Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • minikahona

    tag

    Üdv!
    Nem tudom, hogy jó helyre írok e ez ügyben, de lenne egy kérdésem! Pár napja vettem egy Genius MousePen i608x típusú digitalizáló táblát. Ez az első ilyen kütyüm, és meg is vagyok elégedve vele, két dolgot kivéve.
    Az első az az, hogy a nyomásérzékelése igencsak furán működik. Legalább is Photoshop-ban. Gyakran csinál olyat, hogy kétszer egymás utáni ugyan olyan erősségű nyomásnál, más vastagságú vonalat húz. Szóval először egy vékonyabbat, majd mikor elemelem a ceruzát, és húzok egy másik vonalat, akkor meg egy ilyen vastag vonalat húz, kb mint a régifajta tollaknál, mikor kifolyt a tinta belőle (tudom furcsa hasonlat :D). Próbáltam a gyári programban állítani, ott úgy tűnik nincs baja, szóval ez valószínűleg valami Photoshop gond lesz, vagy passz.
    A másik probléma az az, hogy ugyancsak mikor Photoshop-ban rajzolok, akkor néha, random időközönként, húz egy vonalat lefelé a start gomb felé a képernyőn, de úgy, hogy a kurzor a helyén marad. Ezt csak mindig az első érintésénél csinálja, úgy nem ha már étt egy vonalat húzok. Találtam egy Ubuntu bug reportot [link]
    Ez kb az mint az én problémám, csak nála minden irányba húz vonalakat, az én esetemben meg "csak" a start felé, a bal alsó sarok felé.
    Win 8.1-et használok (legújabb frissítésekkel), és Photoshop CS6-ban jön elő ez a gond. Próbáltam még pár rajzoló programot (GIMP, PAINT.NET, SAI), viszont azokat annyi ideig nem használtam, hogy ilyenbe belefussak (némelyikben a nyomásérzékelés sehogy sem akart működni, annak ellenére, hogy kipróbáltam egy rakás tippet amiket a neten olvastam).
    Gondoltam rá, hogy valami driver gond lehet, mert ahogy néztem a genius driverei nem épp a legjobbak. Elvileg a legújabb van feltelepítve, az ioTablet V2.4.4.2-es.
    Szóval járt már így valaki rajtam kívül? Han em is akkor szívesen fogadnék pár tanácsot!
    Köszönöm!

    We are the Borg. Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

Új hozzászólás Aktív témák