik meg sima. Ryzen 5 5600H, RTX3060, SK Hynix 512 GB ssd, 3200MHz CL22 16GB ram. Ugyanazt tudja mindkettő teljesítményben, a Pro az kicsit halkabban, de pont annyira, amire azt mondom, észrevehető és jobb.
A 3070-es gépekhez felesleges hasonlítani, ha nem egy kierélt 90W-osról beszélünk, akkor nyilván gyengébb lesz a 3060, de hát ez így volt korábban is.Mondjuk, ha már itt vagyunk, megkérdezném a ramszakértő urakat, hogy vajon érdemes-e lecserélnem ezeket a ramokat, vagy ezekhez képest nem jön az a plusz 10% semmi mással?
-
echterion
nagyúr
Akkor már inkább ezt a Dell 5511-et venném. 6 mag, 3050, kell bele még 8GB ram és a Dell-nél talán lehet régiót is váltani, bár erre rá kellene kérdezni, mert nekem csak AW-rel van tapasztalatom.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz nggabi #72677 üzenetére
Felesleges paráznod, nagyon jó kis gép, minőségi anyagból van.
Tuti nem figod megbánni, a szlovák bill. meg nekem fel se tűnik. Mondjuk hosszú évek óta nem használok magyar bill-t otthon, így nem is keresem a feliratokat rajta, ha nem is vakon, de fejből megy, hogy mi hol van rajta (nem vagyok én titkárnő, hogy vakon gépírjak ).******
-
echterion
nagyúr
válasz nggabi #72793 üzenetére
Nekem ilyen az SSD-m. Semmi melegedés. A ramom ugyanaz, mint neked. De a sebességével vannak bajaim, nekem nem elég reszponzív, windows bejelentkezés után másodpercekig képes gondolkodni, mielőtt használhatóvá válik.
Viszont az mi szar már, hogy rá akartam dugni egy vinyót usb-n, aztán csak pislogok, hogy nincs a bal oldalon usb, csak egy szem a jobb oldalon, meg egy pár hátul?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Eladó HP PRobook x360
- Lenovo LOQ 15IRX9, i7 13650HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050, 2027 augusztusig garanciális
- Eladó egy Apple MacBook Air 13.6 M2! Garanciás!
- Apple 13 inch Macbook Air M2 Midnight iCentre garanciával 2026.08.19-ig
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest