Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wihar123

    aktív tag

    válasz csabyka666 #7544 üzenetére

    Megpróbálkozom a lehetetlennel szép sorjában, de előbb azzal kell tisztában lenned, hogy a WinCe rendszer egy nagyon egyszerű operációs rendszer, amely sajnos nem rendelkezik semmilyen önvédelemmel, minden fájlja sérülékeny, és könnyen fertőzhető.
    A WinCe rendszerű navigáció összetevőit nem írom le, azt ellenőrizheted a mappájában, viszont van egy fontos fájl, nevezetesen az exe fájl, amely maga a program. Amikor ez elindul, leellenőrzi a rendszerösszetevőket, utána a saját mappa és fájlrendszerét. Ha mindent rendben talál betöltődik. Tételezzük fel, hogy az fbl térképfájl, amely alapból is egy tömörített állomány, megsérült, vagy valami féreg belenyúlt, hogy kárt tehessen vele. Tehát hibás a térképfájl, ezt a program nem tudja és elkezdi kibontani, hogy valóban térkép legyen belőle, ekkor kezdődik a gebasz, mert vagy kibontani nem tudja és kiakad, vagy kibontja, de egy rosszindulatú vacak belepiszkál (beleír, azaz visszaír néhány kódkaraktert, bárhová) és leállítja, kvázi "megöli" a rendszert, programostól, mindenestől (néha még a CPU-t is hazavágja).
    "Sánta" hasonlattal élve, mikor a Word-öt elindítod mert levelet szeretnél írni és egy korábban kapott sablon szerint (személyre szabott stílusokat és beállításokat tartalmaz), de a sablont nem ellenőrizted le és az rosszindulatú vagy vírusos, azonnal leállítja a Word-öt és a OP. rendszert is.

    ... és tényleg, milyen igazad van "...ha nincs térkép, akkor nem tud min navigálni,..." :) :DD :R

    Megjegyzés, hogy a te esetedben mi történhetett, azt csak a jó Istenke tudhatja, lehet ez véletlen, vagy egy korábbi belepiszkálás eredménye, vagy tényleg halódik a vas és egy ROM frissítés ráférne. Mindenesetre érdemes ellenőrzött, tesztelt, jó minőségű anyagot rátölteni.

    [ Szerkesztve ]

    "Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

Új hozzászólás Aktív témák