Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz epmd #32312 üzenetére

    Ahogy Nagy Tomi írta, nehéz olyan ember fejével gondolkodni, aki tapasztalat nélkül az első komoly felsőmarójába akar beruházni.
    Értem, mit mondasz. Az ember néha kibírja, hogy fel kell emelni a nehéz gépet. De egyrészt mindenkinek más a teherbírása, terhelhetősége, másrészt vannak olyan munkák, ahol szerintem Te is bosszankodnál jó sokat, ha a hat kilót kellene sűrűen a fejed felé emelgetni. Gondolj bele. Alkalmazott vagy egy cégnél, aki filagóriák, teraszok építésére szakosodott. (Sok ilyen cég van.) Az igényesebbek felállítják az előre összecsapolt vázat, beillesztik az előre összecsapolt korlátokat, és csak ezután kezdik az élek kerekítését, hogy a csapolásokba a lekerekítés ne piszkítson bele. Több órás munka, és jó sok munka van fej fölött. Ha ezt kellene csinálnod kánikulában, fújtatnál a főnöködre, ha nem venne Neked könnyű gépet erre a feladatra. Nyilván, ha valaki csak magának akar egy ilyet építeni, ki fogja bírni, hogy négy kiló plusz végig a nyakán lóg.

    Dönteni mindenkinek magában kell. És jó tudni döntés előtt arról, hogy melyik gépnek mik az előnyei, és mik a hátrányai. Könnyű 2 kilowattos szupergép nincs. De sok laikus abszolút kompromisszumok nélkül szeretne olcsón jót. Kompromisszumok nélküli megoldás, ha minden feladatra megvan a külön célgép. De az annyira drága mulatság, hogy abban meg az ár a kompromisszum.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák