Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Malibutomi #3701 üzenetére
Ezért írtam korábban, hogy jó volna valami pontos manual, amiben benne van az egész radiátor, méretekkel, csavarlyukakkal együtt.
Tudom, sokat szeretnék, de így lehetne pontosan méricskélni.. Nem lutrira menni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
davidsz
senior tag
válasz hackeeeee #3702 üzenetére
Ami neked van, az 2*120mm
Bárhonnan nézed, ez nem lesz 2*140mm, csak ha fúrsz. Az egymás mellett lévő 120mm lukakat nem tudod "nyújtani" - remélem érted a dolgot.
A képen látszik, hogy helyed az van, csak a lukak nem lesznek ott, az meg megoldható.Egy papírlapra felrajzolod a 140mm ventit, meg közvetlenül mellél még 1x ... aztán az kell a hűtőnek
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz davidsz #3703 üzenetére
3*120 fér be felülre, csak a 3. helynek nem sok értelme van, de oda is fér venti.
Ilyen alternatívára gondolok, vagy ehhez hasonlóra.
Tehát, ez rámenne a radi felső részére, hogy 120-as helyre lehessen csavarozni a 140es csavarhelyeket, és alulra pedig menne a venti..
Fúrni nem fogok, mert nincs mit, a kis rácsot nem tudom tágítani, sehogy, mert ha megfúrom, törik.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
davidsz
senior tag
válasz hackeeeee #3704 üzenetére
Rajzolj fel papírlapra 2*140mm kockát sarkaikon lukkal, aztán abba 2*120mm ... akkor rájössz, hogy mi lesz a gond.
Ahol a két venti összeér/találkozik, ott nem tudsz átlóban 120mm-ről 140-re nyújtani.(#3706) hackeeeee: itt a hűtőn csalták el a lukakat 140-ről 120-ra amit linkeltél szűkítővel.
[ Szerkesztve ]
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz davidsz #3705 üzenetére
Ez alapján gondolkozom, és sejtem, hogy mit mondasz.
Így viszont, kiesik a h110, mert barkácsolni nem fogok.
Itt látszik. 2 lyukat nem lehet csavarozni, elvileg a többi működne. Bár Ő a felső ventiket a radiátoron keresztül kötegelte, Én nem csinálnék ilyet. Plusz ugye az adapter csavarozva lenne, mert annak 140-es az alja.
Ha a rácson kijönne a lyik, akkor max anyás csavarral tudnám rögzíteni, de ennek is csak akkor van értelme, ha minimum a 2-2 oldalsó csavarhelyet kiadja, vagy 1-et a szélén, egyet középen, másképp nem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz davidsz #3707 üzenetére
Ilyesmire gondolok, annyit úgyis lehet játszani, hogy kijöjjenek a lyukak, és ha mondjuk ez sikerül, akkor adapter sem kell.
Csak azért nem mondanék le a H110-ről, mert nem sokkal drágább a H100i-nél..
No de, itt is egy jó bizonyíték arra, hogy mire jó a brainstorming..
Véleményem szubjektív...
-
eventus
veterán
Sziasztok,
Csütörtöktön érkezik egy H80i 4670 procira. Remélem pozitív véleményt írhatok én is
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Shokkolo
addikt
válasz eventus #3709 üzenetére
Reméljük, bár amennyire visszajelzéseket kapok ismerősöktől, a Has
failwell még az Ivynél is jobban fűt. Legalábbis az I7 -esek rettenetesen melegednek
4,3-4,4-en már jobban fűtenek mint egy átlag Ivy 4,8-on
(b@xná meg az intel azt a rohadt cipőpasztát amit volt pofája ennyi pénzért rátenni )"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
n.gab
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. H100i–hez melyik Swif2 venti lenne a legjobb szerintetek? 120P,1200 vagy 1201? Vagy van esetleg más amit javasolnátok hozzá?
Előre is köszönöm!
-
CoDWaW07
őstag
Üdv, valaki meg tudná esetleg mondani hogy pontosan milyen méretű csavarokkal lehet ezeket a kompakt vízhűtéseket ventivel odarögzíteni a ház hátsó ventihelyére, konkrétan egy Corsair H50-et?
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
eventus
veterán
Na megvan a H80i. Víz levert, mikor nem illeszkedett a hátsó merevírő a lyukakba, aztán lttam, hogy csúsztathatók a csavarok Quiet módban szépen hűt, 4670 alapon 27 fokos. Kicsit még zajos, rezonál valamivel, még szerelgetem kicsit. Örvendetes, hogy az alaplapra kell dugni az USB kabelt.
Kérdés: Nektek is bekapcsolásnál felpörögnek a ventik maximumra? Aztán persze visszaáll.[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
válasz Snip3r_HUN #3720 üzenetére
Az lesz mindenképp. Slim venti elég lenne neki? Ne legyen olyan vastag az egész.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz eventus #3721 üzenetére
Radiátorokhoz a ventik statikus nyomása a lényeg, a slimek meg általában nem jeleskednek benne... Melóban vagyok sajnos szóval nem tudok innen megfelelő típusokat ajánlani, én személy szerint 2 db noctua-t vettem, átlagban drágábbak mint a többi venti de megéri.. A hangjukat sem hallom és megfelelően hűtenek is.
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
eventus
veterán
válasz Snip3r_HUN #3722 üzenetére
Noctua randa be quietet néztem. Akkor slim kuka. köszi
-
Shokkolo
addikt
válasz eventus #3727 üzenetére
Ezeket vették már páran
Aki megvette elégedett vele"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz eventus #3729 üzenetére
Elvielg igen, legalábbis úgy tudom az a "jó" a radikhoz.
Bár nekem 2 db Swif2 102p van a H100i-n. Annak nagy a légszállítása de a statikus nyomása annyira nem kimagasló, és mégis meglepően jól teljesítenek.
(elvileg ezek inkább házventinak való általános szellőztetéshez...)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
daneeeeee
aktív tag
válasz eventus #3729 üzenetére
Ha a H80i-re veszed nagyon ügyelj rá hogy 4 pin-es venti legyen különben nem fog jól működni a venti szabályzás
Q: Why don’t my Corsair AF or SP series fans (or other 3rd party fans) change speeds in Corsair Link?
A: Corsair Link H80i and H100i, and the Cooling Node, currently use a PWM signal to control fan speeds. This works by modulating the +12V electrical pulse width at certain frequencies to change fan RPM. With non-PWM fans such as the AF120 or SP120, the PWM signal is too frequent for the fan to adjust appropriately. If we adjusted that PWM signal frequency, the fans could be slowed down but the motors of 3rd Party DC fans are likely to make significant “clicking” or “ticking” noises. As such, we highly recommend using PWM fans with current Corsair Link fan control methods.
[ Szerkesztve ]
-
-
Shokkolo
addikt
válasz eventus #3732 üzenetére
Ha esetleg előjön, csinálj alá ksi vékony gumialátétet... megszűntet minden rezgést
Anno amíg volt kis gagyi 1 radis kompakt vizet 1366-os konfigra addig az volt. Összeraktam és mocskosul zörgött.
Szereztem vékony gumilapot, vágtam ki 8 kis karikát, kilyukasztottam a csavarnak.
Tettem a ház és a radi közé, illetve a radi és a venti közé. Minden nemű zörgés megszűnt"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
eszakas
senior tag
válasz F e Z o #3735 üzenetére
Hát igen ott már nem a motorhang a nagy hanem a szélzaj. Mert ha az nincs akkor nem megfelelő a hűtés.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Z4
tag
válasz eventus #3725 üzenetére
Szia
Én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve vele,minden működik rajta ahogy kell
Eddig csak jó tapasztalataim vannak róla,igaz a gyári ventiket érdemes lecserélni mert zajosak
Meg az tetszik nekem hogy nagyon praktikus a felszerelése (nincs túl bonyolítva)Az én tapasztalataim és véleményem ennyi
Alpenföhn Wing-Boost 120 Black & White Plus csúcskategóriás ventilátor 4500ft a merlinbe
[ Szerkesztve ]
-
Z4
tag
válasz Malibutomi #3740 üzenetére
Szia
Már 2db is bőven elég a 4db csak extra lenne,tudom mert leszereltem és csak 2db megy és semmi változás max 1-2 C° és igy is csak 9.000Ft !!
de azért írtam ezt a ventit mert olcsóbb mint a Noctua meg az Új Corsair -
Z4
tag
válasz Snip3r_HUN #3742 üzenetére
Na arra kíváncsi vagyok árban mennyire jobb vagy éppen a teljesítménybe
-
Malibutomi
nagyúr
Akkor már csak 40K-az ára így
Nekem nagyon tetszenek ezek, de az hogy a csúcs lég dupláját fizessem ki, csak azért, mert ez elegánsabb, és látszik tőle az alaplap, az sok. Persze ha mondjuk 100i-re találok jó ajánlatot, akkor szerintem bepróbálom, a H110-et is azért próbáltam, mert el tudtam adni amennyiért vettem (sajna nem fért el a házban )
-
Z4
tag
Most ez a top Noctua NF-P12 PWM
Csak az ára nem az én pénztárcámhoz van méretezve -
Z4
tag
válasz Malibutomi #3744 üzenetére
Nekem H100i van és eladtam az AMD alaplapot/ramot/procit/tápot és kezdem előröl Intel I5 4670k építeni
ami már egy HAF XB házba kerül a H100i velTudom hogy nem olcsók ezek a kompakt hűtők de viszont nem kell vele semmit csinálni,beszereled és megy
Na meg azért is jobb a vízhűtés mert akkor nincsen gondok a ramok elhehezésével mint ahogyan sokan írják hogy a léghűtő miatt nem férnek el a ramok -
eventus
veterán
Nekem sem a márkával van bajom. Nem értem, hogy csak ezt a barnát tudják gyártani..
-
Snip3r_HUN
addikt
tudom , nekem is ezek vannak a H80i-n, bár a noctua ezt ajánlja a radiátorokhoz leginkább : NF-F12 PWM 120mm ( valamivel nagyobb a statikus nyomása mint a NF-P12 PWM-nek...
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...