Új hozzászólás Aktív témák
-
adik
őstag
döntsd el te, hogy jó hír-e, vagy rossz.
horribil összegekbe kerül egy zárcsere a gép árához képest. (nem emlékszem pontosan, de egy ismerősöm a valamilyen Nikon filmesét akarta javíttatni, mondta pedig...)
a jó hír: átlagosan sokat használva is előbb fog akárki számára is elavulni a gép(ed), minthogy tönkremenne a zár (statisztikailag). ilyeténformán ez már a következő user problémája lesz, akinek majd eladod a géped.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz Segnior_Barthez #31 üzenetére
figyelembe véve, hogy - szerintem - 20Khufnál többért még tökéletes állapotban se tudnád eladni a gépet, így meg szinte biztos, hogy nem menne el, én megpróbálnám szétszedni és átnézni*, esetleg elvinni egy árajánlatért.
* néha kitör belőlem a barkácshajlam.
[Szerkesztve]Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
nem hiszem hogy én váltanék majd
persze, majd visszatérünk erre két év múlva
vagy megunod a gépészkedést, és veszel egy ultrakompaktot, vagy egy dslr-t, vagy egy középformátumút, netán egy filmest. akármelyiket is, a mostani vagy megy a szekrény aljára, vagy a eladod. netán veszel egy digi kamerát. de ez majd kiderül. (aztán lehet, hogy csak okos voltam, és 3-4 év múlva is ezzel fox még lövöldözni, de nem hinném)Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
semi-off:
canon eos33-am 400as filmmel, milyen távolba lőhet a beépített vakuja? asszem 13as a kulcsszáma? 28-80mm 3.5-5.6 kit obinál eggyel jobb van rajta.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
vasárnap is nyitvatartó, jó mnőségű filmes labort tudtok? (Nem, Pálvölgyibe nem vagyok hajlandó semmi szín alatt)
jah, Budapesten, lehetőleg belváros, mert tegnap nagyon igen bulizósra sikerült a lagzi és nincs affinitásom sokat kóvályogni. (Online nem lehet filmet hívatni? )Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
a kettő közül az Agfába (MM-plusz) mentem be. hiba volt. a nyomtatás az katasztrófális, holnap egy profi ismerősömnek adom oda, ő majd megnézi, hogy a negát is elbaxták-e, vagy az még menthető... Szépen kérek minden laboránst, hogy ha már egyre kevesebb filmes marha van, azok pedig annyit csengetnek, mint a kiskatona, akkor legalább becsüljék már meg őket!!! Az egyetlen pozitívum, hogy 600 hufért hívták a tekercsek darabját, de hát itt meg az olcsó húsnak híg a leve köszönt vissza... hiába no, filmes dolgokra várni kell, türelem kell. bocsi.
[Szerkesztve]Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
bocsi, eszembe nem jutott, hogy rád kenjem, szabad akaratomból menem oda, és a rákerestemből nyilvánvaló volt, hogy valsz nem nagyon ismerheted őket.
igen, a nagyítást rontották el. a Fuji labot, ami a Blahán van, meg az Emke, tulképpen vele szembe, illetve a Batthiány-mécsesnél lévő Fuji labor, kevés pénz esetén Soós. Az emkénél és a Soósnál van ff-hívás, az Emkén és a Blahán pedig diát is hívnak.
(Párizsban a Photo-service-t, illetve a sógorom szüleinek laborját ajánlom. Az volt az a képminőség, amit megkönnyeztem )Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
- az tetszett, hogy mindenhez adnak fehér kesztyűt, az nem, hogy tök retek volt. Az tetszik, hogy jó minőségű cuccot akarnak nekem eladni, az enm, hogy mást viszont nem, de olyan szinten, hogy majdnem verekednem kellett, hogy nekem pedig hama uv-szűrőt adjon, de b+w-t. aztán végül mégse vettem meg ott, hanem átmentem a media marktba, és megvettem a szűrőt fele annyiért, mint amennyiért ők árulták (de nem adták ).
- egy képet bevittem,h ogy kellene belőle 18*13 és 15*10 is. szkennelt, feldolgozott kép volt, laza 80M körül, olyan 6000*4000 felbontásban, a laboros ekkor ezt még nem tudta, csak gizdán mondta, hogy ''a 18*13-hoz ugye tudom, hogy nagy felbontás kell ám! biztos van nekem olyanom?'' a 18*13 szép lett, a 15*10 egyenesen homályos.
- Vakut akartam venni, az eladó lány egy Nikont kezdett el ajánlani. (Kezemben volt a Canonom, és ezt tisztáztuk is, a kulcsszámot pedig nem tudta, hogy mi )Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
http://edigital.hu/product.php?productid=24452&cat=266&page=1
Oly SP 320? kezdőnek, de kellene manulális beállításKettő, csipkebokor vessző!
-
-
adik
őstag
válasz bitfarkas #276 üzenetére
és jött vele a mélységélesség fogalma is.
engedd meg, hogy egy kedvenc kifejezésemet ide beszúrjam: sekélyélesség (sajnos a feltalálójára nem emlékszem. egyébként a kezdetben nem pont az volt a filmesek legnagyobb baja, hogy nem volt mélységélessége a kamerájuknak? még a filmes kor hajnalán, persze)Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz Beerwolf #346 üzenetére
ég és föld. talán egy kicsit több. de most komolyan. még 10*13 (10*15) ben is, fölötte meg pláne. beltérben hatványozottan nagyobb a különbség. a mostani csúcs mobilok már elérték a 2 évvel ezelőtt 30K huf értékű, 2 megaPx HP fényképezőm teljesítményét, de van oka annak is, hogy azt nem használom.
Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
ebben nem vagyok biztos, és a többiek akár ki is javíthanak (mármint tegyék, pls ha szerintük nem jó). Szóval a gyenge töltő (éppeszű keretek között, persze) is feltölti az aksikat, csak lasabban - szerintem.
(de nekem 2.8V @ 170-190mA az Energizer töltőm, és még az is tutijól feltötli az aksikat, igaz,h ogy 16-20 (!!) óra alatt))Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
A Pentax vázakban van ilyen manapság.
csak nem dösölöröt akarol venni?
obikat lehet hozzá venni, hisz a szamszung olyat fog fejleszteni, ott meg ugyebár igen sok terméket kell eladni. Amúgy sajnos nem olyan nagy a választék, mint Canonból, vagy Nikonból, de persze Pentaxhoz is vannak nagyszerű szódásszifonok nagyszámban. Legfeljebb két utcával arrébb kell menni érteKettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz ZSV Freddy #478 üzenetére
bocsi, hogy láma kérdés, de ziher, ami ziher: a töltőd jó? ceruzaelemekkel mit csinál?
ha ezt már próbáltad, akkor passz.Kettő, csipkebokor vessző!
-
-
adik
őstag
Mit jelent az, hogy sikerült működésre bírnod? Csak azért kérdem, mert a régi középérintkezős vakuk kb 200-300V talpfesszel dolgoznak, ellenben az újak sütő-áramköre csak 2-3V-tal. Ilyetén formán a mai gépeket is az alacsony feszhez igazítják. El tudod sütni vele a régit is, csak nem olyan sokszor, és az egyik alkalommal a gépedet is el fogod vele sütni. Azt viszont szószerint.
Ehhez a géphez mindenképpen érdemes lenne szerintem beruházni egy vakuba. Sajnos abban már nem tudok segíteni, hogy milyet.
btw záridőt mindegy milyenre állítod, mivel egy vaku villanása kb 1/10000 mp-ig tart, de lehet hogy még annyi ideig se. ált 1/125 a default, a rekesszel és az érzékenységgel kell játszanod. Nyugodtan mehet a legalacsonyabb iso-értéken.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
najó, nem teljesen mindegy, de ez már a vaku-trükkök totyikra tartozna. szóval ált 1/125, vagy 1/60. Hosszabbal már efektezel, 1/250-nél gyorsabbnál meg jó eséllyel csak a kép egy részét fogod tudni bevilágítani a redőny miatt. Feltéve, hogy a géped redőny-záras.
-
adik
őstag
A vaku-szinkron nem az, amilyen záridőt ad a gép, ha vakuval nyomod? mivelhogy egy kommersz vaku azért nem nagyon tud olyat villantani, hogy 1/800-on értelmes kép szülessen belőle. Legalábbis redőnyösöknél, közp és elektronikus záras cuccoknál ez ezekszerint nem így megy?
-
adik
őstag
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Szeptember 16-án 2006. öszi PH!otós találkozó Budapesten.
Gyertek sokan, hozzatok magatokkal még egy fótost! Részletek: [link]
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
szűrőt megéri használtan venni, hiszen nem tud elromlani*
azt azért nézd meg, hogy nem-e karcos, és van-e rajta olajminta-szerű szennyeződés (ami arra utal, hogy pl nem oda illő vegyszerrel mosták le párszor, így leszedték róla a szűrő nevében lévő bevonatot)Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
vagy az is lehet, hogy senki nem ismeri a ''helyiek'' közül ezt a nyomtatót. Én pl csak laborban nagyíttatok, mert otthoni nyomtató éppeszű költségekkel nem tudja hozni azt a képminőséget. egyébként kakilni nem itt szoktam, nyomtatóknak meg van saját topikjuk ezerrel.
-
adik
őstag
Ez egy nagyon jó fényképezőgép! Biztos, hogy nem akarsz vele fotózni? Sajnos sehol sem adnak érte annyit, amennyit valóben érne
amúgy Soós fotó, a Deák térnél. Ha másra nem arra jó, hogy megtudd mennyit ér, de rá is kérdezhetsz, hogy magánban mennyiért áruld, biztosan fognak segíteni.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
Rendszeresen az utolsó pillanatban szoktam észrevenni, hogy +1-2 fé expo-korrekciót rajtahagytam a gépen a legutóbbi ''művész-kép''-készítésekor, persze van, hogy még az utolsó pillanatban sem... az én gépem meg már nem egészen ez a kategória, mégis tud rosszul exponált képeket készíteni, ha én arra kérem.
-
adik
őstag
válasz Daneeka #1067 üzenetére
Amit tudsz, mindenféle képpen a fényképezőgépen csiálj meg! Utólag nem biztos, hogy tudsz annyit csavarn ia képen, hogy az még szép maradjon. Hatalmas különbség van egy jól exponált és egy utólag kivilágosított kép között. Az utólag kivilágosítottnál a sötétben megbúvó részleteket pl nem tudod előcsalni. Érdemes még azt is kitapasztalnod, hogy mennyit és milyen irányba csal az lcd.
Egyedül a fekete-fehér, szépia dolgokat csináld inkább otthon, monitor előtt.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
-
adik
őstag
válasz Hydra SR #1365 üzenetére
Ajjajajjaj!
Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Egy igazán jó filmes géppel ÉS nagy hozzáértéssel valószínűleg tényleg jobb minőséget lehet kihozni belőle bizonyos körülmények között, mint egy digitálissal.
ha a megfelelő minőségű filmet teszed bele, akkor nem bizonyos körülmények között... csak abba gondolj bele, hogy a csak Fujinak van kb 7-8 féle filmje, ezek némelyike 5-6 különböző érzékenységgel is elérhető. Az iso 3200 itt valós, nem felerősített valami, az iso 50 úgyszintén. A színes az valóban színes, a ff valóban ff. Magyarán ugyanazon vázban tudod cserélgetni a ''szenzort''. Mekkora adu-ász lenne ez egy komolyabb digit gépnél? lenne 2-3 szenzorod, különböző érzékenységgel, felbontással, dinamika-tartománnyal, színes-ff...
De azt megnézem, mikor vált képkockánként fehéregyensúlyt vagy
azt én is
mivel olyan nincs filmen, hogy fehéregyensúly. különböző színhőmérsékletű filmek vannak ugyan (egészen pontosan kettő fajta: műtermi - másik), de tulképpen a daylight jelzésű szinte minden nem műtermi körülmények között megfelel. Akkora tartaléka van egy filmnek, hogy szinte akármikor vissza lehet hozni akárhonnan.
fényérzékenységet egy filmes fotós, vagy mikor tudja ilyen szinten utólag helyretenni az élességet, színeket stb. ha esetleg nem sikerült valami. És
egy jó laborral, ma már szkennerrel, ugyanúgy akármikor (48 bites színmélységű prof. szkennerek, de szerintem Te már láttál ilyen képeket) ... talán még jobban is.
maximum 36 kockánként így is-úgy is tekercset kell cserélnie, míg egy jó nagy memóriakártyánál ez a szám azért némileg több.
tényleg ez lenne a szűk keresztmetszet? Szerintem az, hogy egy prof tekercs 2000 huf körül mozog, és elég nehéz olyan labort találni, ahova nyugodt szívvel elviheted az már mindjárt nagyobb probléma.Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz Hydra SR #1369 üzenetére
Az első bekezdésedet nem értem, hogy most akkor megerősítetted vagy megcáfoltad az állításomat
melyiket akarod?
A lényege az volt a mondanivalómnak, hogy igenis lehet valaki nagyon profi fotós digit géppel, és megfelelő felszereléssel és tudással nagyon nagyon kevés olyan eset adódhat amit nem tud lefotózni de filmes géppel le tudná. Szóval nem tartom digit gépek mostani tudása mellett kategórikusan kijelenthető igazságnak az állítást, hogy a profik filmre dolgoznak. Az eredeti kérdést pedig én erre irányulónak éreztem.
Persze! Attól jó a fotós, hogy mindent le tud fényképezni jól azzal, ami a kezében van, akármi is legyen az. Inkább arról van szó, hogy a filmnek van egy szaga, egy érzése. Egy filmes gép keresője nagyobb, tisztább. Jobban odafigyelsz minden képre, mert drága minden darabja, és a többi, és a többi. Fotósok ezt akkor használják, ha élvezkedni akarnak.Kettő, csipkebokor vessző!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest