- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszayanou
aktív tag
Próbálgattam live usb-vel az új hetes verziót, és tetszik, hogy már így is érződik a stabilitása. A problémám, hogy firefox alatt csúnyák a betűk. Régebben használtam fedora-t, akkor ugyanúgy megvolt ez a gond, de már nem él a weblap az akkor használt megoldással.
A másik kérdésem, hogy a skype és a google talk plugin közül melyiknek van tárolója a rendszerhez? Az lenne a cél, hogy tárolóból tudjon frissíteni, mert ritkán kerül hozzám a gép, chaten keresztül pedig nem poén forrásból telepíteni.
KDE változatot használnám.
[ Szerkesztve ]
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
BoB
veterán
válasz szaszayanou #4301 üzenetére
google talkplugin-t töltsd le a google oldaláról. Architektúrának megfelelő .rpm ugye. Majd azt tedd fel akár konzolból, akár dolphin-ban rákattintasz.
Ez felteszi a google talkplugin repóját, onnan fog frissülni.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
válasz csendes #4297 üzenetére
A fedorás disks (lemezek) nevű progival néztem, azt írja, h nem tudja kiolvasni a smart adatokat. Majd megnézem hdsentinel-el is. Nincs telerakva, csak a gép és a tv között viszem a filmeket 1-2 db vagy ahogy kedvem tartja. Ezt pendrive helyet használom, nem tárolok rajta semmit, csak az utóbbi időben megszaporodott rajta a "hibás" film azért kérdezem.
(#4299) Vladi: Úgy nem mai darab, h vettem vagy 2 éve, használtan Sajna ntfs, a tv csak ilyen b.zi vindózer file rendszereket eszik
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Vladi
nagyúr
válasz szaszayanou #4304 üzenetére
rpm fusionnal nem sokra mennél, mert centosben nem sokra mész vele. atrpms és elrepo kell neked.
repo priorityt csinálj majd azért.il sole non sorge più ad Est!
-
szaszayanou
aktív tag
Flash-t melyik tárolóból tudom feltenni?
Megnéztem a centos 6-ot is. Érdekes, hogy a centos6 tárolóiban lévő freetype nevű csomag telepítésével megoldódik a firefox betűgondja. A centos7-ben már az alaptelepítés része a freetype, de ennek ellenére fennáll ez a probléma. Megnézem holnap gnome-al is, hátha KDE specifikus a probléma.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
válasz body007 #4303 üzenetére
hdsentinel kimenet:
HDD Device 2: /dev/sdc
HDD Model ID : PQI MLC 32GB SSD
HDD Serial No: ?
HDD Revision : Dev
HDD Size : 30559 MB
Interface : SCSI
Temperature : Unknown °C
Highest Temp.: Unknown °C
Health : Unknown %
Performance : Unknown %
Power on time:
Est. lifetime:Lehet rá kellene kötni a sata portra - csak hova? ez egy noti... - és úgy megnézni?
-
Vladi
nagyúr
válasz szaszayanou #4306 üzenetére
adobénél van saját tárolója a flasnek, azt felveheted. Illetve elvileg a chromeiumban is van.
Azt kellene megtudni, hogy milyen beállítást alkalmaz az a csomag. Szerintem ez pár kattintásos megoldás, de hová és mikor?
il sole non sorge più ad Est!
-
válasz Claude Leon #4308 üzenetére
Nincs keret, az ssd-n van usb csati:
-
whbear
senior tag
Sziasztok! Gondolom a Fedy-t ismeri mindenki. Én mostanában fedeztem fel, szinte mindent be tudtam állítani vele.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
Vladi
nagyúr
Napi bulvár hír:
Vladi 8 év után elhagyja a Fedórát!
Részletek: linkNa jó nem megyek nagyon messzire.
-
ViZion
félisten
pfujjj... Többet nem is ismerünk, a topikot zárjuk előtted...
Talán már kevés volt a kihívás?
Kérdések legyenek félkövérek vagy dőltek inkább. Vállszélesség az mellszélesség, nem? Featurt helyett feature-t. Most ennyi, mert álmos vok.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Vladi
nagyúr
"Talán már kevés volt a kihívás? "
Áh nem. Inkább már sok. Megöregedtem, elfáradtam. 17nél feladtam végleg az állandó frissítést, ismerkedést stb. nameg főállás, vállalkozás, egyetem és kisgyerek mellett már nem nagyon fér bele.
Mondjuk a feleségem kislaptopján még 19-van, jelenleg is arról észbúkozik.Köszi az észrevételeket, mondjuk összefoglalóba kellett volna írnom. Majd még frissítem.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz body007 #4318 üzenetére
Elvileg igen, most ezt szeretném kideríteni hosszú távú használattal.
Egyébként régebben még 2007 táján volt itt is gond az nvidia driver. Frissült a kernel és utána még előfordult, hogy kicsit várni kellett az új driverre. Megnézem.Megnéztem, elvileg az elrepós nvidia driver minden kernelhez igazodik a sorozatban. Tehát ha frissül a kernel nem kell kernel modult frissíteni hozzá. Jah.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz body007 #4321 üzenetére
yumex
Van, de félhivatalos tárolóból jelenleg nem tudtam feltenni, csak ilyen 3rd party helyről.- rpmfusion
Najó ez így nagyon tág. Annyi tároló van, hogy belefúlsz. Mi kellene konkrétan?- gnome 3.xx
Van, default fallback módban. De visszakapcsolható.Olyan, mint egy fedora 19/20 hibrid.
-
mAtThEw0319
senior tag
Hello!
Tudtok segíteni, hogy hogyan tudnék egy intel driver-t [link] feltenni egy Linpus Linuxra? Fedora alapú ez is, a csomag .rpm formátumú.
-
Vladi
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #4325 üzenetére
elvileg csak telepíted a csomagot. De szerintem valószínűbb, hogy már most is van intel drivered! Mert ami egyáltalán van, az nyílt forrástú, tehát a legtobb disztribútor szállítja.
ellenőrizd le:
/var/log/Xorg.0.log ide írja az üzeneteit, hosszú, de kiderül belőel, hogy van -e rendes drivered.Egyébként az a linpus elég nesze semmi fogd meg jól típusú os, inkább valami nagy általános disztró kellene neked, pl: fedora.
-
mAtThEw0319
senior tag
Tudom, hogy nesze semmi fogd meg jól.. de semmi se megy fel a netbookomra.. eléggé új darabnak tűnik. [link]
Ubuntu, Linux Mint, Fedora, Manjaro, Xubuntu, Lubuntu ezek mind nem mentek fel... Na jó az Ubuntut sikerült felrakni, de nem tudom kikapcsolni a gépet (nem áll le magától) plusz bekapcsolásnál megakad a pöttyös töltőképnél második bekapcsolástól. Azt mondják, hogy a videókártyámmal lesz a gond. Ezért kérdezem, hogy hogyan lehet ilyen típusú csomagot felrani?! Mert hiába klikkelek rá kétszer, úgy veszi mint Ubuntun egy tar.gz csomagot.. mintha belenne csomagolva és nem telepítő lenne..
-
ViZion
félisten
válasz mAtThEw0319 #4327 üzenetére
Az új Peppermint OS-t próbáld ki, ahola legtöbb linux elhavazott, ott ez működött. Új gépnél lehet ezzel is lesz pár probléma, de azért javítgatják.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Vladi
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #4327 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy valami házi patchet tettek a linpusba, hogy egyáltalán menjen.
Ha egyelőre jó neked, akkor használd azzal. fél, egy év múlva nézd meg újra a friss disztrókat. Egyébként miért nem mentek fel?
Kérdésedre továbbra is azt mondom, hogy nézd meg a driver helyzetét. Ha van grafikus felületed, akkor nem biztos, hogy kell. Egyébként mi a gond vele?
Ha végképp innen akarsz telepíteni csomagot, akkor a fedora installer rpm-et válaszd. Már ha rpm alapú a linpusod.
[ Szerkesztve ]
-
mAtThEw0319
senior tag
Rendben viZion! Meglessük!
Öő.. kifagynak a telepítők.. Csak az ubuntu települt eddig fel, de az első kikapcsolásnál kifagy... készítek majd videót és feltöltöm vhová, hogy ne kelljen majd mindig leírni. Vicc sajnos.. eddig csak a linpus volt ami működött, de az lassú a többihez képest, pedig ssd van a netbook-ban..
-
ViZion
félisten
válasz mAtThEw0319 #4330 üzenetére
Ha új noti, akkor keress bios frissítést. Frissítsd pendrive-ról, majd restart, load bios defaults, utána keresd meg a security-nél, hogy legacy boot is legyen CSM enabled. Pontos típus is segítene, de gondolom Asus, Toshiba... azok lefeküdtek a win 8-nak rendesen...
-
ViZion
félisten
válasz mAtThEw0319 #4332 üzenetére
NINCS, MERT "KIMARADT". Biost kell frissíteni, utána lehet w7 módba rakni a boot-ot, nem csak w8/uefi lesz.
-
ViZion
félisten
válasz mAtThEw0319 #4334 üzenetére
Nem. Pendrive-ra rakod, biosban megkeresed a frissítést és frissíted onnan. Nem para. Utána lehet legacy módban telepíteni, CSM module vagy CSM boot enabled, de van ahol win7 mode/ win8 uefi mode van.
-
ViZion
félisten
válasz mAtThEw0319 #4336 üzenetére
Másokban is van legacy, de nem működik bios frissítés nélkül. MS keményen pénzeli ezeket...
Nah, most rá tudtam nézni a típusra. Fain, ahhoz csak win alól hegesztős frissítés van. Akkor elvileg Legacy módban, nem uefi pendriveról kellene menjen a telepítés.
Ahogy nézem, legacy kapcsoló ide vagy oda, erre UEFI módban Xubuntut hegesztett egy sorstársad, a többi neki is szopcsi volt... Mint 17 Legacy installt is írnak. Legrosszabb esetben kikapod a vinyót, az nem garivesztős Acernél, tudom. Csak kérdés utána bootlna-e...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz body007 #4339 üzenetére
+1
Igazán bicskanyitogatóan gusztustalan amit MS művel, tényleg. 2014-es modellek legtöbbjénél (Asus, HP, Toshiba, ezekkel találkozom, de lehet másnál is) ha ott is a legacy, de "nem működik", még w7 telepítés sem megy bios frissítés nélkül. Persze a gyárból véletlenül hiányos biossal jött ki. Mint az okostévék, amik jelentenek "anyucinak", persze véletlenül... jah, lehet frissíteni -és akkor nem látod, h jelent Mocskos ...nemíromlemertkibannolnak... banda mindegyik. Persze megértem, hiszen értünk teszik, nem igaz?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
mAtThEw0319
senior tag
Bios frissítés felrakva Windows 8.1 alól, de sajnos nem vagyok előrébb.. csak a Linpus Linux megy fel rendesen. Ubuntut is sikerült néha feltenni, de az kifagy a telepítés végénél az újraindításnál. Majd egyszer sikerül bejelentkezni és utána leállításnál fagy ki... azt mondják az Ubuntu topicban, hogy driver problémám van. Eddig annyit léptünk előre, hogy lett frissebb biosom, de ugyanúgy ott tartok, hogy csak legacy meg uefi közt tudok varriálni. Semmilyen új menüpontom nincs. Holnap fog lejárni a 62 óra. Szerintetek vissza vigyem vagy szenvedjek még? Mert nagyon tetszik dizánjban a netbook. Ilyet nem találtam sehol... már megbékélnék a Windows 8.1-el is, de ott a touchpad driver felrakás után sem akar működni a touchpadom,..
-
Vladi
nagyúr
válasz mAtThEw0319 #4342 üzenetére
Szerintem próbálj megbarátkozni a linpus linuxszal. Azzal mire jutottál? Nem lehetetlen azzal használni tartósan. Majd fél, egy év múlva próbálj rá nagyonfriss disztrót. Mondjuk akár fedora rawhide is lehet! Akkor már látszik, hogy jó irányba megy -e a fejlesztést.
Vannak ilyen összegányolt hardverek, amikhez alig van driver. látod még win oldalról sem. Sajnos olcsó húsba nyúltál.
-
ViZion
félisten
Igazán azért a Celeronért nem lenne nagy kár...
Pentium quad
i3 Haswell Acer, 15 Wattocskás, igazi kis méregzsák Nah erre felmegy win7, linux, akármi. Ezt kapta az asszony.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
BoB
veterán
Én visszavinném.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Cyrin
addikt
Télleg vidd vissza, kár lekorlátozni magad egy linuxra, ami még lassú is.
Vidd vissza, vegyél másikat, ez nem jött be, csak szenvednél tőle később... -
mAtThEw0319
senior tag
Nagyon lassú... egy ubuntu, xubuntu, mint 17 száguld ezekhez képest...
(#4344) ViZion Az első az jó volna, ha nem lenne érintőkijelzős.. nekem matt kijelzős 11,6" kell.
(#4345) bob.zxr és (#4346) Cyrin Az lesz, de sajnos csak egy ugyan ilyen típusúra tudom, csak kicserélni, mert nincs pénzem perpill egy drágábbra.... :/
-
Rimuru
veterán
Nekem is Acer van, szintén UEFI. Ha legacy módban van USB-ről akkor is UEFI-ként bootol, optikai meghajtón keresztül tökéletes.
Vigyázat, csalok!
-
csendes
őstag
válasz mAtThEw0319 #4332 üzenetére
Nem ok nélkül félsz, mert volt akinek sikerült téglásítani Acer E3-111 notebookot a frissítéssel [link]. Az UEFI opció megjelenítéséhez segítséget kértek itt, de sokra nem jutottak: [link]
Szerintem a konkrét esetben csak az Acer a hunyó, egyszerűen tele van bug-gal a BIOS, de egyébként sem könnyű működésre bírni Linuxot rajta. [link][link][link]
HIába árulják Linux operációs rendszerrel, ez a notebook ahogy írják nem "Linux-barát".Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest