Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz martong #26033 üzenetére

    Éreztem hogy közel lesz a 4m-hez. Nem probléma akkor igazad van és spórolni kell. Ha nem akarod magadat és a párodat megszakítani akkor azt csinálod hogy megméred a sarokban a falköz méretét és ezt rájelölöd a munkalap belső élére. Ezután fogsz egy nagyobb szögmérőt, de mivel csak másolni kell a szöget akár össze is csavarozhatsz két hosszabb(50-60cm) lécet a végeinél fogva amivel letudod másolni a szöget. Megcsinálod mindkét saroknál és rárajzolod a munkalapra. Utána ezzel a vonallal párhuzamosan az egyik oldalon visszarajzolsz 5-10mm-t attól függ milyen a fal, de persze lehet rögtön ennyivel kisebbre is rajzolni az egyik oldalon a szöget.
    Ha szerencséd van akkor a fal kifele nyit és szemből belehet tolni, de ha zár akkor szükséged még vagy 1-2 emberre akivel kiemelitek a munkalapot és felülről engeditek le.

    A szekrények tetején csak elöl-hátul egy 10-10 cm-es összekötővel dolgozz felesleges telibe rakni.

    A mosogatónál pedig elöl jó esetben marad 6cm így oda semmi összehúzót vagy egyebet nem tudsz rakni. Ugyanez van kb. hátul is. Hiába tudod elosztani hogy elől több hely maradjon, nem szabad, mert megszívatod a párod, mivel előre hajolva kell mosogatnia ha nagyon berakod a medencét. Ilyen esetben elöl a 6cm-es élt össze lehet húzatni csavarral élbe, hátulra meg lehet rakni egy laposvasat alulról ami összetartja a két munkalapot. Mindez persze merőleges illesztésnél. Ha nem érthető lerajzolom.

    A munkalap éleket ne ragasztózd be előre mert nem lesz szép az illesztés ugyanis, egyrészt megdagasztja a rostokat amik kidagadnak és eltartják egymástól a két munkalapot, másrészt maga a ragasztónak is van egy vastagsága ami szintén eltartja egymástól. Ezzel a módszerrel kb. 1mm-es rést érnél el a két anyag között amit itt rengeteg. Csináld azt hogy szépen megvan marva, után a kiálló rostokat kézzel megcsiszolod hogy azok se tartsák el egymástól a két lapot, majd meghúzód szaniter szintelen szilóval a felső 1cm-es élt és munkalap összehúzóval összehúzod. Ennél jobb nem kell. Kifog végig jönni a sziló amit másnap levágsz, vagy még akár aznap azonnal letörölsz. Tökéletes lesz és vízhatlan.
    Annyival tudod még profibban csinálni hogyha nem akarod összekenni a munkalapot mikor letörlöd a szilót, hogy az összehúzás előtt árnyékolószalagot ragasztasz mindkét munkalapra és a letörléskor azt kened össze nem lapot.

Új hozzászólás Aktív témák