- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #54846 üzenetére
Meg tudlak érteni. Neked elég ez a lámpa is. Viszont, itt a többségnek ez a lámpa roppant gyenge. Mint teljesítményben, mint tudásban, és felépítésben is. Nem is EDC méret, nem zsebbarát. A belső töltése sem nagy szám. Bocs, de ezek a tények. Ezért, nem igazán ajánlgatnám. 😉
-
ZozzV6
senior tag
válasz bringasisti #54853 üzenetére
Igazából majdnem mindenki egy hasonlóval kezdte itt a fórumon mint ez. Én is
Elsőnek volt egy ilyesmim és tök csodáltam hogy milyen messze visz. Aztán jött a keresgélés a neten és ide lyukadtam ki.Úgy voltam hülyék ezek itt a fórumon miért ajánlgatnak S2+-t meg C8-akat. Azok refis lámpák fix fénnyel. A zoomos sokkal jobb mert több funkciós. Aztán vettem egy C8-at és leesett az állam pedig most már azt is egy átlagos lámpának tartom mert tudom milyen mély a nyúl ürege. Ellenben mai napig használok C8-at mert végtelenül egyszerű, minden eleme olcsón kapható és nagyon gyorsan könnyen javítható. Bár nem jellemző rá a meghibásodás de mégis megnyugvással tölt el ha bármi van nem kell kidobni hanem vehetek bele üveget, refit, ledet, drivert, kapcsolót. És a tuning lehetőségek is korlátlanok nem túl drágán. Nem akarlak rábeszélni hogy vásárolj be mint anno én mert ha neked az teljesen megfelel akkor te így érzed jól magad és ez rendben is van. Van akinek a mobilfény jelenti az összes lámpáját és még eddig egész sokan életben vannak közülük isYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #54851 üzenetére
Köszönöm szépen. Ez tényleg olyan 150 - 200 m távnak néz ki. Azért ez nem áthidalhatatlan táv.😉
-
JHMEG
csendes újonc
válasz bringasisti #54835 üzenetére
Keeppowert,bangood,fasttech, de nekem aliról se volt gondom még aksival.
-
bringasisti
őstag
Én azért vettem hogy ha áramszünet vagy valamit meg kell csinálni legyen. Világítani akarok vele nem villogni. Nekem ez nem olyan sarkalatos kérdés mint aki egy ilyen topic állandó tagja.
BENEFON DELTA--------N8
-
veterán
-
tigipuf
senior tag
Astrolux c8 (silver) preorder,kuponozva 18,99. vagy Convoy c8?Csak azért érdeklődök mert convoy c8 volt már több is semmi gondom vele,csak állandóan el kell ajándékoznom a családban, .
Többször volt már téma a fórumon a 2 lámpa,szerintetek érdemes lenne kipróbálni az astroluxot is esetleg?"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
pittlaren
csendes tag
Megjött a Convoy S11
Abszolút semmi szükségem nem volt rá a többi lámpám mellé, egyszerűen akartam egy 26650-es lámpát megfizethető áron. Bár első blikkre csak egy felfújt S2-nek néz ki, valójában nagyon pöpec lámpa, egyszerű menüvel, semmi faxni, sallangmentes cső-dizájnnal. Tetszik nagyon.
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
bwoay
nagyúr
válasz bringasisti #54857 üzenetére
csak amiatt tettem szóvá az 5000 lument, mert egyből az szúrt szemet. nem vonom kétségbe, hogy jó a lámpa, azt meg pláne nem, hogy a te igényeidnek tökéletesen megfelel, csak nem értem, miért kell egyes gyártóknak ekkorát lódítani. pont, mint a 80 MP-es kamerákkal ellátott olcsó mobiltelefonok, vagy a 200 W-os BT speakerek. miért kell hülyének nézni az embert?
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
FBLLMAG
senior tag
Én akkut innen is szoktam rendelni.
Áramszünet
- 1 - 2 óra > mindegy milyen lámpát használsz
- 1 vagy több nap >
-Tudtad, hogy ha mennyezetre világítasz, 50 % - 60 % fényáram veszteséggel számolhatsz?
Fali / asztali órában, távirányítóban, mérlegben, stb. otthon milyen akkut / elemet használsz?
Pont, ezért van Nitecore LA10 -esem, lesz Fenix CL23 -asom (lehet, hogy a Nitecore LA30 is meglesz).Valamit meg kell csinálni - (lámpa is kell, fényre van szükségem, és általában jó, ha szabad mind a 2 kezem)
1., Vagy a számba veszem a lámpát, és így világítok
- az a 3 - 4 cm átmérő, nem igazán kényelmes. Akkor már inkább valami vékonyabb lámpát használnék
- szájba venni a lámpát, nem biztos, hogy annyira egészséges2., Vagy fejlámpát használok (legalább 80° -ban világítót), így pl. kényelmesen tudok kapcsolót, lámpát szerelni akár a spájzban is. A mágnestalpas pipalámpa jól jön éjjeli kerékcsere idején is.
A zseblámpákkal körbenézek otthon, esténként sétánál szoktam használni kivilágítatlan környezetben, nehogy ajándékba lépjek, stb. Minél apróbb, könnyebb, annál jobb. A 8 cm hosszú zseblámpámat könnyedén zsebre vághatom, a 80 g tömege (akkuval) meg nem húzza le a zsebemet, még nyáron sem.
Persze, Te döntöd el, hogy mire mit használsz.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Engedd el! A topikban mindennapos "lakók" vagyunk már szinte, hidd el, nagyon sok IGAZI "szakember" van itt köztünk. Nem azért mondják, hogy "kevés" nekik ez a lámpa, mert meg akarnak sérteni, hanem azért, mert van SOKKAL-SOKKAL jobb, erősebb alternatíva. Fentebb azt is leírta már a kedves fórumtárs, hogy majdnem mindenki ilyesmivel kezdte. Én magam valami AA-s Police lámpával kezdtem, rá volt írva talán az, hogy 50.000 Watt, amikor meg bekapcsoltam, majdnem leestem a székről, mentem vele az erdőbe baglyokat gyilkolni, kisütöttem a retinájukat. Aztán jöttem az SK68-as és hasonló lámpák, amik nyugdíjazták a bagolygyilkos Police lámpát, akkora fényük volt.
Aztán rátaláltam erre a topikra és jöttek a VALÓDI lámpák és dobtam az ilyen "szarokat", mint ami a tied is. És még mindig nem bántásból mondom, csak gondold át kicsit, kérlek, hogy egy ilyen "szaktopikban" vajon miért ajánlja mindenki a C8-S2+ párost? Nem lehet, hogy azért, mert jók?
Aztán szólj, ha kiélvezted majd az S2-C8 párost, ajánlunk olyat is, ami nyugdíjazza ezeket is!
Persze, tudom, neked csak egy otthoni lámpa kellett áramszünet esetére... Ahogy mindnyájunknak! De majd elkap a gépszíj, és nevetni fogsz az előző 5-6 hozzászólásodon.És hidd el, nem bántani akarlak! Meglátod!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
JHMEG
csendes újonc
válasz Vertigo18 #54864 üzenetére
Teljesen jogos!
A polisz lámpa és a zúúúúmos nagymami lámpák
Én csak annyit tennék hozzá,hogy az ciki mikor az áramszünet tovább tart mint a lámpa.Vagy a szerelés!
Áramszünetre (a klasszikus gyertyázás helyett) én rendeltem USB lámpákat.
Mivel már bontott laptop aksiból van már vagy 3db 6-8 cellás powerbankom így az biztosan kitart áramszünet végéig!
Egynek is nagyon jó fénye van,de kettővel még jobb!
Ez a fajta meg azért jó,mert mindkét oldalán van led,és egymásba lehet 2-őt is dugni.
Darabja mondjuk 70 cent postával... -
gyapo11
őstag
Hát ez tetszett ahogy lerohantátok bringásistit a lámpájával.
Elég lett volna a tények ismertetése, mennyiért milyen lámpát ajánlotok helyette, aztán majd ő eldönti hogy melyik éri meg neki vagy marad ennél, ami most van.
Egy ilyen sok tapasztalattal rendelkező fórumnak nem az a feladata, hogy rábeszéljen bármire, hanem azokat az infókat kell leírni a kezdőknek, amiket sok idő lenne magának összeszedni, vagy egyáltalán nem tudja mert nem tudja kézbefogni a lámpákat, nem tud méréseket végezni.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
JHMEG
csendes újonc
válasz gyapo11 #54867 üzenetére
Szerintem nem rohanták le!Mindenki leírta,hogy van egy lámpája ami neki olyan,mintha wartburgból átülve a suzukiba már bmw.Tényeket írtak,hogy annyiért már vehetett volna egy c8,s2, de akár egy 502B-t is.
Más!Mindenkinek!
Lumintop ODF30 -at honnan lehet most rendelni?
C-s van:
Bangood 78,88$
Gearbest 59,9$
Fasttech 59,75$Simát szeretnék,mert fosok,hogy beázik az az usb csatlakozó!Esetleg valaki nem tud valamelyikhez valami jó kupont?
Csak új,null km-es játszik,mert nem nekem lesz. -
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #54867 üzenetére
Pont ez volt a cél. Nem ajánlottunk lámpát.
1., Akkut keresett - Volt ajánlva neki
2., Megmutatta mit használ > aztán jött a "Mindenkinek csak ajánlani tudom! Kettő van belőle" hozzászólása > Na ez a hozzászólás indította el a lavinát.
3., Mindig mindenki hozzátette, hogy tiszteletben tartja a választását, de ne ajánlgassa, mert esetleg létezhetnek más lámpák is
4., Támadással reagált, arra akinek ilyen lámpája is van. > Elmagyarázta, hogy kezdte, mi a véleménye
5., Ezután jött, hogy miért is vette
Többen is reagáltak az utóbbi 2 pontra. Be is mutatta a lámpája fényét. Megköszöntem. Egyikünk sem támadott, igyekeztünk értelmesen fogalmazni. És Te is elismerheted, hogy a legtöbb esetben, tényleg ez a fejlődés menete, és elkezdenek gyűlni a lámpák.
-
MittuDomain_
őstag
Szia!
Én nagyon szívesen megfordítom a dolgot:
Megmutatom neked egyik este a lámpáimat, ha kíváncsi vagy. (Bp. XI.)
A ~90%-át akcióban vettem, de nagyon komoly statisztikáim vannak, szóval mindegyikről meg tudom mondani forintra, menyibe fájt, így tudsz ár/érték alapon választani. Bárhogy is, már a 3-4e körüli lámpák a megvilágosodás, minden értelemben.
Tény, igen jó akció vadász vagyok, egy C8F pl. kicsivel 4e felett szerintem is a pofátlanul olcsó kategória, de akkor is ennyi volt, nincs mit tenni.Így bele sem kell ugranod semmibe, kapsz lehetőséget kipróbálni mindet, én itt nem is vagyok nagy kutya azzal a nagyjából 20-25 féle lámpával.
Az igazán belépő dolgokat elajándékoztam már mindet (RJ-03 fejláma, SK68 és klónjai, stb...), de ha úgy gondolod, ilyet is szerzek addigra.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
gyapo11
őstag
Alin akciós a Liitokala 26650.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz MittuDomain_ #54871 üzenetére
Ez a szimpi és követendő módszer, infókat adni, ha még megmutatni is van lehetőség, az már szuper.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #54873 üzenetére
És ezért volt már párszor lámpa találkozó is. G@ben -nal, Zozz -zal is már párszor összefutottunk ez végett. Láttuk a lámpákat működés közben, ki lehetett próbálni, kézbe lehetett venni, véleményt osztottunk meg, stb.
Aki akart, eljöhetett a találkozókra. Nyilvános volt. FB, és a fórumokon is időben megvoltak hirdetve. A Győriről videó is készült. Más is tervezhet ilyen találkozót.
Nekem 2011 -ben már volt MagLite XL200 -asom, 2012 -ben Led Lenser M7 -esem. Azóta Fenix, Olight, Nitecore, Acebeam, Armytek, Zebralight, Manker, Klarus lámpáim is voltak / vannak, ennek többszörösét próbáltam. Rájöttem, nemcsak az eget verő fényerő számít, van sok más minden.
Szerelékeim is vannak, meg céllámpáim is, ezért írom mindig, fejre fejlámpa, bicajra biciklilámpa, diffúzor helyett inkább lámpás, ami használhatóbb.
Most meg a Convoy, Astrolux, Sofirn lámpákat fogom próbálni. A ZOOM -os lámpákat is már próbáltam, sajnálom, nem tudtak meggyőzni.
-
JHMEG
csendes újonc
válasz Zoli-bácsi #54874 üzenetére
Köszi!kipróbáltam,de nem jó,nem működik
-
arti1121
senior tag
Sziasztok
Szeretnék rendelni 4db panasonic 3400mah 18650 - et védett akukat. Lenne valakinek linkje hogy mostanság hol érdemes beszerezni?
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
vince
őstag
válasz arti1121 #54878 üzenetére
fasttech, banggood ha biztosra szeretnél menni. Ha kalandvágyó vagy, akkor irány az aliexpress
gearbest is jó lenne, ha épp kapható lenne náluk - de vagy kifogytak belőle, vagy nem szállítanak ide."Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
bringasisti
őstag
Ez mindenütt így van 18650 aksi 5 évvel ezelőtt 6800 mAh vagy ami lámpáról beszélünk 26650 aksi 8000 mAh ezért a második lámpát aksi nélkül vettem mert csak 1400 mAh a valós érték. Ugyan ez a fény részéről. De azért egy jó lámpa főleg mert az aksi +30% és mert a nagy felület miatt nem melegszik. Nekem például a fókusz többet ér mint a fix tükör
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz MittuDomain_ #54871 üzenetére
Bár szomszédok vagyunk, de köszi nem . Számomra ez egy olyan eszköz amit itthon és a telken ( ezért van kettő ) minden fél évben veszek elő
BENEFON DELTA--------N8
-
HardSanyeee
őstag
Ha jól látom ma érkeztek meg a Convoy boltba a 21700-as lámpák, egész konkrétan (régi nevükön nevezve) az S2+, C8+ és L2 (szerintem fixen egy akksis változatban). Sajnos jelenleg csak 6500K-s változatban kapható mindegyik, remélem később ez változni fog. Illetve (bár lehet hogy ez csak számomra fájó pont, de) az S2+ abban a kékes-szürke színben kapható csak.
Illetve pár napja befutott a H1 is.Egész korrekt árazások szerintem
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #54881 üzenetére
A 18650 -es 3500 mAh; a 21700 -as 5000 mAh; a 26650 -es 5000 mAh; a 14500 -as 800 mAh. Ez fölött sokkal már kamu, sokszor, töredéke a ráírt kapacitásnak. 4 - 5 $ -ért már kapni jó védelem nélküli akkut. A ténylegesen 1300 mAh -ás, 18650 -es xxxfire akku meg 2 $ körül kapható. Ráadásul, 2 A leadására sem képes. Megéri?
Nem mindig az "olcsó" az olcsó.😉
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz HardSanyeee #54883 üzenetére
Egyre olcsóbb a H1. Alakul. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #54882 üzenetére
Nem kell vásárolni. Csupán képben leszel, miről írunk a fórumon.
De ha nem, hát nem.Ha később esetleg meggondolnád magad, várunk valamelyik lámpa találkozón.
Egyébként, pont most vásárolom fel egyik fórumtársunk lámpakészletét mert meggondolta magát, és csak fejlámpára van szüksége. 😉 Másnak a színárnyalat nem tetszik, stb. Lámpát is lehet cserélni, de akár ledet is. 😉
-
veterán
L2-ből miért kellett 21700 akkus verziót csinálni
Az alapból 26650 akkus, azt egy betétcsővel lehet használni 18650 és 21700 akkukkal is.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
peestike
őstag
A blf-en van egy kis szösszenet a fireflies e01-ről. Annyira nem meggyőző nekem, de legyen szíves egy hozzáértő is megerősíteni/cáfolni.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
-
arti1121
senior tag
-
ZolkoW
őstag
remek hírek ! :)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MittuDomain_
őstag
Tegnap megjött az FT03 és a C8F, gyereknap.
Persze bekapcsolni még egyiket sem tudtam, éjfélre értem haza, hulla fáradtan.21700-ak még úton. Az Astrolux nekem is zörög, a fehér teflon lap lesz a ludas itt is. Hogy lesz-e hőtágulásos pattogás, majd kiderül, megírom.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Ra3
őstag
válasz MittuDomain_ #54898 üzenetére
Színhőmérséklet?
Sofirn SP40 már van a BG-n 6400ft-ért, 5200-re tudtam pontozni, de biztos lesznek rá kuponok is közben. Kialakításra, méretre olyasminek tűnik mint a H03, ha jók lesznek a tesztek bepróbálok egyet.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
MittuDomain_
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest