Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • evbalazs

    csendes tag

    válasz mjuti #46762 üzenetére

    Technikailag számhordozáskor az alábbi történik:
    Megveszed az új előfizetésedet, ami az aktiválás pillanatától (tehát nem az átvétel számít, hanem az, hogy ténylegesen mikor kezdődik meg a szolgáltatás, ha üzletben kérted, akkor gyakorlatilag azonnal, online kötésnél átvétel napja+)- nap, mire aktiválják, papíron 72 óra, de üzletben is papíron annyi, ténylegesen pedig pár perc) egy technikai (jelen esetben 70-es) számmal aktiválódik és onnantól kezdve az a szolgáltatásod, szerződés szerinti díjakkal és benne foglalt szolgáltatásokkal.
    Ezzel egyidejűleg elindul a számhordozási folyamat, az új szolgáltatód (jelen esetben a Voda) kikéri a hordozandó számot és kezdeményezi a szerződésed felbontását az átadó (jelen esetben a Digi) szolgáltatónál.
    A meglevő szerződésed csak akkor szűnhet meg, amikor végbement a hordozás (mivel csak élő szerződéssel rendelkező szám hordozható), tehát pár napig még élnie kell a korábbi szerződésednek, emiatt erre az időszakra "dupla" havidíjat fogsz fizetni, hiszen jogilag két előfizetésed van (jelen esetben egy 50-es Digi és egy technikai 70-es Voda).
    Mivel ebben a pár napban 2 előfizetésed van, ezért úgy tudod használni őket, mint normál esetben, jellemzően az egész adatkeretet szokták biztosítani, jellemzően tört havidíjjal (ellenpélda pl. a Yettel, ahol ha váltasz netes csomagot, akkor adott hónapban mindkét adatcsomag díját ki kell fizetned, ezért ott érdemes mindig számlazáráskor váltani, bár szerződésmegszűnés esetén szerintem ott is törthavidíj van).
    A számhordozás megtörténtével életbe lép a régi szerződés megszüntetése is, az átadó szolgáltatónak végszámlát kell készítenie, ebben kiszámlázni a még számlázatlan forgalmat, korrigálni a már számlázott és a ténylegesen szerződésben töltött időszakra vonatkozó havidíjakat
    Innentől már csak egy, az új szolgáltatásod aktív, valójában már napok óta (és az egy év hűség is nyilván onnan indult), első számlán kb. 1,5 havi díj lesz (aktiválástól számlazárásig + következő hónap havidíja).

Új hozzászólás Aktív témák