Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • birrbert

    tag

    válasz DavidDay #5706 üzenetére

    Szuper. Kellett már ez a kis sikerélmény, ugye? :)

    Nálam a wi-fi-vel nem volt gond, azaz sosem dobott le egy gépet sem. Igaz, mindeniken Windows XP van. No de nálam amikor fagyás volt, akkor fagyott az egész hálózat: wi-fi és és kábeles net is.

    Lenyúltam az interfaces fájlodat, remélem nem baj. Kipróbálom hogy válik be nálam. Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy, ha nem definiáljuk sem a wlan0-t sem az eth1-t, akkor mi alapján működik ez a két eszköz? Ez számomra, mint kezdő, egy roppant érdekes dolog: van egy rendszerfájl, amiben be lehet állítani dolgokat, de, ha nem állítod be, akkor sincs semmi baj.

    Beszúrtam a hostapd.conf-ba én is azokat a sorokat, hogy log-oljon. Lám mi lesz. Itt még annyit módosítottam, hogy áttettem a wi-fi-t a 6-ról a 4-es csatornára, mert 1-es, 2-es, 6-os és 7-is van a környéken.

    A dnsmasq.conf-ban megadtam én is a MAC address szerinti fix IP-ket.

    Két dolgot nem értettem a leírásodban:
    1. Mi az a forwarding delay? Ilyet nem találtam az interface fájlban, pedig azt írod, hogy ott van... Vagy a bridge_fd-re gondolsz?
    2. A hostapd.conf-ban hogy állítottad be a MAC szűrést? Valami köze van-e ennek a dnsmasq-ban beállított MAC cím szerinti fix IP-khez?

    Köszi.

    [ Szerkesztve ]

    Intel D510MO home server fotóalbumok: http://bit.ly/AbZb5P

Új hozzászólás Aktív témák