- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz Pikari #84978 üzenetére
Oké:
Te NVIDIA fan vagy ,ergó AMD az sz@r.Ami másnak előny lehet:
Kis fogasztás... 300-350 es táppal is lemegy.
Halk/hűvös kártya... nem kell extra hűtés
Van hozzá win11 kompatibilis diver... így megy a gpu gyorsítás böngészés /videonézés közben.
kb 10k ért lehet lőni....UI:
"ez volt 3xxx-el, 4850el, 5670-el, 6xxxakárhánnyal, 2 féle fireproval. "
ki beszélt it régebbi kártya sorozatról?
"kivéve a régebbi aaa gameket"
kb szerintem pont erre kell..[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Pikari #84980 üzenetére
Oké.
NViDiA. a kiràly.
Amúgy az ūgyfeleid gyõzkōdd ne engem.
Én már őreg vagyok ,hogy higyjek az elvakultságnak.. már csak a gyakorlati tapasztalatainak hiszek. Lehet egy hónap alatt több cucc fordult meg a kezem alatt mint neked az egész életedben .. ki tudja
Ha win11 e se tudsz telepîteni / ismerni az előnyeit hátrányait egy régi gépnél , hát sajnàlom. Javasolj neki akkor te valami jó oprendszer ami elfut jobban a gépén.
Szerintem a. kérdezōdd gyōzkōdd a javaslataiddal..Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Istvan2020 #85006 üzenetére
Felteszel valami monitorozó programot... asus saját /msi afterburner/ gpu-z stb
Lefuttatsz rajta valami tesztprogramot... pl 3d mark ilyesmi... utánna megnézed hogy mekkora hőmérségletek voltak
80 alatt rendben van minden.
Ha egy videokarin gyengébb a hűtés akkor magasabb ventillátorfordulattal kompenzálják... gyárilag minden hűtő elégséges az adott kártyához.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz oldeuboi #85023 üzenetére
Érdemes alátámasztani valamivel... mivel a ventilláorok miatt "rezeg" a gép így tehermentesíteni kell mert az egy gyenge pont. Eltörhet ,de lehet 100-évig is kibirja.
Mind1 mivel csinálod meg... akár egy darab ceruza is jó...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Eddy1996 #85083 üzenetére
Én úgy állnák neki ,hogy
399.xxx nél régebbi driver
Sli-t kikapcsolnám
igy egy gpu megy és megnézném ,hogy így stabil e
Msi afterburner -el monitoroznám ,hogy a gpu milyen hőfokon megy....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Eddy1996 #85091 üzenetére
Elméletileg abban mennie kellene
2 gpu-s a kártya .... külön kell tesztelni ilyenkor a gpu-kat ,ha a második is hibátlan akkor megpróbálkozhatsz picit lejjebb venni a gpu/memória orajeleket is.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Nagyon egyszerű... megnézed az eladó értékeléseit... ha egymás után eladott sok db ugyan olyan tipust ,akkor rig-et bontott...
de leharcolt gémer is lehet... ott vedd meg aki vállalt teszteket lefuttatni eladás előtt... vétel elött meg halgasd meg a hűtés hangját
Mind1 ki mire használja a karit ,ami a lényeges ,hogy mennyire tartja karbanEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Turtlelboy #85140 üzenetére
Próbáld meg másik böngészővel vagy kapcsold ki a hw- videogyorsítást a böngésződben
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Turtlelboy #85147 üzenetére
"kapcsold ki a hw- videogyorsítást a böngésződben"
nem be... ki!
Ha nem megy természetes ,hogy a cpu-d dolgozik mint a régi vidokártyádnál.
Drivert nézegess régebbieket[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Igen
a +2 pin csak test szál ,áramot nem továbbít.
Az a lényeg jó vastag legyen. Rakd össze , játsz egy fél órát, aztán tapogasd meg az átalakítót ahol rádugod a 6 pin-re... ha kellemesen langyos akkor oké ,ha tűzforró akkor ellenőrízd mégegyszer ,hogy jól dugtad e össze.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz bobalazs #85436 üzenetére
Ha a hűtő maga eltakarja a memória modulokat akkor én szoktam oda tenni... ártani nem árthat... eleve nem rakódik akkor be a por +ban oda...
,ha semmi légmozgás nincs + takarásban is van akkr valamit tenni kell... ha nincs ott semmi előbb utóbb gond lessz... lehet 1/2 év lehet sose... de árthatni nem árthat hővezető anyag.... az oda szorult levegő... és idővel por az meg annyira nem okés.Természetesen én is a gap-pad híve vagyok ,de mivel még a szomszéd pistike is vérbeli pasztázó videokártya varázsló ( így született) , ezért már sok kártya volt a kezem alatt amit már nem lehet gyári álapotra visszavarázsolni ,mert már minden IS meg volt csavarodva...így pasztával helyettesítettem a dolgot.
A linkelt hirdetésben is a fő probléma volt mert "pistike" igaz tolta a pasztát a gpu-ra ,csak valami sorosista külső hatás miatt, nem sikerült neki.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz detroitrw #85457 üzenetére
Röviden: aki bányászott az folyamatosan hosszan terhelte a kártyát.
alapvetően a paszta/gap padok lehet kiszáradva illetve a hűtőventillátorok kikopva.
de ebbe egy gémernél is belefuthatszEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz blendész #85466 üzenetére
Automata tuning az van a kártyádon... úgy hivják "boost"
Kézileg persze lehet szórakozni ,de max 5-10% gyorsulást kaphatsz
Ha az alaplapodon van másik pci -express slot akkor abba is tehetsz videokarit
Nem kell sli se crossfire
Elméletileg ,de nézz utánna ,hogy a programod támogat e több karit...
Vagy mint a bányászoknak a rig... átalakítóval mehet bele még kariEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz TechN7ne #85521 üzenetére
Miből gondolod ,hogy a gyártás során a létező mimimum szint fölötti dágább minőségibb termékeket építik be a tömegtermékbe?
Minden szériának vannak prémium verzióik... ott igen de az meg meg is látszódik az árcédulán.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Vannak "gémer" laptopok amikben hihetetlen technikai bravurokkal megoldják a hűtést... cserébe nehéz mint a dög + kw-os tápja van... meg van a többi gyengusz hűtéssel +visszavett vga-val...
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz rasotamas #85590 üzenetére
1.) nvidia driver csak 1 féle lehet fent... nvidia nem enged többet
2.) már nincs úgy elosztva a pci-e sáv mint régen... max ha nagyon fapados lapod van akkor előfordulhat hogy 1-2 sata portot lekapcsol m2 esetén.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz rasotamas #85612 üzenetére
Ha el akarod adni garisan akkor nem matass rajta.
Akinek meg nem tetszik így majd saját magáak lepasztázza/gariztatja.
Amúgy ha nagyon akarod akkor ahol vetted oda irj/telefonálj és kérj negedélyt ,hogy szakszervíz kitakarithassa stb... akkor nem bukik a gariEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz rasotamas #85617 üzenetére
Szerintem ahol vetted azoknak is kell lenniük szakszerviznek ilyesminek ahol megoldható ,telefonon érdeklődj az a biztos.
Notiknál is előfordul /hogy memóriát /akkut cserélnek... ott volt már ,hogy az ügyfél rákérdezett ahol vette hogy engedélyezik e.. persze hivatalos szervíz esetén.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz rasotamas #85632 üzenetére
Jelőld meg pici alkoholos filcel ,hogy tudd ,hogy az a tiéd... + csavarnál is alig láthatóan ,hogy hozzányulnak e ... szépen akkor amikor visszakerül a kártya akkor láthatod mi az ábra... fényképezd is le
-
ricsi99
addikt
válasz benfolds #85645 üzenetére
Papir forma szerint nem. A monitor csak "kimenet..."
Persze pl egy földeletlen 220-as ajzat is okozhat ilyet...
Vagy ha bármi müszaki problémája is lehet a moncsinak
Privát véleményem szerint pont most halt meg a karid ...erre saccolok 99%-osan.
Ha régi crt-t is megnéztél akkor azt d-sub on kellett csatlakoztatnod... ami feltételezi ,hogy a karid sem mai darab ,igy nagy az esély... az általad jelzett tünet is tipikus "gpu" hiba.
Ezen felül ,mivel az lcd-t saccom szerint hdmi-n csatlakoztattad ,igy műszaki hiba esetén inkább a hdmi kimenet ment volna el nem a gpu.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz KETA666 #85656 üzenetére
Első körben újra kell pasztázni.
Ha még ilyet nem csináltál vidd szevízbe.
Addig ha lehet ne süsd meg... a hővédelem kacsolja le a karid... az az utolsó vészleállító mechanizmus... ha kisérletezgetsz vele hamar lessz egy szép féltéglád.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Aprósólyom #85655 üzenetére
Kissé rosszul tudod
Kizárólag a gpu-ban van ilyesmi védelem
Se a vrm se a memória hőmérséglete nem váltosztatja meg a gpu órajelét.
Ha nem hiszed vedd le a kártyádról a hűtőt és adj neki... ha igazad van csökkentett órajelen megy a karid ,ha nem akkor max füst.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Aprósólyom #85660 üzenetére
"egy hibátlanul működő VGA akkor sem kapcsolna ki, hiszen GPU oldalon hőmérséklet és teljesítményfelvétel alapján is képes throttlingal védeni a GPU-t a túlmelegédéstől."
ezt 5* is elolvastam
én ugye meg azt tapasztalom ,ha túlmelegszik /vagy nincs rajta a hűtő akkor meg lekapcsol...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Yettel topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Asszociációs játék. :)
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Google Pixel topik
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest