Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MinionFlasH

    senior tag

    válasz Egon #1805 üzenetére

    Én se vagyok nagy spíler, de megpróbálom leírni. A mi kutunk betongyűrűs kb. 6 méter mély, kb. 1 méter átmérőjű, és 2.7méternél kezdődik a vízfelszín, ugye ez alá kell belógatni a gyárilag 7méteres szívócsövet ami 1" átmérőjű. Utána a kijövő oldalra(szivattyú után) kell hozzá 1" mindkét oldalán menetes vascső idom (fogalmam nincs mi a neve, barkácsáruházban kapható), és ugye egy legalább 90 fokos fordulás, vagy 180fokos, hogy a slag ne törjön meg.

    Utána én rátettem egy 1/2 colos gyorscsatlakozót (ezt elvileg nem lenne szabad), de a villanymotorban van hővédelem, nekem egyszer nem kapcsolt ki, pedig nyáron volt amikor 1 órán keresztül folyamatosan locsoltunk.

    Amit érdemes még tudnod talán, hogy ez egy viszonylag nagy teljesítményű szivattyú, szóval jó vízhozamnak kell legyen, de még ha ez stimmel is, akkor se szippanthatod ki az egészet, mivel utána hiába jó a hozama, a gyors, túl sok hozam, sok homokot is eredményez,és ez károsíthatja a kutad. Mérd meg a mélységét, átmérőjét, és a vízfelszín hány méteren kezdődik.

    A gyári szívócsövön van egy egyszerű szűrő, és visszafolyásgátló, de a titka ne érjen le a kút aljáig, egyszer azért mert nem szippanthatod ki az egészet, a másik, hogy nem veri fel az ott lévő szutykot/iszapot/stb. a szivattyú.

    Elvileg ez a gép ha jól emlékszem 7méter a szívóképessége, és 45méter az emelőmagassága, de az utóbbit függőlegesen értik, szóval elméletben közel vízszintesen nem fog "pisilni" egy 50 méteres slaggal se (idén megtoldom még egy 1/2"os 20 méteressel, de ezt a gyakorlatban nem próbáltam még, csak a 25méteres 3/4-el próbáltuk).

    Ismétlem én is laikus vagyok, szóval saját felelősségre fogadd meg amiket leírtam!!! :)

Új hozzászólás Aktív témák