Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Felraktam a TV-t végre. Volt pár előzetes kör vele.

    Először megpróbáltam a meglévő gerenda-detektorommal kipuhatolni a merevítéseket. Az ment, de folyamatosan jelzett, hogy elektromos vezeték van. Mivel egy elég bénácska műszer volt, ezért vettem egy felső-közép kategóriás cuccot, de azért még nem profi készüléket. Ez sokkal pontosabban adta a merevítés helyét, még a szögeket is érzékelte a falban. Viszont a közelben jelzett elektromos vezetéket. Van is egy kapcsolódoboz a falban magasan, onnan vélhetően ment lefelé egy ág. Viszont a fal másik oldala a konyha hátsó sarka, ott is van egy doboz a falban alacsonyabban. És onnan mennek oldalra vezetékek mindkét irányban. Azt érezte a cucc. Mivel elég nagy területen voltak kábelek, ezért megpróbáltam csak a gerendába rögzíteni.

    Azt nem tudtam, hogy fából van-e a merevítés, vagy volt ott valami felújítás és már fém merevítéssel dolgoztak-e. Nem mindegy, hogy lehet-e expandáló tiplivel dolgozni és abba csavarozni vagy sima facsavar a gerendába. A legkisebb fúrómmal fúrtam pici lyukat és csak gipszkarton és fa jött ki. Valamint nem vágtam le a villanyt és víz sem spriccelt. Eddig legalábbis.

    Asszonynak előtte megmutattam, hogy miként kell életmentő lélegeztetést és szívmasszást csinálni, aztán fúrtam :)

    Sikerült teljesen vízszintesre felrakni a keretet, amire a dönthető konzol megy. Aztán TV a szófára, konzol rá és felraktam úgy, hogy asszony oldalról navigált.

    Előtte meg a vadonat új TP-Link 5-portos gigabites switchet beépítettem a média szekrénybe. Onnan megy egy ág a Raspberrybe, egy másik a TV-boxba, egy harmadik tovább a NAS felé. Be lett építve az erősítő, rákapcsoltam a hangfalakat, meg a TV-t optikai kábellel. Most már csak odébb kell rakni a végleges helyére a könyvespolcot, aztán mehet rá a NAS és be tudom kötni azt is. Utána pedig kell kábelcsatornát raknom a kábeleknek, hogy ne lógjanak mindenfelé.

    Ha ez megvan, akkor össze tudom applikálni a Dudu és Jahno által javasolt net továbbítót, aztán a printer mehet az emeletre. Ha ez is megvan, akkor pedig ki tudom pakolni a ruháimat a dobozokból. Ha ez is megvan, akkor fel kell szerelni a bringatartót a falra a sufniban, aztán akkor védettebb helyen lesz az országúti gép.

    Utána össze tudom rakni a számítógépet, mert az is darabokban van még.
    Szóval lesz még mit csinálni.....

    Az első rendes grillezés piszok jó lett. Most fedővel a grillen sütöttem, nagyon jó füstös lett a cucc és elképesztően átpuhult a tarja. Bár csak 47-es a grill, de elképesztő különbség a kis 37-es után.

Új hozzászólás Aktív témák