Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #14829 üzenetére
Bizony-bizony,nekem még mindig vannak. Én akácfából csináltam,majd 19mm-es rétegelt lemezből.De már vagy 10 éve nem használtam.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
A szalagcsiszológép tapogató papucsa alá keresnék grafitos lemezt.Nem tud valaki ajánlani valami helyet ahol be lehet szerezni?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #14882 üzenetére
Szerintem Márton a 0,4 ABS levételéhez gondolta a hőlégfúvót.
Ha sokat kézi ABS-el, célszerű ezt a gépet meg venned:[link]
Én már használom vagy 6-7 éve ,de nagyon bevált.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #14893 üzenetére
No ezért érdemes beruházni egy ilyen gépre. Veszel hozzá 2mm-es rádiuszos gömbölyitő marót,egyszer beállítod és bármikor marhatsz vele. Annó 45 ezresért vettem.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz jimy_l #14959 üzenetére
Szia!
Írtam nekik én is,de azt válaszolták hogy nem tartanak ilyen terméket.
Lehet hogy én nem fejeztem ki jól magamat? Pedig magyarul, és részletesen le írtam hogy mit is akarok.
Nekem is elég lenne pont egy ilyen. De teszek még egy próbát.Köszönöm !
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #14979 üzenetére
Huhh,hogyne lenne ismerős. 25-30 éve minden 3-dik család ilyen étkező garniturát vett,több színben, pácolva. De én sem szívesen vállalom a javításukat.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
-
Sanyabá
senior tag
válasz Speciali #15061 üzenetére
Úgy van ahogy írod. Németül kell meg írni az önéletrajzot, és Skyp-en keresztül "vizsgáztatnak" de az alapfok nem elég. Mivel kapcsolatba kerülsz a megrendelővel, vele kell a továbbiakban egyeztetni szinte minden téren. Aztán referálni kell a munka adód felé is.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz peter... #15064 üzenetére
Én már dolgoztam kint ,akkor még 20-30 évesen élmény is volt. De már 50-hez közel nem hiszem hogy akkora élmény lenne. De mint tudjuk, a szükség törvény bont. Ha Ti még 20-30 évesek vagytok,akkor nem is szabad haza jönni. Én a gyerekeimnek is azt mondom ,hogyha lehetőség adódik,menjenek.
Hétvégén a Tisza tóra megyünk fürödni,s egy igazi tiszai halászlét enni,meg rántott pontyot.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #15525 üzenetére
Hmm, nem lesz kevés az a ragasztási pont? Ha előre is betennél egy ,akárcsak 10mm-es bútor lapot ,már erősebb és jobb lenne.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #15616 üzenetére
Kromofágot na még ilyet sem hallottam. Vagy a rozsdát maratod le, ami a gyanta alatt van! Próbáld meg gázolajjal !
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #15686 üzenetére
Akkor azt is tudod hogyha üresen áll a hordó, még az abroncs is képes leesni a dongákról. Ezért kell mindig hogy tele legyen a hordó borral.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #15693 üzenetére
No, én meg mondom a tutit! Minden fa mozog,és vetemedik ha tud.
Nem régen jártam a Festetics kastélyban,és ugye az álmennyezet,lépcső, és a falburkolat fogott nagyon meg. Nos, bizony-bizony sok faragáson vettem észre repedéseket ,pedig próbálják az állandó pára és hőmérsékletet biztosítani.
Az én tölgyfa ajtóim sem vetemedtek,és repedeztek meg, "pedig" 8 évesek. De majd 20-30 év múlva.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Winner_hun #15733 üzenetére
De mind a két végére tegyen egyet-egyet!
shaft72: a színe nyilván le van felület kezelve, de a fonáka? De akkor is elgondolkodtató hogy a lerögzített lap ezután is ennyire elvetemedett.
[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz thyeby #15746 üzenetére
Na jó, de gondolom a gyúródeszkát körbe T-lécezted ? Az meg ugye mint tudjuk,rengeteget fog a lapon.
Meg aztán arról se feledkezzünk meg, hogy a mesterséges gyors szárítás is ezt eredményezi, mármint az erős és sok vetemedést.
Amikor 30-35 éve máglyáztuk a fát, és két évig is száradt 2x2-es spánglival a nyitott színben,vajmi kevés vetemedett el.
Vagy akkoriban még a fa anyag is jobb volt?A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
Mai világban vállalkozást kezdeni,az egyenlő az öngyilkossággal. Pláne mint ahogy írod ,már 11 éve nem is dolgozol benne.
A munkád mellett nem győzöd? Meg egyből új és drága gépeket akarsz vásárolni?
A kézi gépek ok. de egyengetőt,szalagfűrészt , kombinált gépet, használtan is lehet venni, olcsón.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz darkipista #15765 üzenetére
De legalábbis 600-as alatt a szalagfűrész, nem is szalagfűrész,
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
Ha csak 10000ft/nm áron is számolod ,szemben a bútorlap 4000ft-os árával, a duplája, de a természetességet nem lehet meg fizetni. Más a szaga,tapintása stb. de kinek is magyarázom.....
Én most szert tettem egy kis fehér bükk fára,igaz hogy csak colos ,de majd csak jó lesz valamire.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #15945 üzenetére
Mondjuk ami a hatékonyságot illeti, vitába szállnék veled. Hisz mint tudjuk , a szálak ill. a rostok keresztirányú meg munkálása nehezebb, és körülményesebb mint szálirányban. Még nagyon éles késnél is előfordul hogy kiszakít nagyobb darabot. Csiszolásnál néha szükségszerű,pláne kereteknél ha a csapozás nem sikerül pontosan.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
Tényleg , mi van Mártonnal!
Elüldözted?A fiókok közti lufthoz., szerintem is sok az 5 mm, én is 3 mm-t szoktam hagyni. Kivéve, ha valami mart díszlécet teszek a fiók elejre, ami a térbeli hatásként kiemeli.
Lamellót teszek távtartónak beállításkor ,oszt csókolom.[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz thyeby #16025 üzenetére
Nem védlek ( azt csinálja a Magyar Gárda) , de szerintem is úgy van ahogy szépen szabatosan leírtad. Miért is?
Szerintem 3 tipusú konyha van: - a hagyományos , mindennapi családi konyha
- a látvány konyha ( ami az új gazdagéknál van,hetente egyszer
főznek,vagy főzetnek)
- és az ipari, éttermi konyha.
Ezekből kiindulva lehet vitatkozni,hogy mi kell az egyikbe ,és mi a másikba.A rang kórságról: 2000 valahány naposan, még csak fanatikus tag vagyok.
[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Rohamkukac #16033 üzenetére
A fűrészelésről: Nem mindegy hogy körfűrésszel,vagy szalag fűrésszel vágsz keresztbe, vagy hosszában. Az én szalag fűrészem jobban szeret hosszában vágni,a körfűrészem meg keresztbe.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Winner_hun #16050 üzenetére
Te mondtad meg a tutit!
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
Mi lesz itt, ha két extra vagány össze akad?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest