- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Csak nagy élmény volt az op-amp csere. Volt nekem is ilyen eset hogy egyik oldal lábai egy picit előbb jöttek ki és mint egy rugó kipattant. A másik oldal meg visszacsúszott és úgy megszorult hogy úgy kellett kifeszegetni. Össze-vissza görbült az egész. Szóval nem olyan könnyű mint ahogy látszik. Bár ilyen kiszedő csipeszt még nem használtam.
Elektroncső csere ehhez képest gyerekjáték. -
btraven
őstag
-
btraven
őstag
Keresek egy olcsó, de op-amp foglalatos erősítőt. Bár lehet egyszerűbb lenne egy meglévőből kiforrasztani az op-amp-ot és belerakni egy foglalatot. Csak azok drágák, és nem merem szétbarmolni őket.
Találtam közben egy olcsó Topping NX1s-t. Ez egy kiváló példa miért ne válasszunk csak SINAD alapján eszközt. Vágja a mélyeket. Ami egy kicsit nagyobb probléma mint az a néhány dB nem hallható torzítás. -
btraven
őstag
Ha összeforrasztanék egy ilyet [link]
akkor mit kell nézni? A Quality-t vagy a Fun factor-t? -
btraven
őstag
Ezért vegyetek Geshelli Labs és egyéb műanyag, papír, fa-házas erősítőket. [link]
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Ilyet látattok már?
[kép]
opamp után tranzisztorok?[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Egy kis IC sütögetés [link]
Nem lenne jobb előre beónozni azt a rézvezetéket?
Még töröm a fejemet hogy egy meglévő erősítőben kellene cserélgetni az opampokat. Igen ám de az SMD opamp helyett be kellene rakni egy foglalatot.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Class T fejhallgató erősítő! [link]
-
btraven
őstag
válasz Mardel #91846 üzenetére
Ezt gondolom nem a Schiit Jason írta, hanem valami P+R illetékes.
Hiszen ha egy fejhallgató kábelt megtoldasz egy másikkal már az is beleszól a hangba. Hát még kapcsoló meg potméter.
Bár a reklám igaz is lehet, ha a bemenetére se raksz jelet, tehát teljesen nincs áram alatt akkor 100% hogy nem változtat semmin. -
btraven
őstag
válasz bkercso #91913 üzenetére
Van egy TápszűrőMini5A készülékem. Kellene hozzá egy DC 2.1/5.5->microUSB átalakító. Egyáltalán rá lehetne dugni a Loxjie D10 microUSB tápbemenetére így?
Van a D10-en külön adat microUSB meg táp microUSB port.
Most ehhez megint kellene vennem egy DC csatit. Nem lenne egyszerűbb ha a tápszűrőből kijövő kábelre forrasztanám rá a microUSB-s kábelt Y-ba a DC mellé? -
btraven
őstag
válasz Digitalis #91951 üzenetére
Ez a vak A-B teszt audióban a legnagyobb butaság a világon.
Más területeken teljesen másképp használják.
Valami nagytudású kitalálta hogy ezt 2 audio eszköz összehasonlítására is lehet használni.
Ez kábé olyan mint amikor vibrátoros úthengert használnának agyműtéthez. Végül is aszfalt készítéshez tökjó akkor jó lesz máshol is. -
btraven
őstag
válasz dgyuri0123 #92009 üzenetére
Fontosak a frissítések. Ha kijön egy frissítés rögtön fel kell telepíteni. Hátha valamit elszúrtak a programozó urak és akkor olyan jól ki tudja káromkodni magát az ember.
-
btraven
őstag
Érdekes, én meg pont úgy látom hogy pont csak a 6x választható ki 14ezerért. Hoppá ma már 15ezer. Csak a "Color: 6 TDA1543" opció választható a másik szürke.
Igen a PCM56-os kistestvérén én is gondolkodtam. Csak kellene egy USB/SPDIF átalakítót is vennem hozzá. [link]
Meglepően jó hangja? Nálam a TDA1387-nek meglepően csodálatos hangja van. Muszáj lenne a TDA1543-at is kipróbálni. Ráadásul ennek 6x jobb hangja lehet mint egy Ant-nak.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Milyen tápról eteted a PCM58-ast?
Hol vagyok én az építéstől. Most vettem megint egy DC táp csatit, de ez is meghaladja a képességeimet. Mondjuk hogy 3 évente egyszer kézbe veszem a pákát így nem vagyok nagy gyakorlatban. Fő baj az hogy elromlott a szemem és kellene valami közelre látó dolog. Mert most tulajdonképpen vakon forrasztok. Ennyire kedvet kaptam hozzá a vaktesztek módszere után.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #92056 üzenetére
Ki mondta hogy a Loxjie D10 nem elég hangos?
Összeforrasztottam a microUSB-DC átalakító kábelt. Jó gány lett, de nem merem jobban melegíteni a csatit mert pillanatok alatt szétolvad.
Rádugtam a D10-et, tök halkan szólt teljes hangerőn. Erre újraindítottam az UAPP lejátszót. Na ez hiba volt mert most már rendesen csatlakozott a D10-hez és teljes hangerőn majdnem megsüketültem.
Gondolom elsőre csak az andoidon ment keresztül, ahol meg le volt véve a hangerő.
Néha hogy utálom ezt a vindózos, linuxos, androidos digitális szemét világot.
Amikor az embernek régen egy analóg lejátszója és soha nem állítódott el.
Azt kell mondanom hogy a D10 elég finnyás az androidra. A 10ezres 4xTDA1387-vel még soha nem volt kapcsolódási problémám. Persze mert az egy halál buta eszköz, csak bedugod az USB-t a fenekébe és minden megy elsőre. Olyan buta hogy nem tud elromlani.Na, mindegy, a kábel működik és a TápszűrőMini5A jelentős hangminőség javulást hozott a Loxjie D10-nél is. Így első hallásra, félig süketen is jól hallhatóan. Ahogy Matthiask mondaná: ég és föld a különbség.
-
btraven
őstag
Kici kínai mindig trükköz. Végre kapható egy cucc, ki van írva 998 darab van raktáron. Na akkor holnap megveszem. Erre másnapra elfogy. Ki van írva 1 order.
Lehet hogy a default a 999 db aztán nem írják át? -
btraven
őstag
válasz btraven #92058 üzenetére
Összehallgattam a Loxjie D10 sima adat USB-s tápolás vs telefontöltő+tápszűrőmini5A tápolást.
Jól hallhatóan jobb a telefontöltő+szűrős. Vagy csak hangosabb mert több áramot kaphat? Ezt már nincs türelmem kimérni. Mióta bkercso elmondta hogy a mérést is többször meg kell ismételni a hiteles eredmény érdekében. Aztán erre kiderült hogy a felveszem pécés hangkártyával és mindenféle szoftverrel analizálgatom az a teljesen megbízhatatlan amatőr vicc kategóriába esik.Egyébként is nehéz ügy a hasonlítgatás mert váltásnál jellemzően kifagy az UAPP usb-s kapcsolat, de úgy hogy néha képtelenség újra létrehozni. Az segített rajta hogy közben elindítottam a Neutron lejátszót és az már rendesen újraépítette a kapcsolatot. És egyesek még azt mondják hogy minden lejátszó program egyforma.
-
btraven
őstag
válasz liszi70 #92093 üzenetére
Hát a D10 formája nagy hátrány. Én úgy voltam hogy nem érdekel/nincs rám hatással a kinézet.
De!
1. Nem tudom beilleszteni a többi cucc közzé. Így sok helyett foglal.
2. Elején(?) nem látható feliratok a 2 funkciójú LED-ek felett. Mivel gyakran kiakad android-dal és állandóan kapcsolgatnom kell az inputok között hogy most melyik is az aktív? Egyébként normál használatnál nincs baja. Tehát ha egy lejátszóval egy konfigban használom egy hétig akkor jó. Csak amikor nekiállok össze-vissza dugdosni mindent.
3. Oldalt(?) levő nyomógombok amik nekem most hátul vannak és vakon nyomogatom őket. Az aktuális hangerő szintjét se látod.
Ez a forma nagy mellélövés volt. Nem véletlen hogy 100 év alatt kialakult egy optimális hifi cucc forma. Most persze ki lehet találni hogy legyen gömb alakú, aztán legurul a polcról zenehallgatás közben.Az tény hogy ennyi pénzért kapsz egy jól szóló, jól kimért DAC-ot, plusz még egy erősítőt is.
[ Szerkesztve ]
-
-
btraven
őstag
-
btraven
őstag
[link] Ilyen spektrum analizátort már most rendeljétek meg karácsonyra.
Ha most veszitek meg akkor még van esély hogy karácsonyra össze tudjátok rakni. -
btraven
őstag
válasz SunMount3r #92283 üzenetére
A CD lemez nem csak megcsuklik, hanem másképp is szólhat a zene. Nálam volt egy ilyen poros CD lemez.
Lejátszottam ezt lemezt egy DVD lejátszón is és az egyik számból hiányzott egy jól ismert szintetizátorhang. Kiderült hogy a másik CD lejátszón azért van ott mert furcsán olvassa a poros részt. Tangerine Dream lemez volt. -
btraven
őstag
Nincsen újraküldetés.
Eleve rossz irányból közelítik a problémát. Ez nem pécés fájlátvitel ahol kötelező pontosan átküldeni az adatot.
Hanem ömlesztett adattovábbítás ahol nem érdekel senkit ha 1-2 bit hibás. Kivéve néhány audiophile-t.
Ezeket így alkotják meg.
Mint az SPDIF-et. Ami sokkal megbízhatóbb mint az USB valaha is lesz.
Mikor lesz olyan hogy kitéped az USB kábelt lejátszás közben, majd visszadugod és a zene megy tovább mintha semmi se történt volna? Persze az a rész kimarad amíg ki volt húzva a kábel.
USB-nél néha úgy kell kiimádkozni hogy egyáltalán elinduljon a lejátszás. -
btraven
őstag
válasz -NoVa- #92363 üzenetére
Én viszont több éves kísérletezés után most hallottam végre azt a jó nyers, de mégis részletes elektromos gitárhangot ami a Sony erősítőmmel elveszett.
Ez a lánc: 4xTDA1387 R2R -> Tube-03 -> Loxjie P20 -> Grado SR60e
Ki hitte volna?
(Majd megadom a Paypal számomat és küldhetitek az eurókat.) -
btraven
őstag
Ez egy alacsony informatikai tudás szint hogy csak 0 meg 1 utazik.
Mert azokkal a bitekkel mindenfélét lehet csinálni. Ha akarod nullát jelentenek ha akarod 123456-at. Vagy egy regényt vagy egy zenét. Ezek azt hiszik hogy van egy nagy 0 meg egy nagy 1 és azok soha nem változnak.
Jó példa erre hogy a csak 16/44.1-et tudó R2R Dac-om UAPP-vel most már nem játssza le bitperfekten a Hi-Res zenét. Valszeg a programozó úr kijavította a hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest