- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cicaslany86
aktív tag
Ezek nagyon jo képek Egy pillanatra el is felejtettem, hogy most 5x-szel nyomod és leesett az állam
Ha lesz rá módod fotozol es raksz fel képet mate 9-cel, p10-zel vagy valami hasonló "jóképességűvel"? Csak mert tutibiztos vagyok benne, hogy tudnal bármivel jó képet készíteni és látnák mások is, hogy ha van téma, érzék stb hozzá, akkor azért nem csak 5db telefonnal lehet kellemes fotókat készíteni. Meg kíváncsi lennék mit tudsz kihozni belőle. -
Aryon87
félisten
Mtm800: koszi, kesobb tudom megnezni
W333, nem neztem, eszembe se jutott. En azota visszafrissitettem.
Quqesz: az edigitalban is erosen ajanlotta a srac a jozsef koruti szervizt
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
no more
veterán
Az IMX 260 gyenge?
Amúgy szerintem sokkal jobb a túlélesítés (mondjuk ezt S6-on találták el rendesen, ott lágyabb az egész), mint, hogy ránagyítasz és egy nagy mosott pacát kapsz, mint pl. az itteni Huawei telefonoknál... Teljes méretben látszik persze, hogy k*vára éles és furcsa a szemnek, belenagyítva viszont megmaradnak a részletek.
Bár, én rohadtul nem értek a fotózáshoz, amikor feltöltök ide képet az is csak automata módban készült, de számomra jobban néz ki, ha látszik minden rendesen. Szóval mondjuk, hogy a laikusnak, hozzá nem értőnek jobbak a Samsung képei. És nem is hiszem, hogy a hozzáértőknek van a szoftver fejlesztve (azért tud egy 4 éves is egy Samsunggal tökéletes fotókat lőni.. csak meg kell nyomni az exponáló gombot automatában, auto HDR-rel, mint, ahogy én szoktam).
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
mindthecrap
aktív tag
-
Vikooo
addikt
Akkor neked a jpg feldolgozasa nem tetszik az S7 -nel?
Nekem nagyon bejon mind az S6 mind az S7, szenzorra, lecsere es jpg algoritmusra is. A G4 -et siman veri, az egyszerre zajos es rettento zajszurt, mosott. Gyengebb CMOS es lencsetagok. Baromira torzit a G4. Bugos OIS.
S6 -nal jobb a dinamika tartomany es a HDR.Egyszoval jobb a Samsung a G4 -hez viszonyitva. Es most jon ra a 7.X, ott megint lesz szerintem fejlodes.
[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
Talán így nem tűnik olyan jónak, de ha mellé raknál egy kb akármelyik másik telóval készített képet nem lenne jobb.
Szerintem is a nexusok az egyik legjobbak, de rlaci2 összehasonlítására támaszkodva egyértelműen kijött számomra, az s7 az egyik de inkább a legjobb.
Ezért is szeretem azokat a kép feltöltéseket, ahol van mihez hasonlítani.
Meg ugye az sem mindegy ki csinálja a képeket, mert pl amiket te hozol a honor 8-al( p9 ) olyant szerintem itt senki nem hozott még.[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Mind 100%-os nagyítás. Nem ugyanarról a témáról, de azt hiszem elég jól látszik, miről regéltem eddig.
A Pixel/Nexus megoldás a leginkább szembarát. Mondom ezt úgy, hogy fotózás szempontjából a Honort, 1020-at ,mint telefont, az SE-t szerettem a legjobban.Honor 8
S7
P9/1
P9 / 2
P9 / 3
..és ebben még nincs Nexus...
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
-
ShadowLac
addikt
A honor8 és S7 összehasonlitó kép ugyanakkor keszült?
Ha egy kicsit pl döntünk a telon akkor már teljesen más képet csinál.Nagyon körültekintően kell csinálni az összehasonlitó fotókat.Most nézem, teljesen mások a fényviszonyok.Biztos nem egy időben lett csinálva.Profibnak gondoltalak Ilyen összehasomlitást veleményezni?
[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Quqesz
nagyúr
Értem miről beszélsz és egyetértek(nem azért, mert h8-am van hozzáteszem). Nekem a samsung képei mindég távolálltak a természetestől már az S3 óta. Eleinte a színek voltak túlszaturálva, de ezt javították. Viszont ez a túlélesítés azóta is tettenérhető. Azt hozzátenném van akinek ezt tetszik, nekem inkább a "puhább" fotók....G4 tudott jó képeket készíteni, de a szines zaj és az olajfestményszerüsége nem vitás(főleg mikor a h8 vs g4 képeket nézegetem). Ettől függetlenül családi képekhez jó volt(azt sosem kinagyítva nézi az ember ).
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Arcképgyáros
Amúgy sose értettem, hogy miként lehetséges az, hogy a H8 jobb, mint a P9, holott elvileg ugyanaz a kettő...
Mert én szerintem is jobb a Honor.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
zseko
veterán
Én leírom ahogy gondolom, ha most azonnal választanom és vásárolnom kellene én S7 telefont vennék, csak hát megjelent az S8 így most az kell A poént félretéve (amiből azért az igaz, hogy valóban S8-at fogok venni) én elég kritikusan állok a képminőséghez. Szem előtt tartva persze azt, hogy ez mobil, nem pedig profi kamera, így eszerint is viszonyulok hozzá. Engem személy szerint jobban zavar egy képen a szellemkép és a mosottság a széleken, mint az, hogy kifelé/befelé dől az épület/oszlop/egyéb. Úgy gondolom ez utóbbi talán még csökkenthető valamelyest (messzebbről fotózok, más szögből fotózok), az előbbiek ellenben nem. Vagy esetleg javítható, máshogyan fotózva a témát és megvágva a képet.
Amivel nem tudok mit kezdeni az S7-nél, emlékeim szerint ezen pont te is rugóztál már párat , a túlélesítése, amitől kicsit olajfestményszerű lesz, na ez nem szép. Sőt, ezt még én is szóvá tettem, hogy javíthatnák a szoftverét, mert ez így nem tetszik. Viszont akkor is ezt venném, mivel nálam az elfogadható éjszakai/az ideálishoz képest rossz időben készített kép készítése az elsődleges prioritás, hogy úgy mondjam, és ebben ezt találom a legjobbnak. Persze látom, hogy a Nexus6/Pixel telefonok fényes nappal azért több esetben is jobb képet készítenek. Csak azok elbuktak az éjszakai képeken, és a nem bővíthetőség terén nálam. A Xiaomi pedig a B20 hiánya miatt. HTC, LG, szimplán nem tetszik , iPhone pedig eleve fel sem merül mint alternatíva.
Úgy hogy egyéb opció nem lévén marad (most már hogy kijött) az S8 Aminél úgy tűnik (lehet csupán placebo), hogy valamicskével jobb a minősége, már nem mos annyira mint az S7.
A raw képeken látható zaj is jobban tetszik egyébként, mint ahogy esetenként a jpg kinéz.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest