Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cr00py

    senior tag

    válasz TeeJay #73050 üzenetére

    Panelnél minden emeleten van egy kis fehér doboz. Ha 4 lakás / szint van ott, akkor 4 szál van bevezetve a dobozig / emelet. A főkábel az nem 4 szálas, teljesen más. Bekötésnél pigtail kábel van, ez lakáson belülre való többnyire.

    Onnan már ugyanott jön be az optikai ( pigtail ) kábel, ahol régen a koax/utp , csak ez sokkal vékonyabb.

    Arra figyelj, hogy ha heggeszt, nézd meg az értéket. Bár nem tudom, hogy magra, vagy hélyra heggesztőt használnak-e. a magraillesztő az pontosabb, hélyra kevésbé, de tűrhető.

    Sok múlik azon is, hogy hogyan töri a kábelt. magra illesztő esetében -0.03dB-ig tökéletes, alatta már újra kell tőrni, az a biztos. hélynál láttam már -1 alatt is, az is tökéletes volt ( tesztelve ) de minnél pontosabb annál jobb. Ha hálózaton van a pigtail, tesztelni kell a másik végét is, itt -12dBm-ig elméletben perfekt, de inkább magasabb legyen az érték. -5 környéke tökéletes. Addig kell megnézni, amíg ott a szerelő, ha nem jó akkor valahol vagy feszül a kábel, vagy törött. Ha már elmegy, akkor csak a gond van utána, telefonálgatás, egyebek. Ha valamelyik érték nem jó, nyugodtan szólj neki, törje újra, vagy ha feszül, akkor meg kell nézni, hogy hol. ha tört, akkor pedig csere.

    Valszeg te is AN5506-02-FG -t kapsz majd, újabban ez a divat. teljesítményben nincs vele gond, a webadmin ui viszont borzalmas..eléggé '90 évek. :D Letisztult, egyszerű, működik.

    2 db konnektor kell csak, a többi már sima ügy. Nálam a szekrényen vannak, az ajtónál sajnos nincs konnektor. Konyha van, de oda nem a legjobb, illetve a fürdőszoba, ami szintén nem. Ez az első szoba az, ahol vannak a gépek, így kézenfekvő volt, hogy itt leszek bedugva + innen megy tovább minden kábel a falban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák