- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Nokia 808, tájkép
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
matyi19
őstag
-
matyi19
őstag
válasz RECSKA #21559 üzenetére
Jó hogy szép teltek a színek de szerintem kicsit túlzás.
Egy kis indoklás: ha a videó elején nézed az eget, vagy a vége fele a piros buszt a hat telefonból a 920-nál a legkékebb az ég, illetve legpirosabb a busz(szerintem túl kék/piros). Ha a maradék öt készüléket nézed, körülbelül ugyanolyan árnyalatú az ég, illetve a végén a busz. Szerintem inkább téved egy készülék (lumia 920), mint a maradék öt egyszerre...
Kicsit zavaros, remélem érthető mit akarok mondani. -
MR007RM
addikt
válasz matyi19 #21556 üzenetére
Az L920 szerintem is, de ekkora képméretben megítélni? Mellesleg a 808 lenne a legjobb.
Egy kicsit más fényképileg.
Egy fényképész haverom szerint akivel pár perce véletlenül összefutottam a Nokia azért nem csinál 41MPX-s kamerás telefont, mert nem érné meg neki a költségek, előállítás miatt. Lehet ez a 808 egy kívételes dolog volt, mint demó(meg kényszerítő a beleölt idő és munka miatt + reklám), bemutató egy lehetséges dolog, de pénzügyileg nem lenne jól kivitelezhető. Na jó meg olyat is, hogy bármelyik legolcsóbb kompakt hozza a szintjét, amire csak nevettem. Hagyjuk rá. Szóval lehet várni az EOS-t.MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Tuninger
addikt
válasz matyi19 #21556 üzenetére
Szerintem összteljesítményre a L920, a buszosnál a One nem annyira jó, mint a hajósnál. Az iPhone 5 is meglepően jó ahhoz képest hogy csak digitálisan stabilizál.
Bár ha kicsit megpiszkáljuk egy külső appal, nevezetesen a Videozoom 2-vel, akkor majdhogynem behozza a stabis telefonokat... Majd csinálok tesztet.
-
Bibby
addikt
válasz MR007RM #21562 üzenetére
Hogy lehetne a 808 a legjobb ha abban nincs OIS?
Én egyébként azt nem értem, miért nem lehet finomítani a pureview technológián? Legyen csak 20-30mpixel, legyen kicsivel kisebb a szenzor mérete. Valószínűleg faragna a költségeken, és még mindig a legjobb fényképező lenne.
[ Szerkesztve ]
Ελευθερια η θανατος
-
MR007RM
addikt
Úgy hogy majdnem mindenki a sajátjára esküszik: (hozzátéve miért is nincsen ott?)
A másodikra meg én is keresem a választ, de valszeg tényleg pénzügyi dolog van a háttérben, olyan ami nem publikus. Manapság már minden arról szól.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
irgum
addikt
Többen írták már, hogy csúnya a macskánk. Ezt én kikérem magamnak!
Mindegy, a képminőség a lényeg.iPhone 5
-
Quasi_modo
nagyúr
-
legiaap
félisten
válasz Quasi_modo #21574 üzenetére
A téma tetszik, meg a kép is, de minőségre nem lett valami jó.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Wa2x_
veterán
Jó lett nagyon!
(#21573) korpicschess: Szép, de a minőség hát...
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Ricardo
titán
Jó lett. Nem könnyű jó képet csinálni ilyen körülmények között.
-
Blyan
félisten
Ez állat!
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
matyi19
őstag
A minoseg, meg igy telefonrol nezve is nem a legjobb, de amugy a kep nagyon vagany lett!
-
irgum
addikt
válasz Quasi_modo #21577 üzenetére
Nekem is tetszik.
-
Wa2x_
veterán
Akkor most már csak az írjon, akinek nem tetszik!
-
legiaap
félisten
Nézzetek fel ide. Tele van ehhez hasonló képekkel.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Blyan
félisten
Fotóztam villámot a garázsból, miközben cigiztem, de elbalf@szkodtam a dolgot, mert nem voltam elég türelmes. kattogtam balra, kattogtam jobbra, és mindig lemaradtam a tutiról.
Pedig akkora nyalábok voltak közelemben, mint állat.Két ilyen szart sikerült csak elkapni.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
wardemi
senior tag
-
Blyan
félisten
válasz legiaap #21586 üzenetére
Nézzük csak, egy garázsból, ami sok lakásos társasházegyüttes alatt van és a szabad ég alatt szakad az eső... passzolom a választ.
(#21587) wardemi
Viccelsz? Ez a kettő szar 350 kép eredménye. Sacc 10 perc alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
Nekem sem jött meg még a makrólencsém a sárgáktól... Ezt Vaterán vettem a tesóm nevében, itt a link.
(#21591) wardemi: Úgy kerestem rá, hogy beírtam, hogy 8x. Mivel nem akartam ebay-en szarakodni, mert még a makró sem jött meg.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Azt kellene írnom hogy nem tetszik, de bevállalom. Tetszik nekem is. A minőségre tett negatív megjegyzést nem értem. ISO 320 kissé szemcsés vagy zajos volta nem rontja a látványt sőt kiemeli. Bemozdulás? hülyeség. Alul az elmosódott két fa ahogy fújja a förtelmes erejű hurrikán még jól is mutat. Még csoda hogy nem lett semmi bajod.
(#21589) Wa2x: Én maradok a messzilátómnál. Holnap lövök vele pár fotót, de csak jót.
A makró lencsém még sehol. De egy ilyenre is pályázom. Snapzoom. Vele minden szuper lesz a jobb illesztés miatt.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
válasz legiaap #21595 üzenetére
Igen sajnos elég drága a linkem tárgya, de a jelenlegi megoldásom és a késöbbi komolyabb távcsövem majd igényelni fogja ezt a feltétet. Az a jó benne hogy univerzális. A fotók alapján nagyon megkívántam.
Ha egy mobillal már jó fotókat és videókat tudsz készíteni, akkor már megérheti az árát. Szerintem inkább a hozzá pászított gagyibb távcsőlencse lehet a gyenge pont a korábbi fotóim és az oldal fotóit látván.
-
BobTail
őstag
Akkor jöjjön OFF-ban egy rövidnek nem mondható összefoglaló! Akit csak a képek és a videó érdekel, még most menjen a bejegyzés végére!
Aki lemaradt volna az előzményekről: Az egész történet majdnem 3 hete kezdődött, amikor személyes meghívást kaptam Londonba, a május 14-ei Nokia rendezvényre. Először azt hittem, hogy egy körlevélről van szó, ahova mindenkit meghívnak, aki valaha is benne volt a levelezési listájukban, de amikor pár napra rá új e-mail érkezett tőlük, hogy válaszoljak már megyek-e vagy sem, tüzetesebben megnéztem azt a meghívót! A levél végét olvasva néztem egy nagyot, ugyanis azt írták, hogy állják az utazás és a szállás költségeit... na mondom erre azért rákérdezek, hogy jól értem-e, mert önerőből én nem tudtam volna ezt finanszírozni. A válaszban megnyugtattak, hogy természetesen jól értettem, aztán elindult a szervezés, majd kíváncsiságból rákérdeztem, hogy mégis mivel érdemeltem én ezt ki, és hogyan hálálhatnám meg: a Nokia és a mobilfotózás iránti elkötelezettségem miatt kaptam a lehetőséget, és mindezért csak annyit kell csinálnom, hogy elmegyek és jól érzem magam. Hát mondanom sem kell, eleget tettem a kérésüknek!
Május 13. eljött az indulás napja. Felutaztam vonattal a repülőtérre, már vasárnap becsekkoltam neten, így tudtam ablakhoz helyet foglalni. Aztán átmentem a biztonsági ellenőrzésen, stb. stb., itt még nem volt semmi új és izgalmas. Megérkeztem Londonba, bőröndöm az elsők között jött ki, úgyhogy egész gyorsan haladtam a kijárat fele, amikor is a kismillió táblás ember között megláttam egy köpcös öltönyös néger sofőrt, kezében egy táblával rajta a nevemmel! Az első WOW... aztán el is vette tőlem a bőröndöt, a luxus Mercedes-ig cipelte, ajtót nyitott, majd indultunk a hotelhez: Thistle Holborn, The Kingsley 4*. Egy órán belül ott is voltunk, majd becsekkoltam a hotelben, találkoztam Pual-al is, akinek köszönhetem többek közt a tavalyi 808 PureView / az idei Lumia 820 tesztidőszakot, és ezt a londoni utat! Aztán lepakoltam a szobámban: második WOW, hát nem egy kis motelszoba volt! Összesen 30 embert hívtak meg így (mindent finanszírozva) a világ minden tájáról: jöttek Amerikából, Olaszországból, Indiából, stb., és mikor mindenki megérkezett, elmentünk egy különjáratos busszal a Nokia UK székházába, ahol is egy kis fogadás várt minket. Egy fejes a Nokia UK-től köszöntött minket, remélte hogy jól fogjuk érezni magunkat, és már izgatottan várta az új telefon bemutatását, majd jöhetett a korlátlan étel-italfogyasztás, és az ismerkedés. Ez elég sokáig eltartott, majd este visszatértünk a szállásra, és mindenki nyugovóra tért a szobájában.
Május 14. a várva-várt nap, büféreggeli, mindenki izgatott! Aztán 9 körül elindultunk gyalog a Victoria House-ba, a rendezvény helyszínéhez (egy köpésre volt a szállodától). A bejáratnál egyenruhás Nokiás emberek várták a nagyérdeműt, Monster fülhallgatóval a nyakukban (kb. vagy félszáz ilyen hosztesz volt). Aztán becsekkoltunk, mindenki névre szóló fémtáblás pass-t kapott a nyakába, majd elindultunk lefelé az egyre sötétebb lépcsőn. Az első üdvözlő szoba: MORE THAN YOUR EYES CAN SEE volt olvasható, ha elsötétedett a szoba, és az UV fényben kirajzolódott a szöveg. Aztán egy hosszabb folyosó vezetett a sajtótájékoztató helyszínére, ahol legalább 200 ülőhely volt, UTP-kábellel és konnektorral (természetesen nem európaival). Na ez már nekem felért egy hamradik WOW-val Középtájt helyet foglaltam, majd vártuk a kezdést. Kis csúszással el is kezdődött, a sajtótájékoztatón történteket a Mobilaréna cikkében olvashatjátok, nem térek ki a részletekre. Egész hamar lezavarták, majd jöhetett a móka: bal oldalt 4 kialakított kis fehér box-ban lehetett fényképezni, videózni, kérdezni a Lumia 925-től; másik oldalt beljebb gördeszkásokon demonstrálták a Nokia Smart Camera képességeit (sorozatképes részét); még beljebb egy csávó filccel rajzolt városi részletet, mellette a HERE térképet promotálták; beljebb szintén a Smart Camera további képességeit lehetett kipróbálni (legjobb arc kiválasztása, felesleges részek eltávolítása, stb.), és az itt készített fotókat a rendezvény végén megkapták az emberek bekeretezve!; beljebb / feljebb kirakott WP8-as Lumiák új szoftverrel, köztük ott volt a Lumia 928 is, illetve különböző kiegészítők: hordozható töltőegységek, hangszórók, fej / fülhallgatók, stb. Aztán jött egy érdekes részleg, a Low-Light szoba: bementünk mindenféle telefonnal, én a 808-al, sokan 920-al, és az egyik olasz egy 720-al. Megkértek minket, hogy fényképezzük le a pult mögött álló csókát, majd mikor mindenki megcsinálta a maga fényképét, a Nokiás fószer elővette a 925-öt, és alázott mindenkit Túlmutat még a 920 képességein is amellett, hogy maximalizálva van az ISO értéke, tehát sokkal részletesebb = világosabb képet csinált amellett, hogy kevésbé volt zajos: negyedik WOW. A sötét szobát követte egy rohadt világos, ahol először megvakultunk, majd megmutatták, hogy a 925 kijelzője erős fényben is milyen jól látható, és tényleg! Ráadásul koktélt is kaptunk, rendes alkoholosat szóval megérdemel ez a rész is egy ötödik WOW-ot. És akkor körbe is vezettelek titeket!
Véleményem a 925-ről: nagyon szép, szerintem amennyire lehet, újat hoz a Lumia palettára; jól össze van rakva; nagyon könnyű; igazi prémium érzés kézben tartva. Többekkel azt beszéltük, hogy sokkal komolyabb hatása van a korábbi Lumia modellekhez képest, akár anyaghasználatát, akár a színválasztékot tekintve (fehér, szürke, fekete). Fényképet lehetett velük csinálni, viszont a fájlküldést / feltöltés lekorlátozták rajtuk, gondolom még finomítanak rajta (vagy nem tudom)... de! Szerintem a nagy felhajtás nem is igazából az új telefon tiszteletére volt, hanem a Nokia Smart Camera és a következő WP8 frissítés előzetes bemutatására. Szóval a hatodik WOW még várat magára: a 808 és 920 egyestése!
Na de ha eddig nem volt elég izgalmas a story, majd most: terv szerint négy órakor visszatértünk a szállodába, check-out, a társaság szétszéledt (Paul is elment haza), majd vártam a sofőrt, hogy vigyen vissza a reptérre. Úgy volt, hogy negyed 6-ra jön értem, aztán majdnem fél órát vártam a szálloda előtt, majd amikor bementem, kiderült hogy nem a szálloda előtt, hanem oldalt várt engem! Na, fél órás késéssel, de elindultunk a repülőtérre. Most nem tudtam neten becsekkolni, de teljesen időben odaértem másfél órával az indulás előtt. Mentem becsekkolni, mikor mondja a repülőtéri hölgy, hogy sajnálja, de az a helyzet, hogy a British Airways eladta a helyemet, és hogy térjek vissza fél óra múlva, addigra kiderül hogy lesz-e hely (pl. nem megy egy neten becsekkolt ember). Na mondom király, ott ragadok Londonban, tök egyedül, mint Tom Hanks a Terminálban, teljesen kétségbeestem... aztán "szerencsére" nem csak én jártam így, hanem másik 8 ember is, köztük 2 magyar házaspár. Fél óra múlva kiderült, hogy 3 szabad hely van, de mivel a csekkolási kísérletek időrendi sorrendjében mehetnek fel az emberek, pont a 3 külföldi ember mehetett fel a gépre, mi öten magyarok pedig hoppon maradtunk, de! Mondták, hogy ne essünk kétségbe, most elvisznek a Sheraton Skyline hotelben, kapunk vacsorát reggelit, és a másnap reggel 9:50-kor induló járattal fogunk hazautazni + fizetnek 211 font kárpótlást! Tehát, ha egyből oldalra megyek a sofőrhöz, korábban odaérek, be tudok csekkolni, és nem leszek gazdagabb, csak élményekkel... de így! Hatalmas szerencsém volt, ráadásul a 2 nap alatt egy fontot nem költöttem, mindenem megvolt, úgyhogy anyagi szempontból is egy valóra vált álom volt ez az utazás! WOW
Röviden ennyi, ezután minden rendben volt, és épségben hazaértem!
És most jöjjenek a képek! Annyit a beállításokról, hogy tesztelgettem hogy is volna jó az útra fixen, és előre ezekre az értékekre raktam, mindent így fényképeztem: 5MP, Élénk, kontraszt +1, élesség +2! A facebook oldalamra folyamatosan töltöttem fel a legjobb képeket, de akinek nincs facebook-ja, most feltöltöttem ezeket + még többet SkyDrive-ra (kizárólag nyersen)! Összesen 80 fényképet válogattam össze, de mindet mégsem linkelhetem be ide, úgyhogy a kedvenceimet megmutatom külön is Nektek:
Mókavonat
Felhők felett
London felett
Nokia UK székház
Sicilian Avenue
Lumia 925 front
Lumia 925 back
Fehér / fekete / szürke Lumia 925 + indukciós hátlapok
WP8-as Lumia termékcsalád
Frissített WP8-as Lumiák
Heathrow Airport - 3-as terminál este
Sheraton SkylineA videót pedig ezen a linken nézhetitek meg! A vágáson, és a feliratokon kívül semmi hókuszpók nincs a videón
Remélem nem untátok nagyon a sok rizsát, de muszáj voltam ezt ilyen részletesen elmesélni, mert mégis csak életem legnagyobb élményéről van szó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest