Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #1130 üzenetére

    A DX10 nem volt visszafelé kompatibilis. Itt csúszott el a dolog. Mindenkinek tetszik a rendszer, de ha a PC-re konkrétan kétszer meg kell írni valamit, akkor az jelentősen csökkenti a kihasználás esélyét. A DX11 még a leggyengébb rendszerekig is nyújt kompatibilitást. Ez alapvetően előny, mert még az is tudja élvezni a játékot, aki nem jutott túl mondjuk a GeForce FX-en. :) DX9-es kóddal ez nem járható út.
    Tényleg nem véletlen, hogy ennyi stúdió érdeklődik a rendszer iránt. A DX9-et sokan a picsába kívánják már, mert egyszerűsíteni kell a PC-s fejlesztést. A DX11 az elérhető legjobb alternatíva, és a kompatibilitást mellett semmit sem kell kétszer megírni.
    A Konzol egy olyan világ, aminek ebbe nem sok beleszólása van, mert mindegyik rendszer saját SDK-val rendelkezik. A Box-os SDK alapszinten kompatibilis a DX9-el, de elég sok dolgot kell már ahhoz is megváltoztatni, hogy minimálisan igényes port legyen az eredmény (értsd GTA 4-nél jobb). :)

    TTomax: A tesszellálás skálázható. A maximális szint a 64x-es. De ez pontosan 64 beállítást jelent (beleértve a kikapcsolt módot). Úgy szabja be a fejlesztő opciót, ahogy a hardver igényli. A kicsi karikra csinál egy low módot teszem azt 10x-es tesszellálással, és már meg is mented a rendszert a nem túl szép tesszellálás nélküli felületektől.
    Az árazás azért ilyen, mert nincs konkurens. Természetes, hogy ilyenkor a gyártó a drágább termék felé terel, mert nem tudsz mást venni. Ugyanezt játszotta el az NV is a G80-nál. Nyilván az AMD is cég. Azt a legmagasabb árszintet lövi be, amivel még eladja az összes piacra kerülő terméket. Ezért emelte a HD 5850 árát, mert drágábban is kipucolják a raktárat.

    Nálam ez inkább pénz kérdése. Max. 55k-t szoktam adni két évente egy (vagy kettő) kártyáért, ebbe belefér most a HD 5850. Ha mondjuk nem lenne ennyi pénzem és olcsóbb modellt kellene választanom, akkor nyilván a HD 5770-et venném, még a HD 4890 helyett is. Persze én annyiban előnyben vagyok, hogy már kaptam az eddig bejelentett DX11-es játékokról egy csomó infót, és tudom, hogy mire számíthatok. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák