Új hozzászólás Aktív témák
-
Jocy
aktív tag
válasz sdavidliver #12799 üzenetére
Szia.Lap,proci szerintem teljesen jó,4870 helyett én inkább már 5770-es vidkarit vennék,modernebb,kevesebbet kajál és időtállóbb lesz valószínűleg,teljesítményben nagyjából azonos az általad kiválasztott karival.....
-
csige791
tag
A kártyám alapjáraton is 83 fokos. Ez nem baj ? Csak mert néha desktopon is újra indul.
Most átraktam manual-ra a ventilatort es forgatom 60%-on, így jó, viszont nem ekarom mindig én állítgatni. Van valami megoldás ? -
Locutus
veterán
válasz kbalazsa #12807 üzenetére
Ja, én is direkt ilyet kerestem.
Nekem most 500/600-on megy 2D-ben a kártya, és így 60 helyett 50 fokig lemegy idleben. De ennél még elvileg megy lejjebb is a freki, csak most ennyin tesztelem pár napig.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
sdavidliver
csendes tag
Nekem azért tetszik a 4870 mert az 256 bites szemben a 5770 el ami 128.A direktx 11 meg nem nagyon érdekelne és a fogyasztás sem olyan nagy lényeg.A HDMI kimenet az fontos nekem.És a vapor-x az jobb mint a sima nem?
Nem értem miért mondják, hogy megint felment a benzin ára? Ma is ötezerért tankoltam!
-
dangerzone
addikt
válasz sdavidliver #12810 üzenetére
A simánál halkabb és hűvösebb is a vapor-x. De nagy terhelésnél azért ennek is van hangja.
De engem játék közben nem zavar. Akkor meg úgyis mindig zenét hallgatok. -
sdavidliver
csendes tag
Ja és én inkább az AMD felé hajlok.Úgy hallottam hogy kevesebb árér tudja azt a teljesítményt hozni mint az intel drágábban.Most is AMD procim van és teljesen jól műkszik már lassan 3 éve.
Nem értem miért mondják, hogy megint felment a benzin ára? Ma is ötezerért tankoltam!
-
sdavidliver
csendes tag
válasz dangerzone #12811 üzenetére
Neked is hd 4870 vapor-x ed van ?Amúgy én is zenét hallgatok hozzá.XD
-
Májsztró
addikt
válasz sdavidliver #12812 üzenetére
Ez fordítva van a nem legújabb architektúráknál. Az intel hozza azt olcsóbban amit az amd. Magasabb szektorba meg még nincsen processzora az AMD-nek
Vaporos az elég jó Adatlapodat kitölthetnéd , ha netán később problémád lenne ,hogy ne kelljen mindent egyesével megkérdezni
-
Májsztró
addikt
válasz sdavidliver #12815 üzenetére
Még mindig nem töltötted ki az adatlapodat , így honnan tudjam ,hogy milyen procit választottál ?
Konkrétan ezt tudnám felhozni ellene : [link] , Játékokban jobb mint a Core i7.
De van 30-ért Intel Quad ami meg ha 4 mag kell , erősebb mint az amd.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz sdavidliver #12810 üzenetére
Igazság szerint azt kb ellensúlyozza az 1.2 GHz-cel gyorsabb memória. Viszont, még ha neked annyira nem is fontos, ott vannak az újdonságok, fejlesztések pluszba. A teszteket nézve, hol az egyik hol a másik gyorsabb egy kicsit. Na meg azt sem mondtad, hogy mekkora felbontáshoz lesz a kártya, mert alacsonyabb felbontásnál ez a része kevésbé számít. Én is inkább ezt ajánlanám, de ha ragaszkodsz hozzá a 4870 sem rossz.
A vapor-x hűtés nagyon jó, halk és hatékony terhelés mellett is.[ Szerkesztve ]
-
sdavidliver
csendes tag
-
Májsztró
addikt
válasz sdavidliver #12819 üzenetére
Igen , 2 magos.
Leírtam mindent , olvasd el még1x.(#12820) sdavidliver : Erre is írtak már
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz sdavidliver #12820 üzenetére
Pont erre reagáltam az előző hozzászólásomban, mielőtt reagálsz egy kicsit próbáld meg átgondolni azt amit olvasol, kapcsold ki a "write only" üzemmódot, ha lehet.
-
madgie
titán
válasz sdavidliver #12820 üzenetére
Nem írom le inkább még egyszer
Szerk: a V2-es 5770 is bőven jó, itt nem must have a Vapor-X, ezzel a refimegoldással is baromi halk és kegyetlenül húzható is.
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz dangerzone #12823 üzenetére
Ez már megint csak lerágott csont. Ha megnézed Katt tesztjeit , akkor egyértelmű ,hogy akármilyen vga alá , ha játékra kell a gép akkor E8400 a nyerő még az i7 ellenében is. Egyébként ph-n használtan 28-ért kapni Q6600-at ami megint csak többet tud nyers erőben mint az amd. Sajnos ez van , én is AMD párti vagyok
-
sdavidliver
csendes tag
De mennyit számít az hogy egy VGA 128 vagy 256 bites?Vagy egyáltalán számít valamit?
Pl egy hd4870 1gb ddr5 vpor-x és egy 5770 között.Mert a 4870 256 bites és az 5770 meg csak 128.Nem értem miért mondják, hogy megint felment a benzin ára? Ma is ötezerért tankoltam!
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #12802 üzenetére
Én még egyetlen ilyen tesztet sem láttam. Driver-hibák persze bármiben elképzelhetők.
Hogy bármiben bármi jobb egy i7-nél, az egyenesen nevetséges. Persze, vannak olyan tesztek, ahol az i7-es konfigot mindenestül lebutítják "összehasonlíthatóság végett" pl. egy AMD-hez vagy akár i5-höz, csakhogy ezek a tesztek a gyakorlatban értelmetlenek.
csige791: Alapjáraton 83°C sok.
dangerzone: Nem feltétlenül kevés, max. mást kell butítani, de az 58xx karik árait nézve messze a legjobb vétel ma a piacon. Szerintem. 5770 és 5750 tulaj haverom is van, minden játék szépen fut náluk.
sdavidliver: Hogy hányan beveszik még mindig ezt a kapitális kamut, hogy kevesebbért tudja az AMD uazt, mint az Intel. Megsúgom neked az Intel árképzésének alapfilozófiáját: azonos teljesítményben mindig minimálisan olcsóbbak az AMD-nél, ráadásul messze kevesebbet fogyasztanak, és jobban tuningolhatóak.
Ha legfőképpen játékra építesz gépet, vegyél egy E8400-at P45-ös lappal, az tuti nyerő, és a teljesítményéhez képest bagóért tudod megvenni.
A sávszélesség csak egy dolog, a többi alkatrész is számít, máskülönben az 5770 csak fele olyan gyors lenne, mint a 4870.dangerzone: És mire menne +2 maggal? Még amelyik játék használ több magot (hidd el, kvázi 8-on tudom megnézni, hogy játék alatt a max össz. CPU-terhelés 25% körül van), az sem foglal 2 fullon járó magnál több erőforrást, azaz játékra továbbra is izombrutál 2 magos proci a nyerő (5870-et is kihajtja), nem a ki sem használt, fölös magok, ergo E8-at kell venni. 3 Phenom-os ismerősöm váltott ezért E8400-ra vagy E8500-ra, és egyik sem panaszkodott.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
dangerzone
addikt
válasz Májsztró #12825 üzenetére
Azért a deneb nem szar cucc, a q6600 nál meg fejlettebb, és sebességben sem marad alul. Nagy felbontáson, jó videókártyával meg szerintem tök mindegy, hogy 150 vagy 140 fps-ed van, mert kb ennyi a különbség az E8xxx meg a 4 magos phenom II közt.
Azonos áron én továbbra is 4 magos amd-t választanék. De ez csak egy személyes vélemény.katt: "És mire menne +2 maggal? " Játékon kívül bármire jól jön.
De ne értsetek félre. Én hangsúlyozom, hogy csak azonos áron gondolom így.
Újonnan most meg persze hogy az 5770 a legjobb. De van, aki cselhez folyamodik, és picit használt kártyát vesz sokkal olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz katt777 #12827 üzenetére
Bocs, hogy a csapos közbeszól... , de ha négymagos proci össz használatát nézed, akkor a 25% az egymag, az 50% a kétmagos proci 100%-os használatát jelenti. Ha nálad 25%-os a CPU használat, akkor az azt jelenti, hogy egy egymagos teljes terheléssel menne, de egy kétmagos félgőzzel jár.
Nálam bizony van egy-két játék, amelyik a négymagos procit 50% felett használja, kicsivel haladja meg ugyan, de jelzi, hogy jobban járok a négymaggal.
Ettől függetlenül csak játékra szerintem is elég a kétmagos proci, csak a tisztánlátás kedvéért írtam, hátha mások is olvassák! -
sdavidliver
csendes tag
Én megértelek titeket de most veszek egy 2 magos 3 gigás procit akko ez 1 év múlva már megint nem elég !Sztem ugyan abban az árban egy 4 magos 3 gigás tovább bírja!Nem akarok 2 évente vagy évente 150 k ért gépet venni!De ez csak egy személyes vélemény!
-
bozont
veterán
Én pont ezért kérdeztem, hogy mekkora felbontásra veszi a cuccot, mert 1920-ra nem igazán gyorsabb az E8400 egy Athlon II X2 250-től, de 1280 esetén már van különbség. A másik meg azért ne ajánlgassuk már azt az E8400 mikor 35k újonnan, lehet hogy baromi gyors, de mellette baromi drága is (aránytalanul). Akkor már inkább Phenom II X3 720 27k-ért, ami jóval olcsóbb és közel azonos sebességre képes. Tuningolni meg mindkettőt szépen lehet, ha akarja tulaj.
sdavidliver
De a processzor és alaplap témával kapcsolatban inkább menj át ebbe a topicba, mert ez nem erről szól, ott is szívesen segítenek.mod.: De véleményem szerint azzal a Phenom II X4 procival sem jársz rosszul, főleg ha végre ráállnak a fejlesztők is erre a témára.
[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
A referenciától nagyobb mennyiségű Vrammal szerelt kártyáknak átalában alacsonyabb az órajelük.
De ha megnézed 925/993 = 0,93 azaz 7%-al alacsonyabb órajel miatt képes vagy szerecsétlen kártyát túlhajszolni, cserélni?
Az a pár Mhz teljesen elhanyagolható memória esetében, GPU pedig referencia órajelen működik...
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
madgie
titán
válasz sdavidliver #12826 üzenetére
Viszont az 5770 rev 2-es Samsung ramjait felhúzod lazán 1350/1400 MHz-ra (effektív 5400-5600) refihűtővel is, míg a 4870-nek jó nagy része már az ezret sem szereti. Persze ettől még a 128/256 bit állítás továbbra is áll, de korántsem igaz, hogy akkor X duplaolyan jó, lesz, mint Y, sőt.
-
-
Breki
veterán
válasz Löncsi #12833 üzenetére
Szerintem csak az elejét olvastad.
Először is előtte HIS volt szintén 1 giga rammal ami simán tudta a 993-at alapból ez volt az órajele.
Tehát ha azt cserélik egy másikra akkor olyanra cseréljék ami tudja ugyanazt.
És ha tovább olvasod láthatod, hogy ennek a kártyának nagyon szar a hűtése több helyen is írják
és egyszerűen nemhogy 993-on nem megy rendesen de még 960-ra se lehet emelni mert fagy újraindul kikapcsol stb.De ez még hagyján alapórajelén, semmit se tuningolva egy RBR-nél ami ugye több éves játék elkezd ki be kapcsolgatni eltűnik minden másodpercekre és egy kettőre visszajön majd újra elmegy.
Tehát kb egy másodpercem volt rá alig tudtam kilépegetni
Előbb ugyanennél a játéknál egyszer csak áthatolhatatlan zöld fal növényekből mögötte ugye az út amin menni kéne, hát ez megint elég nagy hiba alap órajelen.
Ezek a régi ideiglenesen visszarakott kártyámmal tökéletesen mentek
De ez még hagyján FurMark stabilitásteszt rögtön indítás után elkezd ki - be kapcsolgatni mint az örült egyáltalán nem bírja másik visszacserélt memóriahibás kártya ezt simán vitte
A teszt részletei itt
Ha ezek után még mindig nem érted miért szeretnék ettől a kártyától megszabadulni amit nem kértem-én ugyanis HIS-t akartam-és tetszik ez a kártya isten-bíz eladom neked
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #12829 üzenetére
Én nem teszteltem 5770-et.
fagy53: Mint említettem, 8 magon (szálon) néztem. Akárhogy is számolom, ha a 8-at elosztom 4-gyel (azaz veszem a 25%-át), az 2 lesz. Ha nincs HT, akkor máris magasabb a magok kihasználtsága; hangsúlyozom, kizárólag a több szálat is kezelni képes alkalmazásoknál. És mindig 2 mag 100%-alatt van, akár 4 szálon, akár 8-on futtatom.
sdavidliver: Egy mai csúcskártya (HD5870) kihajtásához elég egy E8400, még tuningolni sem nagyon kell, 4 magot rendesen támogató játékok meg csak elvétve akadnak. Most vehetsz olcsón E8-as procit, ha meg mégis kéne pár év múlva 4 magos, azt is olcsóbban kapsz.
bozont: A grafika nem gyorsabb, mert VGA-limites leszel (tehát illúzió, amit látsz), de az Athlon akkor sem éri utol a wolfit. Beteszel majd egy erősebb VGA-t, aztán AMD-vel máris CPU-limites leszel.
madgie: Az ASUS gyári garos Vmodjáról nem is szólva...
-
madgie
titán
válasz katt777 #12838 üzenetére
Nekem is pont az van (Asus EAH5770 Tweak Voltage), a GPU megy is 1050 körül lazán (a gyári órajel 850 MHz). Voltmod persze van, de ahogy írtad is: az Asus garancia arra is kiterjed. A ram meg megy 1400-at is, míg az előd 4870-em az AC TwinTurboval sem nagyon akaródzott 825/925 felé menni.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz madgie #12839 üzenetére
Na, akkor azt érdemes összehasonlítani egy átlagban 815/1050-ig hajtható HD4870-nel. Amúgy 58xx topicosok szerint más kártya is megy Vmod-dal, ha ASUS biost tesz rá az ember, és pl. egy 5870 esetében nem mindegy, hogy 81 v. 97k-t fizet ki az ember uazért.
-
madgie
titán
válasz katt777 #12842 üzenetére
Az MSI Afterburner egyébként tisztább, szárazabb érzés az Asus-szal is, mert ott a saját Smart Doctor egyrészt fapadosabb (nem lehet 1 MHz-ként állítani), másrészt hiába húzhatod neki a Voltmod-ot, 1.3V körül már ledobja magát alapfesz alá.
szerk: ja, és kell a Smart Doctor mellé a GamerOSD nevű progi is, ami nekem Win7-en random fagyott (hol elindult, hol leállt) bootolás után.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Hello!
Van egy Asus EAH4870 karim.
A rendszerem +20% processzor órajel mellett auto pci freki
vin7 6.9-es videókártya minősítés.
Most 40% ketyeg a proci de mivel olvastam hogy a pci frekit 100-ra kell állítani be is állítottam.
De így 6.0-ás az élményindexe.
Szerintetek bírná az auto visszaállítását a kártya?
Vagy adjak neki fix értéket?Ötlet?
Azért húztam a e6550-est hogy szintbe kerüljön a videókartyával cpu:3.3 gpu:6.9
most meg cpu:6.6 gpu:6.0
Van egyáltalán értelme azonos szintre hozni őket?
Válaszokat előre is köszi.Bazinga!
-
RootRulez
félisten
válasz bluyoo #12844 üzenetére
nem igazán látom értelmét
Akkor lehet átlagot írna a teljes értékeléshez, nem a legalacsonyabbat, ha szintezgetni kellene
Viszont most megnéztem az enyémet és ez 7.3-at kapott, pedig ez "csak" 4850-es
mod: Bár kit izgat a pontozkodás, amíg rendesen teszi a dolgát..
Ez megint csak egy felesleges f**z méregetés, mint a 3DMark═════════════════════════════════════════
-
katt777
félisten
-
Breki
veterán
Na úgy néz ki lehet elvileg cserélni a POwerColor-t ico_respect.gif
DE kezd elegem lenni a 4850-esekből arra gondoltam, hogy inkább ráfizetnék és 5770-es, de aztán utánaolvastam és most azon filózom, hogy lehet jobban megérné egy 4870-es esetleg 90-es.
Csak kérdés melyik típus directx11 nem annyira fontos viszont HD-ben játszanék és hdmi kimenet kéne és jó hűtés alapból.
És ezt még ma el kéne döntenem, úgyhogy várnék tanácsokat ki mit ajánl.
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
madgie
titán
Én a helyedben már nem vennék 4870-et vagy 4890-et, kazán mind, akkor már inkább egy egyszerűbb felépítésű, sokkal kevésbé melegedő és kisebb 5770-et. Ezen a rev 2-es hűtés alapból f*sza, nem kell semmit cserélgetni, Vapor-X-re ráfizetni, ilyesmi. Ha meg vadlovakat akarsz a gépházban dübörögtetni, akkor ott az 5800-as széria, az elég lesz egy ideig full HD-n is.
szerk: inkább off-ba tettem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.