Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz Beni2360 #42186 üzenetére

    Az a baj, hogy ezt előtte nagyon nem kommunikálták. Illetve a fogyasztási jelleggörbe is különbözik a felhasználási módoktól. A linkelt kép csak egy. (nekem ~11m3 felett számláztak drágán)
    Ahogy azt se mondták szerintem SOHA SENKINEK, hogy létezik ilyen, hogy a szolgáltatás létesítésekor be lehet ezt állítani, hogy fűtés, főzés, melegvíz-re lesz használva a gáz, és aszerint alakul a jelleggörbe, hogy mi a felhasználás. Ez csak most került elő.
    Nem, nem a valós, amit te írsz (főzés+konvektor), hanem hogy a szolgáltató mit feltételez.

    Mert oké, hogy évek óta bőven az 1700-as limit alatt használsz változatlan formában.
    DE, de ha a szolgáltató úgy tudja, hogy te CSAK fűtésre használod elvileg, mert úgy van beállítva a szerződés, akkor neked a nyári várható fogyasztásod 0, azaz nulla. Ezért minden köbméter gázt emelt áron fog számlázni.

    És persze simán lehet, hogy tévedés történt, és benézték, rossz jelleggörbét vettek alapul, stb.

    Egyébként elvileg, ELVILEG nincs ilyenkor sem gond, mert év végén (értsd: 2023. július 31.) majd egyenleget vonnak, és megnézik, hogy évi 403m3, az kevesebb, mint az éves 1750, amit meghatároztak, így amit emelt áron számláztak, annak a különbözetét jóváírják.
    De ez nagyon messze van, addig sok víz lefolyik a Dunán, no meg gondolom úgysem KP-ben adják vissza, hanem elhasználhatod. (szintén emelt áron :) )

Új hozzászólás Aktív témák