Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz V/ #6537 üzenetére

    Maradjunk annyiban, hogy a postai küldeményeken lévő CN23 információ tartalma nem elegendő a vámérték szabályszerű megállapításához

    Én is pont ugyanezt írtam le többször is, hogy ha már vámeljárásra kerül, akkor az nem a bevallott érték alapján zajlik, de az eredeti téma nem is a vámérték megállapítása volt, hanem az, hogy egyáltalán sor kerül-e a vámkezelésre, vagy megy egyenesen a kicserélő központba a csomag, ahol viszont nem tehetik meg, hogy átengedik a csomagot, ha látják rajta a határ feletti értéket.

    Mégegyszer: ez alapján nem állapítják meg a fizetendő ÁFA-t, de azt igen, hogy be kell kérni a fizetési igazolást akkor is, ha a röntgen alapján nem lett volna gyanús a csomag. Röntgen alapján pedig nagyon sok dolog átcsúszik kapacitáshiány miatt (meg nyilván tudáshiány miatt is - nem lehet ennyiféle terméket ismerni). És nekik nemcsak az a dolguk, hogy a potenciálisan vámköteles dolgokat szűrjék, hanem a potenciálisan veszélyeseket is az ő feladatuk figyelni, pl. CE jelölés mellé szúrópróbaszerűen bekérni a CE deklarációt is (meg mezőgazdasági termékeket kiszedni, gyógyszereket elkapni és orvosi receptet bekérni stb.), ami meg még lehetetlenebb küldetés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák