Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz Ghard #84863 üzenetére

    Nem a Postával kell intézned, hanem az eBay-től kéred vissza azt amit nekik fizettél. Lásd Összefoglaló, 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a szállító újból beszedné.
    Nem kérnek egyébként érte pénzt, mert ez nem az a felülvizsgálat, de nem érdemes variálni mert 120-150 nap mire reagálnak (az eBay-en max 60 napig kérheted vissza, ezért is kell rögtön az átvétel után indítani) és van amikor tényleg nem kapják meg az adatokat és egyébként is el fogják utasítani azzal hogy ők nem hibáztak.
    Egyébként volt több eset hogy visszaadták, mert kezdetekben rosszul működött a programjuk. Azzal nem tudsz mit kezdeni hogy sok esetben nem a törvényi előírás szerint vámolnak, nem a vám-árúnyilatkozat alapján csinálják.
    Jelenleg ebben az országban nem lehet fellépni ellenük, gondolom te sem kockáztatod meg hogy a NAV-ot feljelentsd a dupla áfa beszedése miatt, ami a Posta nem megfelelő munkája miatt történik.
    Szerencsére az eBay biztosítja ezt a lehetőséget így tényleg nem kell a Postával hadakozni. Hozzáteszem az AliExpress is visszaadja ilyen szituációban az áfát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák