Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    Mielőtt végképp egymásnak estek a "hány % maradjon üresen" vitában, leírom a gyártói ajánlásokat:

    1, Consumer szegmensben (értsd otthoni és/vagy irodai felhasználás) 0%. Ez egyrészt abból adódik, hogy a felhasznált chipek rendelkeznek némi extra kapacitással, másrészt úgysem fogod folyamatosan 100%-ra teleírni.

    2, Heavy usage szegmensben (értsd NAGY írásterheléssel járó felhasználás, de még mindíg inkább otthoni és/vagy irodai kategória) 6-9%. Az itt kérdező/tájékozódók közül kevesen esnek ebbe a kategóriába, évenként 10TB+ írásról beszélek..

    3, Professzionális felhasználás / szerver környezet 15-25%. Ez ugye nem az a kategória, amiről itt beszélünk, illetve már eleve 200/400 GB kapacitásúaknak adják el a gyártók az eredetileg 256/512-es termékeket, tehát az OP "gyárilag" biztosított.

    Összefoglalva, ha a windows+játék+mp3+word/excel környezetben teljes kapacitásra formázod az SSD-t és ezt ki is használod, akkor max magadnak illetve az oprendszernek okozol kellemetlen pillanatokat a helyhiánnyal, az SSD vígan le fogja kezelni ezt is. Ez az ajánlás azóta él, amióta 120/240/250/500 GB-osak az SSD-k, nem pedig 128/256/512 a meghírdetett kapacitás.

Új hozzászólás Aktív témák