Hirdetés

Aktív témák

  • Shono

    aktív tag

    Röpke tapasztalatom (nem túl kellemes) had osszam meg:
    2 hete a gépem olyat reagált mintha el ment volna az áram, azaz mindenféle hibajelenség nélkül full black screen, venti leáll stb. Néztem nagyot, merthát ez nem egy olyan konfig (profilban) amitől ilyet várnék. Hozzáteszem, hogy az esemény alatt a firefoxon kívül futott a prime95 v25.11 (64bit).
    Szétkapkodtam, vizsgágattam, takarítottam, aztán újra összeraktam, semmi. Végén kiderült, hogy az alaplapom adta fel. A problémát/izgalmat tovább fokozta, hogy Raid0-át használok, és nagyon érdekelt, vajon az új lap mit fog reagálni a régi Raid0 tömbre. (3xWD RE3 250GB)

    Nagyon kellemeset csalódtam. 1,5 hét alatt garizták nekem a lapot és megjött az új, rutinszerűen összeraktam, föltettem ugyanazt a BIOS-t ami az előzőn volt, s láss csodát, szó nélkül mindent összeszedett magának, és bootolt egy windows 7et. Megvan minden adatom, ami közel 600GB volt, és pikk-pakk megy minden. Most még vagy egy hétig "bejáratom" alapon, aztán megy vissza a régi OC beállítás.

    Kérdés: Ha órajelet emelsz a procin, attól többet fogyaszt-e. Én úgy számoltam, mint normálisan a fizikában (V*A=W), azaz elméletben ha nem piszkálod a feszt, akkor nem fogyaszt többet. Lehet tévedtem, és a 140W+ miatt halt ki a lap? A következő számításnak lehet-e alapja (értelme; az áramerősséget vettem konstansnak)
    Gyári: 125W = 1,3 V * 96,15 A
    OC: 97 A * 1,4 V = 135,8 W

Aktív témák