Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HoTDoG

    tag

    válasz myckey #1295 üzenetére

    A mikor érdemes/lesz-e jobb az árfolyamra szerintem csak a jósnők vagy nagyon magas szinten lévő bennfentesek tudnak bármit mondani.
    Amire az ismerősöd tud figyelni, hogy minimalizálja az átváltásból adódó költségeket.

    Egyébként én is hagynám Euro-ban a pénzt, és csak a szükséges mennyiséget váltanám. Az Euro jelen állás szerint egy sokkal biztosabb deviza mint a Ft. Egyes spekulációk pedig a Forint gyengítését jósolják - míg mások nem, micsoda meglepetés :) - így emiatt is jobb döntés lehet eur-ban tartani.

    A pénz legális, munkaadó utalta, tiszta sor. Gondolom van már egy kinti bankszámlája. Ha az nem ingyenes, akkor én nyitnék az N26 -nál egy bankszámlát. Ehhez az kell, hogy eurozona-n belül megadjon egy címet ahova a kártyát küldik amit át is vesz. Ingyenesen tud EUR-t utalni, felvenni, és nincs számlavezetési díj, európai OBA-nak megfelelő banki minősítéssel. Emellé nyitnék egy Revolut számlát, amire a pénzt ingyen utalnám N26-ról, majd a Revoluton bankközi árfolyammal váltanám, és a Revolutról költeném a pénzt vagy utalnám szintén ingyen magyar forint bankszámlára. Ha esetleges nagyobb összegű tranzakció esetén a Revolut kérne igazolást arról, hogy a pénz honnan van, akkor ezt is könnyedén lehetne igazolni papírokkal, hiszen bejelentett alkalmazott volt és utalták a fizetését. Ha pedig egy hónapon belül több mint 1.8 millió Ft értékben szeretne EUR-HUF-ot váltani, akkor előfizetnék havi 2.500 Ft-ért a Revolut premium szolgáltatására, amivel megszűnne az 1.8 millió Ft-os átváltási limit. Ezzel a folyamattal ingyenessé tudná tenni az átváltást és a pénzhasználatot.

Új hozzászólás Aktív témák