- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz wyattthoearp #42049 üzenetére
Bármilyen FC jó neked, mondhatni, vtx is kb mindegy, már fityingekért kapni sokcsatornásakat.
Én F3 FC t használok, mert már okos, ügyes, de úgy látom kevesebb softmounttal is élhető (nekem most konkrétan nincs se fc se motor alatt, és tökély)Amúgy saját építésen nem gondolkodsz? Legjobb móka
"Oh my Goa'uld!"
-
wyattthoearp
tag
válasz Peaceliker #42052 üzenetére
Építettem egyet, zmr250, kingkong 2205 motorok, 20a szabályzók, naze32 fc. De nem tudom használatra rávenni. Hiába küzdöttem vele drága órákat, nem tudom beállítani, hogy repüljön. Cleanflightban már állítgattam, de csak nem megy. Ha megjönne a gyakorlat, akkor ezt is lehet fel tudnám éleszteni. Kamera platformot építettem többet is, de azok szerintem, legalábbis az én szintemen, egyszerűbbek voltak.
-
Peaceliker
addikt
válasz wyattthoearp #42055 üzenetére
mi a hiba jelenség? melyik távval? receiver fülön volt élet?
ha devo és nem armolt, akkor tartomány kevés, minimum és maximumnak közel kell lennie 1000-2000 hez, akkor scale t kell modell/mix ben feljebb tenni. Flysky al egyből ment nekem arm.
"Oh my Goa'uld!"
-
wyattthoearp
tag
válasz Peaceliker #42057 üzenetére
Az első négy csatorna rendben volt a cleanflight alapján. Ha rádugom az akkut, nem történik semmi, aztán próbálok armolni, akkor zenélnek a szabályzók felpörögnek a motorok és ennyi.
-
Peaceliker
addikt
válasz wyattthoearp #42058 üzenetére
na ha 4 csati van az már vmi. melyik távval és milyen vevővel próbálkoztál?
"Oh my Goa'uld!"
-
wyattthoearp
tag
válasz Peaceliker #42059 üzenetére
Flysky. Fs-ia6 vevő. Cleanflightban tudom mozgatni a 4 csatornát, de néha 2-3másodpercre megfagy a mozgása a visszajelzőknek. Nem tudom, hogy itt mi hibázik. Ha a motortesztet elindítom nem történik semmi. Ha bármit megváltoztatok és újraindítja az fc-t akkor felpörgeti a motorokat. Ha lehúzom az akkut akkor fékeződnek a motorok azonnal. Fogalmam sincs mi lehet.
Emax simonk 20A esc-k vannak rajta. Lehet ez a baj, hogy ezek nem rá valók?[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz wyattthoearp #42060 üzenetére
na az lehet, hogy azok lassabb vezérléshez szoktak. gondolom azok oneshot ot sem tudnak, fc pwm re van állítva kimenetre? esc kalibráció megvolt?
"Oh my Goa'uld!"
-
wyattthoearp
tag
válasz Peaceliker #42061 üzenetére
Kikapcsoltam a dshotot, mostmár mennek a motorok. Armolni nem tudok sajnos, ha kihúzom szélre a joyokat, akkor villan egy zöldet az fc de nem történik más.
-
kriszbon
őstag
válasz wyattthoearp #42062 üzenetére
Csak az egyiket(általában balos) kell húznod vagy jobb vagy bal alsó sarokba.
Ha így csináltad akkor nem szóltam.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
wyattthoearp
tag
válasz kriszbon #42063 üzenetére
Kipróbálom, köszi. 😃
Csak összehoztátok!!!
Hálásan köszönöm mindenkinek a segítséget!
Holnap megreptetem.
A motorok forgásirányát tudom állítani a cleanflightból, vagy forrasztanom kell. Nem úgy vannak feldugva a motorok, ahogy a számozás a cleanflightban írja, az gond?[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz wyattthoearp #42064 üzenetére
Nincs mit szívesen.
A forgásirányt biztos lehet állítani valahogy forrasztás nélkül, csak én azt nem tudom.
Ha CF alatt megpörgeted a motorokat külön egyesével, akkor a gépen a CF szerinti motornak kell forognia, és abba az irányba ahogy mutatja.
Ha nem így van, akkor gyorsan meglátod hogyan csinál flippet a gép, de nem a levegőben hanem mindjárt a földön mikor indulnál.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Peaceliker
addikt
arm ot tedd át egyik kapcsolóra, az biztosabb. illetve arra figyelj, hogy ha repmód fülön egyik repmódban sincs, akkor az acro
esc kalibrációt majd csináld meg az fontos.
blheli ből lehet, simonk ból nemtom lehet e fordítani, fc ből asszem nem lehet.
ha motor order eltér az baj, egyből búgócsiga lesz belőle. illetve fc orientációra nagyon ügyelj."Oh my Goa'uld!"
-
wyattthoearp
tag
válasz Peaceliker #42066 üzenetére
Köszönöm neked is, kriszbonnak is. Holnap akkor átkötögetem a motorokat, ellenőrzöm a forgásirányokat. Az armot hogyan kell áttenni kapcsolóra?
-
Teréz Atya
senior tag
A SimonK ESC csak síp- és füstjelekkel kommunikál, programozni meg csak a gáz ritmusban húzogatásával lehet. Hogy mennyire utáltam, arra nincs kifejezés.
Ha silabs esc-ed van, annak blheli-sétésére írtam cikket.
A blehli tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés és segít, ha fáj a torkod. Viszont nincs visszaút. Ha egyszer felflashelted, blhelin maradsz.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
válasz wyattthoearp #42067 üzenetére
nincs mit
modes fülön lehet repmódot, armot, csipogást és miegymást állítani
"Oh my Goa'uld!"
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #42068 üzenetére
Ezért van nekem emax simonk program cardom 😃. De ez is a kamera platformokból maradt. Mit vegyek most? Emax blheli 30A jó?
-
kriszbon
őstag
Ma beleraktam a V-tail kamerába egy másik lencsét, olyant ami 170 Degree névre hallgat (ebay vásárlás volt).
Nem igazán vagyok elájulva tőle, ha BG-s is ilyen lesz akkor jól bevásároltam azzal is, de majd meglátjuk.Nem ugyan akkor készültek a képek, az első borús időben eredeti lencsével, a második ugye a cserélt lencsével ma.
Nem hiszem hogy ez 2,8-as lencse lenne, mert nekem nagyon nem úgy tűnik hogy az arányok jók lennének, olyan távolinak tartom a látott képet, nem tudom hogyan lehet ezzel majd repülni.
Na meg szerintem ez nincs 170 fokos szög, mert ahonnan készült sokkal többet kellene látnom a helyből, figyelembe véve az állítólagos szöget.
De persze én nem értek ezekhez a vackokhoz, de hogy ezt hogyan fogom megszokni, azt nem tudom.Ja.. azt meg nem írtam hogy a DVR felvételből valók a képek, bár ilyen lenne a látott kép is.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Jackal2
senior tag
Blhelibol lehetne de ez simonk szoval kabel csere...
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Teréz Atya
senior tag
válasz wyattthoearp #42070 üzenetére
Valami olyasmire emlexem h a Simonk-nál FW flasheléssel lehet menetirányt változtatni. Aztán rágugliztam, és van amelyiket meg lehet győzni programozással h válatoztasson irányt. Én mindenesetre megnézném milyen MCU van az ESC-en és megpróbálnám fel-blhelisíteni, ha van hozzá hex, már csak az aktív fékezés miatt is. Ilyen nagy és nehéz dögöknél nem is hinné az ember h mennyire fontos.
Ha újat veszel, akkor az legyen már blheli_s, BB2 a DSHOT600 miatt.BTW jön a DSHOT1200 és mellette a Blheli_32.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #42075 üzenetére
Veszek inkább újakat, súly miatt is, dshot miatt is. Ezzel csak amiatt raktam össze, hogy ezek voltak itthon.
Linkelni tudnál kérlek dshot 1200-ast?
A vevőt is lecserélném, nézegetem a flysky vevőket, de az x6B típusnál azt írják, hogy a failsafe csak pwm-mel működik. Pedig átállnék sbusra(azért erre mert a naze32 ezt írja harmadikként a pwm-en, és a ppm-en kívül).
El lehet tévedni a protokollok és a mindenféle kapcsolódási dolgok dzsungelében. -
Wheex
csendes tag
válasz Buvana #42054 üzenetére
Nekem már több mint egy hónapja a postán van a csomagom, tegnap hívtam őket azt mondták már nem csak a postára kell sokat várni a NAV is minimum 2 hét míg feldolgozza a vámkezelési nyilatkozatot és a beküldött dokumentumokat. Az ajánlott levelet meg se vártam egyből küldtem nekik a papírokat ezzel spóroltam egy hetet mert a levelük a vámkezelésről egy hét alatt ért ide.
Célország - Gyorsítótár Idő: 2017-06-13 08:47
2017-05-26 09:30 Processing customs documents
2017-05-18 10:54 Addressee contacted
2017-05-15 12:33 Under postal customs procedure
2017-05-08 06:37 Processed in the destination country
2017-05-02 17:24 Item sent abroad
2017-05-02 12:15 Item sent abroad
2017-04-28 15:46 (Hong Kong), Item accepted by postal operator
Származási ország - Gyorsítótár Idő: 2017-06-13 08:47
2017-05-15 07:55 HU, Held by customs -
Baku
aktív tag
Tegnap kora este végre sikerült kipróbálnom a Bugs3-at. Lenyűgözött (mint első brushless gépem). Kamera nélkül, mint egy rakéta, olyan erős, és gyors, de a "mindössze" 203 (!) grammos kamera pakkot (Sjcam4000 + walkera gimbal + 250mAh 3s akkupakk) is szépen vitte, bár felszálláskor jól érezhető volt, mennyire "nekifeszültek" a motorok a súly megemeléséhez. Igazán nagy élmény volt egy ilyen erős, dinamikus gép első reptetése. A GPS tracker rendesen működik, bár (hála istennek) a gépet nem kellett megkeresni, igen óvatosan tekeregtem vele kb. 150m-en belül....
-
NightLord
tag
válasz varadigabor #42041 üzenetére
Én ezt a 3s 850mah infinity-t használom a 130-as gépemhez (1306 3100kv motorok), elégedett vagyok vele, kiváló ár/érték arány sztm. A csatlakozót azért átcseréltem XT30-ra.
-
Jackal2
senior tag
Kitettem a blogra és Facebookra a Taranis cikket, meg csináltam nektek egy rakat videót a használatról, van közte rövid és hosszú is, hogy mindenkinek jó legyen.
Azért kezdem érteni, hogy miért mennek a menők Taranissal, ez egy más világ. Komolyan ha újra kezdhetném a hobbyt, vennék egy ilyet és tolnám a szimulátort. Ha nem jön be, akkor meg kb. ugyanannyiért eladható.
De amiket tud, az beszarás, gyakorlatilag mintha programoznál, elképesztő, mennyi mindent és milyen módon be lehet paraméterezni.
Ehhez képest a Flysky FS-i6 távjai ipari tanulók maximum. Jah és az hogy lehet PID-et konfigolni távirányítóról, meg kimondja az összes állapotot ami van, hogy kezeli az RSSI-t stb...
ÉS ugye már nem hatvan mint régen, hanem csak a fele. Eléggé durván tetten érhető az rc fejlődés.
-
NightLord
tag
A 105 dolcsis FPV szemüvegem átcsusszant a vámon, tegnap belföldi kézbesítésre átadva volt a státusz : ) Szóval azért még mindig nem fognak meg mindent!
-
Baku
aktív tag
válasz Jackal2 #42082 üzenetére
Eddig sem az "értetlenségemen" múlott a dolog. Kb. 8 hónappal ezelőtt, amikor elkezdtem kacérkodni a drónozást gondolatával, még egy kicsi, olcsó gépben gondolkodtam, hiszen valahol el kell kezdeni, és nem súlyos tízezrekkel .... Akkoriban a brushless kamera platformra alkalmas gépek még jóval drágábbak voltak, mint most. Arról nem is beszélve, hogy tanulni, tapasztalni, gyakorolni a nyugisabb, kezesebb, és olcsóbb kefés gépek sokkal inkább alkalmasak, mint ezek a kefétlen-féktelen rakéták ....
Perszehogy sokkal erősebb, dinamikusabb, a motor hangja sokkal csendesebb, és lenyűgöző hallani, ahogy a rotorlapátok "harapják a levegőt".... Mindenesetre a tegnapi "kóstoló" is megerősített abban a hitben, hogy az X5-re továbbra is nagy szükségem van, és sokat, NAGYON sokat kell gyakorolnom vele, hogy a B3-mal, (vagy más egyéb nagyobb géppel) önfeledten, a rutinos profik nyugalmával, magabiztosságával, biztos kézzel, és nem zabszemmel a segglyukamban, majrézva, izzadó tenyérrel, remegő térdekkel tudjak repkedni.... A tanulóidőt le kell tölteni, a tapasztalatokat meg kell szerezni, és erre igazán jók a kefés gépek. -
Baku
aktív tag
Nincs 3S akksim, de nem is igazán izgat a dolog különösebben. Egyrészt nekem ez az erő, és gyorsaság már így is lenyűgöző, és még fel sem kapcsoltam HIGH fokozatba ....
A másik, hogy ezt a gépet 2S-re, tehát max. 8.4V-ra tervezték, beleértve MINDEN alkatrészét. 3S-sel, 12.6V-al hajtva bírja ugyan, hiszen minden alkatrészt bő tűréssel terveztek, és gyártottak, no de meddig bírja??? Szerintem félő, hogy nem sokáig. A legjobb bizonyíték erre - többek között - a remegés, vibráció is, mert maga a váz, és az összes mechanikus elem is a 2S - es, "normál" üzemmódban fellépő erőhatásokra lett megkonstruálva .... Szóval, a magam részéről nem feszegetném ezeket a határokat.... -
Allien
veterán
Igaziból, csak idő kérdése. Ha relative, de sok időt áldozol rá, meghálálja. Szerintem, a rutinozás fontos. Persze, ha van szimulátor, az se rossz. De, érdemes lehet építeni kisebb rutin pályát, pár karó, kerülgetése, ilyesmi. Figurázás pl 8-s lerajzolása a géppel, ilyenek. Vészhelyzetek gyakorlása, pl távkapcsoló kikapcsolni, meg vissza, és mennyi időd van a földet éréséig. Ami fontos, hogy reptetni szigorúan alacsonyan, már kb 2 méter, és az adott terep magasságáig, mert felette már erős szél lehet.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Baku
aktív tag
válasz Jackal2 #42087 üzenetére
Ez kétségtelen, viszont részemről ez az út számos okból kifolyólag nem járható: 1: Nincs erre alkalmas ámítógépem, 2: Nincs erre alkalmas távom. 3: Nincs erre alkalmas szoftverem... Ha ezt most mind csak ezért kéne beszereznem, elég húzós játék lenne.... Egyébiránt meg biztosan nagyon jó lehet gyakorlásra, de (számomra) nem pótolná azt az élményt, amit egy szabadban megejtett repülés nyújt, (olyan ez nekem, mint panelben, villanyrezsón szalonnát sütni), és végül, ha (sajnos) arra sincs elég időm és alkalmam, hogy szabadban repüljek, valszeg a szimulátor előtt ülni sem lenne....
-
Jackal2
senior tag
Ha a hobbit mindenki azzal kezdené, hogy vesz egy 12.000 forintos távot és egy 5 dolláros (tényleg ennyi a Freerider, de vannak ingyenesek is) szimulátort és repülne 5-10 órát, akkor máris sokkal előbbre lenne. Ezen felül kell hozzá még egy durván 10 dolláros kábel, amit bedugsz a gépbe és ennyi. Ez történetesen nem nagyobb költség mint egy Syma X5, csak ezt ugye nem lehet megvenni dobozban az Auchanban, és ezért az emberek nem tudják hogy van ilyen.
Én egy 5 éves laptop előtt ülök, de egy fele ilyen erős gépen is elmenne a Free rider. Elhiszem hogy nincs mindenkinek otthon számítógépe, tehát még ez a része is értem.
Azt, hogy valakinek nincs ideje szimulátorozni, ezt viszont már nem. A drónozáshoz össze kell pakolni, ki kell menni valahova, ami utazással jár, meg kell várni egy nem szeles, nem esős, nem hideg napot és az sem baj, ha van velünk valaki aki figyeli az FPV-zésünket, segít keresgélni a gépet a fűben, stb. Jah és a drón állandóan elromlik, száz dolgot kell rendelni hozzá, ami hetek, tehát SOKKAL bonyolultabb, mint leülni a szimulátor elé és repülni. Egy fél órát is lehet gyakorolni, én egy fél óra drónozásért el sem indulok a reptető helyre, mert nincs értelme.
Szóval a szimulátorozás feltételei sokkal inkább adottak, mint a drónozás körülményei, mégis elenyésző számú ember csinálja.
Az élmény pedig nagyon hasonló, ezért lehet vele gyakorolni, csak nem kell órákat a fűben szerelni, meg dühöngeni, hogy megint elromlott valami.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Jackal2 #42091 üzenetére
Freerider telón is megy otg vel már próbáltam is, távval lehetett irányítani.
viszont egy dologgal ellenkeznék:
"Az élmény pedig nagyon hasonló"
na nekem szimulátor kb 0 élmény (helivel is ez volt), amikor 3 napig győzködtem magam, hogy leülök, mert kell gyakorlás, akkor is max 5p lett belőle..egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy nyomjam. helizésről ezért mondtam le, mert oda tényleg kötelező, különben sokba kerül, de nem tudtam rávenni magam.
quadróval inkább kimegyek és földbe csapdosom start*3 szor legalább és van feeling"Oh my Goa'uld!"
-
Baku
aktív tag
válasz Jackal2 #42091 üzenetére
Sok igazság van ebben is, de azért tudnék itt-ott vitatkozni is vele....
Apropó: Androidra nem tudtok JÓ, gyakorlásra alkalmas szimulátor appot?
Laptophoz melyik távot érdemes megvenni erre a célra? A devo7e alkalmas lenne rá?Ja, és igen: Androidra, OTG-vel melyik táv alkalmas?
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #42093 üzenetére
Az irányítás élménye szerintem hasonló, nyilván más nem, de valamilyen hasonlóságnak kell lennie, különben nem lehetne benne gyakorolni
-
Bornie127
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nyomtató topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hisense LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autodesk - Revit
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest