Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz Juhaszatti #49 üzenetére
A többség rendszerrel veszi, mert nem ért hozzá, a legtöbb embernek az kell, hogy bekapcsolja, indul a windows és használja, ha nincs rajta rendszer már megáll az élet.
-
Juhaszatti
addikt
válasz Dragon3000 #51 üzenetére
Ezzel foglalkozom. Sokan veszik rendszerrel, de még mindig többet adunk el anélkül.
Ráadásul a legtöbb laptop a mai napig gyárilag OS nélküli (Free Dos). Külön fizetős szolgáltatásként kérhetsz rá rendszert. Persze vannak gyárilag Windowsosak vagy Linuxosak is, de töredéknyi az OS nélkülihez képest.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Juhaszatti #52 üzenetére
Hiába foglalkozol ezzel, elég kis százaléka az országnak, na meg kb kerekítési hiba vagyunk a világ piacot nézve.
-
moleculez
veterán
Az Enterprise valtozat 2025 októberig támogatott. Kivancsi vagyok azt mennyi lesz életben tartani. Mert nálunk lassan el kell kezdeni dolgozni vele hogy addigra minden flottul menjen.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Armagedown
őstag
válasz JulianSinulf #1 üzenetére
Nem feltétlenül kell váltani, ott a Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021, ami 2032 január 13.ig támogatott.
Szürke kulcsot ehhez is lehet venni, mint ahogy a többi kiadáshoz is.
Persze nem árt előtte kipróbálni egy másodlagos gépen, mert egyes fejlesztők, pl. Adobe, nem támogatják (CC 2019 még fut) .“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
NandoXXL
senior tag
Ryzen 2500u 2db ryzen 2700u pro 1db ezek csak a nem támogatott notik a családban, a fos AMD új kicsi apu-knál jobbak... Van még Threadripper 1920x és AMD Ryzen beágyazott V-sorozatú V1605B is.. Röhej hogy az akkori Intel procik támogatottak, AMD meg nem, a foshalmaz új procik meg támogatottak (értsd kisebb teljesítmény, még utasítás készlet terén se jobbak). Itt ért véget a legális windows, a ms store meg likvidálva lett idén, nem érdekel hogy mit vettem idáig, mást már nem fogok, elvből nem veszek tőlük semmit. Gratulálok nekik. Komolyan tökön lövik magukat, max egy gép marad ltsc játszani. A céges notit meg nem én fizetem. Gyerekek már droidon szocializálódnak, halál a winfosra
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
OgreImre
senior tag
klasszikus történet: van egy windows10, egy X79-es Intel alaplapon, i7-4930k 6 magos processzor, 32GB DDR3 RAM társaságában. Tökéletesen kiszolgálja az igényeimet jelenleg, és még 1 év múlva is ki fogja.
most kapargassak össze 400k+ pénzmagot, hogy válthassak win11-re, ami az én szempontomból UGYANAZT fogja nyújtani?
én kérek elnézést, kapitalizmus FTW."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
ledgeri
nagyúr
válasz Francia91 #33 üzenetére
Ja hogy ma már csak ennyi??? Későn váltóknak már az út ki van taposva.... Jó látni!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
King Unique
titán
"A fentieken túl egyéni fogyasztóknak szóló konstrukció nem lesz, számukra az amúgy ingyenes, Windows 11-re való frissítés az egyetlen opció."
Eddig pont arról volt szó, hogy a Windows 10-nél magánszemélyeknek is elérhető lesz az ESU és a korában + a napokban megjelent cikkek is erről szóltak.
• Microsoft: Ennyit kell majd fizetned, ha a Windows 10-en akarsz maradni
• Új információt közölt a Windows 10 fizetőssé válásáról a Microsoft"A Microsoft a hét elején elárulta, hogy ezért az első plusz évben 61 dollárt, azaz kb. nettó 22 ezer forintot kér majd gépenként. A cég azonban most egyértelművé tette, hogy ez csak a vállalati felhasználókra vonatkozik, és az otthoni, illetve valószínűleg az oktatási felhasználók is eltérő díjazásért cserébe fizethetnek majd elő a további frissítésekre."
"A Microsoft tehát egyelőre nem volt hajlandó elárulni, hogy az otthoni felhasználóknak mennyibe fog kerülni a Windows 10 kiterjesztett támogatása, hanem csak annyit mondott, hogy árait később fogja nyilvánosságra hozni. Ugyanakkor a cég által megjelölt oktatási oldalon az olvasható, hogy az iskolai gépekre gyakorlatilag névleges összegért: az első évben 1 dollárért, a másodikban 2 dollárért, a harmadik plusz évben pedig 4 dollárért lehet majd a plusz frissítéseket megvenni."
Jó lenne tudni, hogy most akkor pontosan mi lesz.
(#59) OgreImre:
Ez a 400 ezres költség nem világos honnan jött, amikor ha amúgy megfelel a PC a rendszerkövetelményeknek UEFI + Secure Boot & dTPM / fTPM / PTT tekintetében, akkor max. csak kompatibilis Intel CPU-t kellene venni, ami nyilván nem kerül annyiba, de amúgy egy modern, UEFI-s alaplap sem feltétlen.
Sőt, még költeni sem feltétlen kellene rá, mert ugye eleve adott a lehetőség nem támogatott hardverkonfigurációra is Windows 11-et telepíteni.• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• How to Use Rufus to Bypass TPM and Secure Boot Requirements in Windows 11[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
válasz King Unique #61 üzenetére
az alaplap UEFI-s, viszont nincs TPM, a proci nem valid
ha processzor akkor alaplap csere és akkor ram csere is, új hűtő, és akkor már gyorsabb ssd. így jön össze a 400k (alaplap+8mag cpu+64gb ram+2tb ssd)
ha ugyanazt az élményt akarom élvezni mint eddig"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
thedioda
tag
Nem baszogatásbol de azt a cput már egy ryzen 5500 is megeszi reggelire ami br 36k újonnan bármelyik boltból 3 év garral, kapsz alá 25k ért lapot, 28 ért 32gb ramot ha veszel mellé egy normálisabb 1tb os nvme ssdt azis megvan 30 bol. Szóval 120 nál tartunk és van egy kb dupla olyan sebességű géped. Azt megtudom érteni ha nincs igényed jobbra és fáj bármennyit kiadni érte, de attól ez a 400 még nagyon valótlan.
Azt meg már eleve nem is értem mi ez a lázadás win7 óta minden upgrade ingyen volt, de egyesek azon képesek besérülni hogy az ms nem támogatja ingyen a 8 évnél régebbi cuccokat, ha nem tetszik elehet menni linuxozni(ami amúgy ugy szint szarabb lenne ha az ms nem öntene bele egy vagon pénzt)
"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
Semplar
őstag
válasz King Unique #61 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy most akkor pontosan mi lesz.
Kicsit felpörgetik az új PC eladásokat ilyen cikkekkel, aztán tovább támogatják a Win10 -et.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
NandoXXL
senior tag
https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-amd-processors
[link]
Ezek nem támogatott mobil procik! 2xxx mobil ryzen
Az a bajom hogy megtévesztesz mindenkit. Amásik gond használj te Athlon meg egyéb Pentiummeg gold szart, foshalmaz semmire se jó procik támogatottak, előre lépés nincs, csak a kukába dobatnak sok gépet.V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Cs1csó
félisten
Nyilván lesz akit ez motiválni/kényszeríteni fog az új hardver vásárlására de sokakat tuti nem.
Egy példa: az i7-7700K proci 2026 év eljén lesz 9 éves, hogy forgalomba került.
Ki az aki emiatt ezt kukázza? Sőt gyakorlatilag ilyebkor az egész konfigot kell majd új lap, ram stb.Egy ilyen "vörös vonal" esetén elvárható lenne hogy minimum 10 év (még az sincs meg mert a legrissebb de még nem kompatibilis proci is csak 8 éve jelent meg és a 9 évet tölti mikor kukázni kellene.)
De inkább 15, és az annál régebbi kuka. Ma de egy 8-9 éve megjelent procit (amit lehet valaki nem a megjelenésekor (2017 Q1) vette meg hanem mondjuk 2017 végén vagy 2018 elején így már mondhatni 7 éves prociját kukázza (mert elvileg el yem tudja adni, ki venné meg max valami Linux fan)[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz JulianSinulf #29 üzenetére
Jó de az "professzionális" környezet:
- írja le az adóból/költségbe
- számolja el amortizációban (ami lehet már le is ketyegett)
- professzionális tehát pénzt "termel" veleEgy csóró home userrel nem lehet összevetni.
-
Cs1csó
félisten
Lehet most jön el az LTSC licencek ideje? Van olyan hogy Windows 10 2022 LTSC (vagy 2021?)
Mert akkor az a 10 éves támogatással számolva 2031-2032-ig jó lesz addigra egy 7. generációs (a legújabb nem támogatott intel proci) is 15+ éves lesz.) -
Pikari
addikt
válasz Foglalt név #12 üzenetére
Az XP volt az utolsó.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Juhaszatti
addikt
A maga idejében jól megvoltam vele. De pár éve került elém egy XP-s gép, hát az a UI/UX ami azon van, mai szemmel nézve már valami borzalom, rengeteget fejlődtünk ilyen téren szerencsére. Szinte használhatatlan egy Win 10/11-hez képest. Nem a gyenge hardver miatt amin futott, hanem a rendszer felépítése miatt.
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Nekem sem mai a gépem....3770K-s CPU-val szerelt.
Hivatalos , digitális licenszel aktiválva a W10.
Ha felmókolom a gépre a Win11-t , akkor aktiválja magát ? Mert hivatalosan nem W11 kompatibilis.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Dragon3000 #77 üzenetére
Ez jó hír, köszi.
Lehet ki is próbálom majd.....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez relatíve jó hír... Már azt hittem, hogy egyből temetik a W11-et LTSC kiadás nélkül és jön az új Windows viszonylag hamar, a 11-et meg elfelejtik mint a 8-at anno...
Amúgy mire ez a nagy sietség... Januárban vissza kellett fejlesztenem az egyik céges laptopot Win10 2021-es LTSC-ről 2019-es LTSC-re, mert a Honywell Experion programcsomagja még nem kompatibilis vele, se a normál W10 vagy 11-el... Az LTSC 2019 meg a Lenovo ryzenes laptop hardvereinek egy részéhez nem talált drivert, szóval öröm boldogság ha munkára kell használni a gépet.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Stealth
senior tag
Annyira jó, hogy Linuxom van és nem kell ezzel a fossal foglalkozni.
-= Stealth =-
-
Cs1csó
félisten
Üdv nekem is egy hasonló tudású procim van: i5 4690.
Windows 11 alatt is fut monden programom hasonló paraméterekkel (gyorsan megyílik, nem akad stb.)
DE!
Valamiért a Windows desktop "lassabb" a grafika mint ha darabosabb lenne, nehézkesebb.
Nem olyan "fluid" "smooth" érzés mint a 10-esnél.
De ha szigorúan a működést nézem semmi különbség.
A legnagyobb különbség nem látható, és számunkra nem is megtapasztalható:
1. a hardveres sebezhetőségeket befoltozták a az Intel 8. gentől
2. a 12. generációs procit használó Windows 11-es rendszerek már tudják priorizálni/allokálni a lassú/gyors (energiatakarékok/nagyobb fogyasztású) magokat programokhoz, feladatokhoz.
Ezt én valahogy úgy képzelem el hogy pl. szöbegszerkesztőt használsz + meg van nyitva pár híroldal, cikk stb. akkor csak a "lassú" magok mennek.
Ha elkezdel játszani vagy egyéb komoly számítási igényű munkát végezni akkor bekapcsolódnak az addig "szunnyadó" "gyors" magok.
Ez főleg akkuról üzemelő notebook-oknál, vagy egy sok gépes céges környezetben lehet hasznos ahol energiát megtakarítva költséget lehet csökkenteni.
Hogy a valóságban mi ebből az igaz az más kérdés, de a markering valami hasonlót kommunikál.
Egy otthoni PC-nél ez szerintem éves szinten is elhanyagolható.A lényeg: rudussal kéazíts egy friss 11-es telepítőt told fel a gépedre és teszteld.
Ha nem érzed azokat a hiányosságokat ami írtam (kevésbé "smooth" rendszer) és futnak a programjaid akár maradhatsz is hátrányod nem lesz és mivel a 10-esre viasszatérés sem ad előmyt ezért lehet maradbi.2025 végén teszek még egy próbát a 11-essel, plusz lehet ad valami kedvezményt a Windows:
- akár régebbi procik elfogadásával
- vagy a 10-es további támogatásával
- vagy egyszerűen lehet jobbam fog futni a rendszer végre "smooth"lesz (azért a desktop GUI nem akkora nagy dolog hogy döcögnie kellene még eg, régebbi hépen sem)[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
-
Borisz76
veterán
Köszönöm a részletes leírást !
Igazából az lenne a fontos, hogy a rendszeres frissítések miatt "biztonságban" legyen a gép. Tehát a különböző felfedezett hibákra kapjak továbbra is javításokat.
Külön víruskeresőt nem használok.
A Win10 beépített sajátját használom és a MalwareBytes megoldását is. Ezeket minden nap 1-2 alkalommal futtatom is !
Igaz, hogy még jönnek a W10-hez ilyen javítások de ha idővel ez megszűnik, akkor kénytelen az ember lépni.
Nálam a böngésző az , ami napi szinten használva van.
Kb 20-25 ablakkal megnyitva.
Valamint napi 5-10 csatát játszom a World of Warships-el.
Pár filmet , sorozatot nézek heti 1-2 alkalommal. ( NAS-ról. )
Összességében szerintem ez nem extrém felhasználás.
Tehát akár még jó is lehet - idővel - ha áttérek W11-re.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Cs1csó
félisten
Egy teszt erejéig mimdenképpen (egy-két nap alatt kiderül hogy milyen alatta böngészni)
Jelenleg én is a beépített Defendert használom, a DefenderUI kis progi segítségével ami egy barátságosabb GUI-ad a Defender beállításaihoz, plusz INERAKTÍV profilt használom: a DefenderUI olyan módosítása mely segítségével több visszajelzést kapok a Defendertől és nagyobb kontrollt.
-
powerage76
csendes tag
-
Pikari
addikt
válasz Juhaszatti #73 üzenetére
Van mit számon kérni rajta, de süt belőle, hogy azt munkára is tervezték, hogy teljesen kontrollálhasd a géped. A maiak inkább a tartalomfogyasztó rendszerek irányába lettek fejlesztve.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Cs1csó
félisten
válasz powerage76 #88 üzenetére
Kizárt. Sokszor volt már ilyen várakozás de valahogy mégsem jött el. Persze olcsóbbak lesznek 10-20%-al de tipikus emberi dolog: "nem megy el annyiért amennyiért szeretném? Akkor beteszem a sifonérba, jól ellesz ott!"
Mit a gazdasági válságok alatt nem adja olcsóbban a tejet hanem inkább kiborítja.Ismerős méhészkedik, ha nem tudja jó áron eladni (és nem tudja) akkor fogja és mivel a cukor is drága inkább mézzel fog visszaetetni. Persze matematikailag jobb lenne olcsóbban eladni mert a cukor még úgy is olcsóbb lesz de nem lehet mindent és mindenkit a racionalitás képletével leírni.
Tehát nem lesznek olcsók. Nekem egy 4. generációs i5-ösöm van és ha "fillérekért" lehetne venni pl. 7. genes i7-et (és a tokozás okés) akkor ki a régit fillérekért megvenni az i7-est és beletenni és röhögnék a markomba. De nem lesz ilyen.
Persze egy "hivatalosan" Windows 11 támogatott proci drágább lesz mint csak simán a generációkülönbség alapján gondolnánk.
A képcsöves tévék ára is drasztikusan esett de még most is akad aki 5 ezer forintot elkérne értük, pedig nem is gyártanak már ilyet. Sokan persze ingyen adják, csak legyen derekat/sérved, hogy elvidd.
-
kromatika
veterán
Undorító .Ez kajak teror.
-
JohnyX
tag
" Úgyhogy a Win10 lejárta után érdemes lehet felpattintani egy Linux Mint-et, és 5-7 évre megint le van tudva az operációs rendszer problémaköre.
Itt a hivatalos letöltőoldal:
https://linuxmint.com/download.php "Olyan kiadás nincs amiben mind a három "skin pack" benne van?
-
Pikari
addikt
A Debiant javaslom, ott telepítéskor ki lehet választani a használni kívánt ablakozót.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azok különböző komplett asztali környezetek, nem skin pack-ok. Több évtized Windows után a default Cinnamon kiadásban minden a megszokott helyen van, még jobban mint egy W11-ben.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
bence1024
tag
Biztos jó lehet ez a Mint. Nekem nem volt vele szerencsém. Touchpad sokkal pontatlanabb volt, a hang pedig... Nem némult el a noti hangszórója, amikor csatlakoztattam a fülest. Ez azért gáz. (Turkáltam alsamixerben, auto-mute engedélyezve de mindig kilőtte) Ráadásul a hangerő is jóóóval halkabb volt, mint winen.
Másnap ment is vissza a 11. Azért ilyen alap dolgokért ne kelljen már feltúrni az internetet.
Aztán lehet csak az én notimat nem szerette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest