Aktív témák
-
veber
tag
Hi
asus p4s8x-x-eayz alaplap 4-et csipog mi lehet?
laci
toki
-
veber
tag
-
BladeZsolt
csendes tag
A délelőtt említett problémám az lan probléma megoldódott egy biosz frissítéssel, és új driverrel. Köszi a segítséget amit kaptam
[Go Gunners] Arsenal Fan
-
Core2duo6600
veterán
Leszedtem a pdf et, hiányzik belőle ez a fejezet.
Érdemes leszedned egy hasonló lap leírását, mert ezek a dolgok azért egy gyártón belül, különsképpen egy termékcsaládon belül nem változnak általában.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszi a választ így már el is indult a gép és egy gratula a win7 mert egy kicsit molyolt kért pár újra indulást és megy szépen.Ha esetleg megkérdezhetem tőled,ezek a csatlakozás jelölései szabványosak vagy csak minden cég annak nevezi és úgy ahogy akarja.Nincsen benne semmi rendszer,hogy mi a + és mi a - jelölés színkódjai? -
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Ma szereltem egy kicsit, és a gépem nem ad képet.
Van egy asus p5ql-e lapom, egy hd4850 sapphire 512mb-m, a vga-n világít egy piros led (d1601), és nem tudom mitől lehet, ha hozzáérek a karihoz nem meleg, csak egy kicsit.
Segítség.
Üdv -
sziada5925
aktív tag
válasz mar1boroman #32858 üzenetére
Szia!
Bios resettel próbálkoztál már? Pontosan mit szereltél rajta?Üdv: Ádám
-
gbal65
aktív tag
Heló!
Tudtok e vmit mondani erre:
ugye haverom megvette a lapom+proci+ramot (ezekből lett az AM3...), szal a gépe:
GA P35-DS3
Intel C2D E4600
Chieftec CTG400
Giga ház
Hitachi 500GB-s winyó
4x1GB Geil Ultra
Sapphire HD4850 DualSlot. Minden alapórajelen!
No összerakta a gépet... kapom a hívást, hogy benyomja és ventik felpörögnek 1-2másodpercig, majd kikapcsol a gép... de ahogy bedugja konetkorba 1ből indul... Elemet kivette, ugyanaz. 1 Rammal próbálta, ugyanaz. Táp 12V-os ágát is próbálgatja, de nemhiszem h azterhelte vna túl egy HD4850. CPU tápcsati bekötve... Úgy is próbálta, hogy a lapra (a ház csatijai közül) csak az indítás gomját kötötte be... nem megy (vagyis változatlan, úgyanúgy elindul konnektorba dugás után és le is áll, ahogy felpörögtek a ventik).. pedig mikor kivettem gépből látta is, hogy működött... VGA-t használtan vette most, Accelero S2 volt rajta, csak visszarakta (a gyerek akitől vette) a DualSlotos hűtést. Lehet az a hiba? Amikor tőlem hozta el, akkor előtte mutogattam is, hogy működik stb amit eladtam. A lap+ram+proci kombót vette meg tőlem egy Freezer7 Pro-val. Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném Nálam ilyen gondok nemvoltak[ Szerkesztve ]
iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
őstag
válasz qwertly #32857 üzenetére
Ezt a "házcsatlakozó port"-t még nem sikerült igazán egységesíteni. Asusról van tapasztalatom, amióta kitalálták a "Q konnektor"-t, azóta nagyjából minden alaplapon ugyanaz a lábkiosztás, de ez merőbben más mint a te lapod esetében. A thermaltake házamban más színű vezetékek vannak, mint amiket te írtál, tehát ez is változó.
A fekete a test, a színeseken meg ménkü szaladgál
Ha a ledeket fordítva teszed fel, nem világítanak, de nem mennek tönkre, ha a bekapcsoló gomb vezetékeit felcseréled, akkor is működni fog és ez a reset gombra is vonatkozik.
-
őstag
válasz mar1boroman #32858 üzenetére
A VGA-n rajta van a tápcsati? Volt egy MSI 9800GTX-s kártyám, azon is pirosan világított egy led, amikor elfelejttem rárakni a 6 pines tápcsatikat, és addig kép sem volt.
-
őstag
válasz #96630784 #32856 üzenetére
Nem hinném, hogy a prociventinek bármi köze lenne ehez a funkcióhoz. Ezt külön kell engedélyezni a biosban. Próbáltam beállítani a saját asztali gépemen, de vezetéknélküli bill.-el nem jött össze. Alvó állapotból viszont simán megy a klavatúrával vagy eggérrel történő ébresztés.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Volna egy aprócska kérdésem:
Van egy GA-945GCM-S2C nevű deszkám és sehol sem találok utalást az alaplap hőmérsékletét illetően.
Sem BIOS ( F6d ) sem Everest nem ad erről infót.
Az emelt FSB ( 222 ) miatt aggódom kissé, hogy elég-e a gyári chipset hűtés.
A cumó egy AeroEngine JR házikóban van. Elől 12, hátul 9, oldalt 8 cm-es ventikkel.
Ja és a RAM -ok ( Hynix HYMP112U64CP8-Y5 ) nincsenek hűtve. ez gond?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
waithEard
őstag
válasz Blabcsi #32865 üzenetére
Épp egy ehhez hasonló lapot koptatok, csak 266-os FSB-vel. (De simán vitte a 333-at is)
Viszont már alap 200-on elég melegnek éreztem az Északi hidat, ezért egy 12 Cm-es
ventivel alacsony fordulaton szellőztetem. Abból meg kapnak a ramok is, ami szintén nem árthat meg. Gondolom bírnia kell anélkül is, de a hidegebb alkatrészek csak jót jelenthetnek."The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
gbal65
aktív tag
-
Blabcsi
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
mar1boroman
tag
válasz sziada5925 #32859 üzenetére
Igen, próbálkoztam.
Procit cseréltem, meg a procihűtőre raktam még 1 ventit, és ramot raktam a gépbe. -
waithEard
őstag
válasz gbal65 #32868 üzenetére
Hát én ram hibára gondolnék első körben...vagy alaplap. Ha a vga lenne a ludas, attól még nem áll le a gép. Én most építettem egy gépet, ott a táp volt kevés neki. (Mercury "430" w-os sz@r) Beraktam egy 300-as FSP-t és ment mint a karikacsapás. De a 400-as kodegány el kéne vigye...
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
gbal65
aktív tag
válasz waithEard #32872 üzenetére
A táp Chieftec 400-as 80%-os hatásfokkal (CTG). Ram hiba kizárt, mert mikor elhozta tőlem, akkor működött mondom full stabil és működőképes volt a gép, mikor elhozta az alkatrészeket. Szerintem vmit rosszul szerelt össze... Minden szükséges áramellátást bedugott (cpu, alaplap 20+4, winyó, vga...)
[ Szerkesztve ]
iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
mariacchi
csendes tag
sziasztok win 7 alól a dx 11 hogy a rossebbe lehet eltávolitani mert dx 9c kellene helyette
valami okosat pls
régebbi game nem megy a dx 11 alatt csak azt nem tudom hogy került föl rá egy sima telepités voltHa az ember magányra vágyik, akkor nem az egyedüllét, hanem csak a megfelelő ember közelsége kell neki!
-
waithEard
őstag
-
waithEard
őstag
válasz gbal65 #32873 üzenetére
Nehéz ügy....és rohadtul kellemetlen. Sajnos, ha korrektül akarsz eljárni, akkor meg kéne nézned, mit b@xhatott el. És akkor legalább a lelkiismereted is tiszta lehet, hogy te megtettél mindent. Ilyen hibákat viszont VGA nem okoz, ergo a 3 alapvető komponens egyike lesz a ludas...
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Ma szereltem egy kicsit, és a gépem nem ad képet.
Van egy asus p5ql-e lapom, egy hd4850 sapphire 512mb-m, a vga-n világít egy piros led (d1601), és nem tudom mitől lehet, ha hozzáérek a karihoz nem meleg, csak egy kicsit.
Segítség.
Üdv -
waithEard
őstag
válasz mar1boroman #32877 üzenetére
Be van dugva a tápcsatija?
-
sziada5925
aktív tag
-
sandorbalazs
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Egy alaplap drivert keresek XP-hez. Ez lenne az: ECS AMD690VM-FMH, nem nagyon találok hozzá a neten sehol, esetleg valami tanácsot tudnátok adni? -
waithEard
őstag
válasz sandorbalazs #32880 üzenetére
Itt pont a te problémádat tárgyalják. De a link nem műxik, viszont így már rá tudsz keresni.
-
pety27
tag
Márkától függetlenül, Intel Core i5-750hez,milyen chipsetű alaplapot ajánlanátok? P55 vagy H55? Tulajdonképpen mi a különbség a 2 chipset között?
[ Szerkesztve ]
-
waithEard
őstag
válasz pety27 #32882 üzenetére
Ahogy elnézem, a két chipset között csak a CF\SLI támogatás a különbség. (P55-nél van)
De én is kíváncsi lennék...annyi biztos, hogy az ASUS a P55 köré építi a legdrágább\legjobb 1156-os lapjait. Náluk nézelődtem. Szvsz átlagos felhasználásra, egy VGA-hoz tök mindegy. De hátha valaki többet is tud erről."The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
_az
senior tag
hello!
tegnapra lerohadt a gépem. szerintem az alaplap a ludas.
kíváncsi lennék, hogy esetleg tapasztalt-e valaki hasonlót:bekapcsolom, gép látszólag beindul. azonban nem jut el odáig, hogy
csipogjon egyet és nekiálljon betölteni bármit is.
szóval ventik felpörögnek és úgy marad. monitorra semmi jel nem jut.
kivettem a ramot, videokártyát, de bekapcsoláskor nem jut el odáig a gép, hogy
észrevegye a hiányukat és sípoljon...
van az alaplapon egy diagnosztikai kijelző, alapvetően ott áll meg, mikor át akarja adni a vezérlést a biosnak. de ha kiszedek alkatrészeket, másféle kódoknál áll le...
biosom tönkrement volna valahogy?
láttatok hasonlót? esetleg nem is alaplap?köszi a tippeket!
az
-
-
szuhanszkin
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék van egy ABIT-Kn8 Ultra alaplapom,és olyan hibajelenséget produkált,először bekapcsolásnál csipogot,most bekapcsoláskor semmi nem történik,nem csipog,az alaplap kis led-je világít,de nem indul a gép,a tápot kicseréltem semmi,a vga az jó,szerintetek mi lehet a gond,a ventillátorok nem pörögnek.HELP !!!!Őrzünk és védünk mindenkit,aki rászorul/JAJJ a CSALÓKNAK!!/
-
kornel8585
tag
Sziasztok,
Adott egy gigabyte ep35c-ds3r lap,e7200 proci,2*1giga geil black dragon 800mhz,8800 gts 512mb ,és egy colorsit 420as táp.Eddig semmi gond nem volt velük,tegnap azonban kisöcsém beidegesedett és elkezdte nyomkodni a reset és bekapcs gombokat egyszerre meg össze vissza stb.Azóta a gép bekapcsoláskor felzúg,kikapcsol,újraindul,eggyet sípol,kikapcsol,újraindul....
Próbáltam a bios resetet is de semmi.Valakinek esetleg vmi ötlet?Vagy ha elszállt akkor mi szállhatott el?Előre is köszi a segítséget. -
metalgod
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Asus P4P800S SE alaplapom.
A történet a következő:
Egyik újraindítást követően hibaüzenet, miszerint hiáynzik valami dll fájl, ami az explerer.exe-t működteti. Leokéz, majd az asztalon és a kurzoron kívül semmi nem jön be.
XP reinstall, majd ahogy raknám fel a hangdrivert, végén hibaüzenet: "Driver not found, please reboot your system, and setup again"
BIOSba engedélyezve van a alaplapi chipset, viszont driver installálásnál elmegy 100%ig, és ott mindig kiírja ezt a hibaüzit.
Különálló PCI-os hangkártyával is próbáltam, semmi.
Meghalt a hangvezérlőm?
A másik, ugyanezzel a alaplappal:
egyetlen USB-t használok a gépen, az egeremet. ha pen-driveot rakok bele, azt még bírja, viszont ha telefont csatlakoztatok rá adatkábellel, vagy IPod-ot tölteni, pár másodperc múlva kikapcsol a gép. Ez mitől van? -
FIFPRO_10
tag
Sziasztok!
Valaku tudna segíteni gigabyte bios frissítésben?A szomszéd srácnak kellene megcisnálnom,de nézem .f4 kiterjesztésű bios,meg valami dosos frissítő progi avagy mi!Nem igazán vágom hogyan működik!
Please help!"EA SPORTS - It's in the game!"
-
őstag
válasz pety27 #32882 üzenetére
A H55-s lap tudja kezelni az i3 és i5-s procikba integrált garafikus processzort, a P55 nem. A hátlapi csatin van HDMI, DVI meg ilyesmi a monitornak. Mindkettő chipset támogatja aCF-t és az SLI-t, de az olcsóbb alaplap kategóriában csak a CF támogatott.
Ha nem akarsz integrált VGA-val dolgozni (amihez másik procit kell venned), akkor én a 750-s CPU-d mellé a P55-s lapot javasolnám.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Aj-aj, félre beszéltem egy kicsit, úgyhogy pontosítanék:
Ha jól néztem, Asuséknál nincs olyan H55-s lap, ami támogatná akár a CF-t, akár az SLI-t., tehát valószínű, hogy a chipset nem támogatja a multigpus megoldást.Ezt abból gondolom, hogy általában csak 1 db PCIE csati van a lapokon, Van ha van mégegy az már csak 4x sebességet tud. A H57-s chipsetes lap az, amelyik a P55-s és x58-s melett támogatja mindkét nagy VGA típusból a többkártyás megoldást, és ezt már a termékinfóban is feltüntetik. -
-
szuhanszkin
csendes tag
Hali,senki senki senki sem tud segíteni.Üdv
Őrzünk és védünk mindenkit,aki rászorul/JAJJ a CSALÓKNAK!!/
-
Revox66
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy megpusztult a régi asus p5n mx lapom, ezért melyik alaplapot tudnátok ajánlani (matx) -ben max 11-16 ezer között, igazából E2160 cpu alá...
Köszi
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest