Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • i2k

    senior tag

    Microsoft: ingyenes kell legyen a generációk közötti játékfrissítés

    Több piaci szereplő is azon az állásponton van, hogy a videojátékok árának növekedése elkerülhetetlen, főleg annak fényében, hogy az új generációk érkezésével tovább nőnek a fejlesztési költségek. Ahogy arról beszámoltunk, elsőnek a 2K fogja meglépni a Xbox Series X és PS5 játékok árának növekedését a kosaras játékaival, de többen is fontolgatják a legalább 10 dolláros/eurós emelést.
    A Microsoft viszont nagyon erősen hangsúlyozza a kiadók számára, hogy egyáltalán nem fogja megengedni azt, hogy a Smart Delivery funkciót használó játékok bármilyen módon is drágábbak legyenek, mint az Xbox One-os változat. Ha egy kiadó nem kér a Smart Delivery nyújtotta előnyökből, később ezt nem adhatja a játékhoz, tehát fontos presztízsveszteségről beszélhetünk majd annál a címnél, amiből ez a funkció kimarad.
    A Smart Delivery a Microsoft azon törekvése, hogy az Xbox One-ra megvásárolt játékok bármelyik pillanatban átvihetőek legyenek Xbox Series X-re is, akár akkor is, ha ezt a játékos lemezen vette meg. Amennyiben valaki behelyezi a One-os játékát a Series X-be, akkor a Smart Delivery-vel a konzolra letölthetővé válik a next genes változat és szabadon játszhat vele a felhasználó úgy, hogy még a korábbi mentései és eredményei is megmaradnak.
    Egyelőre körülbelül 14 cím támogatja majd ezt a funkciót, mint például az Assassin’s Creed Valhalla vagy a Cyberpunk 2077. A cél tehát az, hogy egy játékot elég legyen egyszer megvásárolni, így az Xbox Series X könnyebben indulhat világhódító útjára."

    A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

Új hozzászólás Aktív témák